Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Pose+ Metal 系列新品 集中區

謝謝分享
香港玩具製作上不會輸日本玩具模型大廠 等後續情報
c.ryo 發表於 13-12-2018 08:08 PM
天威側身CAD線圖同透視圖個部件比例唔同嘅?
正面個CAD線圖似乎比例最好,好亂呀
...

透視圖那個比例好似最好...修身D....型D....
而且阿LU (POSE+設計師) 好掂....P+1 P+2 P+3 都係完全變形...好勁!!
P+2 D轆都可以收納晒...

而P+4 眼睇應該都係完全變形, 而且三隻合體後, D可動位關節避得好好...簡單方便唔怕扭斷裡面兩隻機械人....正!!如果天威對腳再長D, 好似劍龍咁既比例就更完美...

果然有埋銀河旋風[拜爾加]…………正!!!

因銀河疾風在香港電視仲從未曾播映,外形又較另類口味未能大眾化,相信生產商品機會較低!!!
clivemak 發表於 13-12-2018 10:46 AM
請問合體後d駕駛員去左邊?

heewing 發表於 13-12-2018 06:19 PM
天威身形有d手長腳短,定係錯覺?!

腿唔算短,反而腰和屁股太細太窄,好怕啲機械人大腿粗過屁股。

多謝分享,出這玩具至知係電單車合體,好過癮的設計,灰模好靚,上咗色就好花,七彩蝦條,啲色水真係要攪攪......
robotkelvin 發表於 14-12-2018 11:03 AM
多謝分享,出這玩具至知係電單車合體,好過癮的設計,灰模好靚,上咗色就好花,七彩蝦條,啲色水真係要攪 ...

人地動畫設定就係咁既色,你認為可以點攪呢?

戰國魔神的胸口X徽章細咗,周圍紅色太多,特別係下面紅色佔咗三份一咁滯,唔靚。

藍色肩甲大啲更好
隔離銀河烈風的身型比例就一流
eddiem249 發表於 14-12-2018 11:13 AM
人地動畫設定就係咁既色,你認為可以點攪呢?

係上色後個質感唔係幾好....

有d似原膠色...
haha19880311 發表於 14-12-2018 01:47 PM
係上色後個質感唔係幾好....

有d似原膠色...

可能真係原膠色黎.....
eddiem249 發表於 14-12-2018 01:52 PM
可能真係原膠色黎.....

咁希望快d有真正的上色實物睇...如果質感出來夠高級,應該可以增加銷量....
這麼多輪子 真的可以完全變形?
官圖發布
B95CA6F6-EE38-412D-897D-531960FC79B6.jpeg 92226D33-3DF6-45AD-BAAE-2B93DBD8AF8A.jpeg 390988E6-0C18-4EB8-93FA-578650D96A6B.jpeg 86DA5423-2CE5-4993-953D-E14E87A4D783.jpeg
Giogio 發表於 14-12-2018 02:35 PM

銀河旋風同烈風既變形方式係唔合理既,動畫中架機仲會放大縮細,好多部件係憑空出現,根本無可能做到咩完全變形,死心吧
Giogio 發表於 14-12-2018 02:35 PM

第一頁第二張圖寫住完全變形, 咁應該真係可以...