Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 2018年12月 聖衣神話 天馬座星矢 (天界編)

唔知會唔會出完呢隻天馬之後, 會唔會出返另外4個青銅既天界篇新聖衣呢?

如果唔係, 得星矢一個DISPLAY...有點寂寞~~~
DomiNic 發表於 6-6-2018 03:40 PM
唔知會唔會出完呢隻天馬之後, 會唔會出返另外4個青銅既天界篇新聖衣呢?

如果唔係, 得星矢一個DISPLAY...有 ...

我諗叫車田叔設計返4件新聖衣應該唔難, 都係錢作怪....
icyhugs 發表於 6-6-2018 03:04 PM
冥王篇後,序章有交代星矢點回復功力

thx,實在太久遠,已經唔記得哂
k_dash 發表於 6-6-2018 04:15 PM
我諗叫車田叔設計返4件新聖衣應該唔難, 都係錢作怪....

但我想問,這件天界編聖衣是否出自車田手筆??
Lau 發表於 6-6-2018 04:26 PM
但我想問,這件天界編聖衣是否出自車田手筆??

呢個天界編係車田叔親生仔嚟, 只係出完序章之後就爛咗尾....
頭雕靚, 聖衣設計就麻麻, 特別係個面罩
係咪代表天界篇有卡通
應該係敲無可敲(什麼普通骨架,胸像,之後的Ex骨架,12寸size等...),只好出新line令大家入坑。
CAR9889 發表於 6-6-2018 04:46 PM
應該係敲無可敲(什麼普通骨架,胸像,之後的Ex骨架,12寸size等...),只好出新line令大家入坑。 ...

佢依家連天馬星座形態都補返, 估計其餘4子都會有新設定出爐
k_dash 發表於 6-6-2018 05:19 PM

之後是否出金色, OCE色, 限定色, 同唔X識..............................
k_dash 發表於 6-6-2018 05:19 PM

係就正囉!
個頭係雕得幾靚 但餅頭髮好似太誇 面相又太俊朗成熟
我情願佢出傳說咁無得除聖衣的版本, 唔駛怕佢一路玩一路甩
馬仔 發表於 6-6-2018 05:22 PM
之後是否出金色, OCE色, 限定色, 同唔X識..............................

天界編係一個好雞肋的存在, 自佢出咗冥王神話之後天界編設定又接唔返, 如果佢真係補返五小強設定for出玩具only都真係幾揾笨....
冇得除聖衣版落左去DD 條line度,慳皮d,但係而家連DD都斷埋line,黃金同五小強都出唔晒,今年冇哂聲氣
k_dash 發表於 6-6-2018 06:19 PM
天界編係一個好雞肋的存在, 自佢出咗冥王神話之後天界編設定又接唔返, 如果佢真係補返五小強設定for出玩 ...

神聖衣都出得, 我相信5小強既新聖衣, 唔難既~~

最好有天界篇既續篇睇