Toysdaily 玩具日報

查看: 36682|回復: 75

[分享討論] 千值練真三一,自找谷氣

話左唔攞蝕五佰費事谷氣,上網見人玩話無事,有事的又話整好後無再發生,一開盒一轉上身就分屍,email千值又要單又影相,放低唔使五分鐘就整好,當時真係以為換左件,左右前後都無問題,回家放在一旁,今日諗住入櫃,一轉上身又分屍,睇下個件係無新件換過,點解當日整好又無事,我估,真係估,可能上左潤滑劑,即是就算再整都係會分屍,二千蚊買隻站屍。

即將出金屬套件解決問題
對師兄嘅遭遇深感同情

千值 機甲創世記!

CHING 我慘過你,我架車車頭燈四粒車頭燈有三粒係白化膠水漬加黑線,
換件A 正面睇車頭非常醜樣,換件B 人仔右MB諗住換開就換,本來只係外觀問題!最後........!!! :die:

我又係和樓主一樣坐完5鐘後就攪好,我以為咁簡單咁既時間係正常!!
只係望下四粒燈靚仔返就OK,MB甲唔跌就OK,正常都咁檢查,返家後,我又人坐車擺POST,點知惡夢來了!{:1_217:}

換件A > 原來佢換車頭燈時成件車頭換,我覺得係都合理,但最後發覺師傅未安裝完成車頭個ball join 位當我微調就兩邊即跌,我不停安不停跌!!{:1_229:}

換件B > 到人仔,其實我係第一日拿的,玩了只係人車擺POST玩了兩日都無事,換件回家後當我又再擺POST時,
張人仔從盒取出 小小扭腰向前就花了腰,只要向前扭小小就花,感覺中了乙位陷阱中,到最後我觀察下原來人仔 jj 甲好貼腰部!

當我打去時職員話比師傅睇左相先,明天覆我,但最後無主動覆我,
我見咁耐我就打去,佢話師博睇完,要比高層睇喎,我真係好嬲,但又唔敢爆佢,只好等!

總結,去千值換件,要好小心地好小心地每一PART 睇,無換過唔關事的部位都要重覆睇一次!{:1_222:}{:1_372:}
感覺HEA換,換左就得架啦,但其實本身未整好還有手尾!!你即場發現唔到呀!係你問題了!

對千職好失望,早年三一換件禮貌好好,即時回覆,
現在見住佢睇了FB PM不回,要第二日講點解睇完又唔回呀!這段是DAY ONE 預約時發生!{:1_372:}{:1_372:}{:1_372:}
總結,我覺得點解未安好要比我呢,
真係要預我發現先即埸再整!
之後浪費時間坐車來攪!!

LTC
早乙女Getter Ching 講得好清呀. 看一次就知啦. 希望早乙女Ching 隻 機甲修整後, 可以繼續玩吧! 不過, 知道哪裡是危險位, 唯有小心玩囉. 唔好谷氣吧!  發表於 26-4-2018 10:26 PM
睇到六成先明講緊乜!師兄係時候唱歌啦。呀!呀!總要定~~~  發表於 26-4-2018 11:48 AM
你講緊電單車? 完全唔明...  發表於 26-4-2018 10:19 AM

原來呢個POST目的係聲討老千而唔係想改善甩腰, Sorry. 我呢啲想解決問題嘅都係自動摺埋吧。
早乙女Getter 發表於 26-4-2018 08:51 AM
CHING 我慘過你,我車頭燈四粒燈有三粒係白化加黑線,
正面睇非常醜樣,人仔右MB諗住換開就換,本來只係外 ...

搞成咁唔怪得唔見你玩啦:(
wwwkcc 發表於 26-4-2018 11:09 AM
搞成咁唔怪得唔見你玩啦

係 因為影架車正面好心傷,最後決定山長水遠去換!
樓主你個隻係唔係條腰甩左?我到最後都玩甩左,心#一聲!最後其實自己可以整返佢
真係睇到都為C兄們既問題煩惱....{:1_212:}

原本都有興趣入, 但見炒到16XX..忍下.....現在慳返玩番只舊Megahouse 好過...還掂都係跌件
早乙女Getter 發表於 26-4-2018 08:51 AM
千值 機甲創世記!

CHING 我慘過你,我架車車頭燈四粒車頭燈有三粒係白化膠水漬加黑線,

我有兩粒車頭燈都有白化膠水漬現象, 等我又上去搞搞先...
wuncin999999 發表於 26-4-2018 07:13 AM
即將出金屬套件解決問題

千值出定自己去買?
唉!一而再,再而三,千值練錯而不改,到底想點?
多謝各位大師,決定無視一切千值練。
千值 機甲創世記!

早乙女Getter Ching 講得好清呀. 看一次就知啦.

希望早乙女Ching 隻 機甲修整後, 可以繼續玩吧!
不過, 知道哪裡是危險位, 唯有小心玩囉. 唔好谷氣吧!:75:
點解放低唔使五分鐘就整好 ? 因為係甩左 , 無斷 !
點解會甩 ?  因為擰錯方向 !
點解會擰錯方向 ? 因為無睇說明書 !

不止一例 :x

呢個POST係佢地圍爐插老千, 任何可以改善甩腰嘅方法佢地唔會睇嫁。  發表於 27-4-2018 09:03 AM