Toysdaily 玩具日報

樓主: stockholder

[新品消息] Hot toys Avengers - Inifity War 1/6 iron man Mark L

3/8 Entertainment Weekly 發佈了多款角色海報
其中也公開了鋼鐵人全身的造型
除了之前看到的翅膀推進器外
手臂的部分也有類似刀的武器,這是之前所沒有的
可以知道這套盔甲可以變出很多種武裝
另外在EW的文章後也確定這套是血邊裝甲(Bleeding Edge armor)

"這套被稱為血邊裝甲,東尼史塔克新增了很多功能,包括了手臂的加農砲與背部的推進器,讓他能夠深入宇宙之中

還有其他英雄能擁有這些媽?

EW非常重視這次的復仇者聯盟,我們是第一個公開這個角色的全身特寫,他將穿著這套裝甲參予這最後一戰"

http://ew.com/movies/2018/03/08/avengers-infinity-war-iron-man-armor-robert-downey-jr/

粉絲講了好幾年終於確地是血邊裝甲了
不過這套是收那在反應爐而不是東尼體內
還有最近看到有人討論這套是跟黑豹的妹妹一起設計的
我覺得不太可能,在內戰中東尼有做了一款微型手套
可能是把類似的科技加以應用,變成現在這樣的裝甲
在復仇者3前導漫畫中也有看到東尼正在研發這套裝甲與新的蜘蛛裝

另外也有公布了鋼鐵人美術圖
可以看到電影最終的設計跟宣傳美術圖還是有些些微的差異

個設計太簡約,但簡約得黎好唔夠流扇形,好似周身唔自然咁佢應該去盡佢,再彎 D 尖 D
新預告出咗,隻腳合埋變一個大引擎又得,亦已經見到打到散甲
chungyuihing 發表於 16-3-2018 10:18 PM
新預告出咗,隻腳合埋變一個大引擎又得,亦已經見到打到散甲

現在要我選一件至愛suit,我都系選 mark 6

呢件設計咁前衛,要睇電影補原,個設計目前應該唔系人人接受到
套甲愈睇愈型
可惜ht 做得唔似
反而覺得是一件衫,不是甲,且有點像加爾巴,強殖裝甲,如果真係任佢噏,好易變老變後期的粒子變形,離晒地,由組裝去到7飛甲合體,再42分體飛甲,再去到46變出黎組裝,又的確玩到無野好玩
交叉人 發表於 17-3-2018 11:32 AM
反而覺得是一件衫,不是甲,且有點像加爾巴,強殖裝甲,如果真係任佢噏,好易變老變後期的粒子變形,離晒地 ...

型還型,依家成個戰隊變身咁,連物理嘅存在都無視差咗啲真實感,如果兩隻腳可以合體變一個引擎,咁即係兩隻手合埋可以變大炮出曙光女神之寬恕????

笑咗⋯⋯  發表於 17-3-2018 02:10 PM
chungyuihing 發表於 17-3-2018 12:53 PM
型還型,依家成個戰隊變身咁,連物理嘅存在都無視差咗啲真實感,如果兩隻腳可以合體變一個引擎,咁即係兩 ...

奈米科技阿

件衫好肌肉 Tony嘅身形 感覺 托唔起 有D怪
造型設計-定有受日本仔影響!
好似自從貞子響電視爬出來後,N年後的今日,全世界的驚慄片都件野爬出來。
啱啱睇完黑豹,好明顯Mark L係Wakanda黑科技, 另外白狼。。。
chungyuihing 發表於 20-3-2018 12:34 AM
啱啱睇完黑豹,好明顯Mark L係Wakanda黑科技, 另外白狼。。。

看過樣板,最接受不到是頸側至鎖骨位,而且好像斷開不連貫似的,總之不訂,反而觀望WM。但其實好像加了紅燈外又沒有太大分別,都不知要讚班設計師,還是怪他們無新意好。
新預告iron m 有巨形噴射器,哩隻無,又留一手定有另一隻終極版本?
Lawchee 發表於 23-3-2018 05:38 PM
看過樣板,最接受不到是頸側至鎖骨位,而且好像斷開不連貫似的,總之不訂,反而觀望WM。但其實好像加了紅 ...

佢呢個設定除非成套甲用包膠做如果唔係跟本做唔到CG幾孚冇駁位嘅設計