Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 千值練真三一,自找谷氣

bunnyyau 發表於 13-5-2018 10:30 AM
上個月,真三一條腰維修左一次,成個上半身換左新。即場360度暴力狂扭無事。
返屋企DISPLAY左兩、三個星期 ...

千值,,另一神物:72:
玩呢隻都系為呢個設計造型夠型

台灣預備出金屬改套解決問題
可參考影片  或搜尋FB加入   "就是要型道"  看看有無幫助
https://youtu.be/Y-n2ohw1sAM

又是這位台灣模友解決千值爛的設計瑕疵問題....上一隻超獸
MP562 發表於 14-5-2018 09:30 PM
又是這位台灣模友解決千值爛的設計瑕疵問題....上一隻超獸

不是同一人哦...............
n年前超獸機神果次已令我對老千無晒信心,發誓以後唔再買呢間垃圾生產商任何產品,所以至今已避過多刧,大家回頭是岸吧!
I got my sis-in-law in Taiwan to help me buy the part :)

To be fair, while i don't like the headache about the issue with the joint, this shin getter 1 has the best look .. 100x better than the Miracle House version.
mcdulldull2 發表於 24-5-2018 10:17 PM
n年前超獸機神果次已令我對老千無晒信心,發誓以後唔再買呢間垃圾生產商任何產品,所以至今已避過多刧,大 ...

又咁講超獸機神係有問題, 但如果自己動手改左之後, 係好很型.

當然, 無人想買左隻完成品自己改野, 鬼叫你買左咩, 唔改又遲早有機會斷.

只可以話要型靚, 千值是暫時是首選.

要平穩, 好玩就要B記.

隻超重神只有千值出, 成2千8銀是否值得俾佢, 見仁見智.
效果很不錯,目前台灣看到都是正面的
在玩具界, 屢次出大問題的廠一定會消失, EX合金, CMS...人類總是...唉
waiwaiwai326 發表於 7-6-2018 12:00 AM
在玩具界, 屢次出大問題的廠一定會消失, EX合金, CMS...人類總是...唉

CM 佢其實有D似千值與B記同埋磁石廠與B記, 兩者混合體. 又貴, 又會品質差
.
佢當年出既野又係貴同另類, 品質又唔太差, 只是做極都唔起, 下下等大跌價先入手.

最後又做死左自己, 而家AA合金應該都同佢差唔多.

所以B記穩穩定定, 才是致勝之路.
馬仔 發表於 7-6-2018 05:24 PM
CM 佢其實有D似千值與B記同埋磁石廠與B記, 兩者混合體. 又貴, 又會品質差
.
佢當年出既野又係貴同另類,  ...

宜家磁石波老細就係CMS老細
品質唔太差?早期出垃圾做臭自己個名,公司欠債太多,就算後期有幾隻正常野出,都救唔到啦
eddiem249 發表於 7-6-2018 05:45 PM
品質唔太差?早期出垃圾做臭自己個名,公司欠債太多,就算後期有幾隻正常野出, ...

千值爛,在這樣下去也差不多啦
eddiem249 發表於 7-6-2018 05:45 PM
品質唔太差?早期出垃圾做臭自己個名,公司欠債太多,就算後期有幾隻正常野出, ...

CM廠最早期出過咩, 我無曬印像. 而我買過及有記憶既有以下COMMENTS:
1) 垃圾級- 機甲創世紀電單車, 關節斷, 勇者系列(全膠)都是斷關節, 機甲介合金都係斷關節.

2) 又愛又恨級 - 勇者王系列, 始原勇者王如果隻腳唔改, 企唔穩(當時未有B合金魂). 獅人鳳, 大合體後完全等於不可動.

3) 不錯級-戰國魔神, 陰陽電磁俠, 高迪安, 逆轉王, 巴拉達(可多變形當合格), 機動警察系列, 磁力鐵甲人.

4) 神級-友情合體, 當年最高價已達三千, 最底都要成$2200左右, 呢隻好希望B記會出.
真神奇,剛剛上面隻三方金屬關節到手,終於可以扭腰。

證明個設計問題可以補件解決,只係千計唔做啫~