Toysdaily 玩具日報

樓主: stockholder

[新品消息] Hot toys Avengers - Inifity War 1/6 iron man Mark L

重有 二 ,五,六 未攞!都唔知訂唔訂好{:1_237:}請問各位幾錢訂呀?幾時能貨呢:51:
未接受到背脊組翼....

或者睇完部戲感覺會好d? :75:
very ugly  very ugly :72:
流線形鋼鐵人隻腳令我想起田雞腿
好似比人熔咗套甲⋯{:1_376:}
其實想討論下點解MARVEL咁堅持要IM外甲係合拍電影入面應用流線型設計?
我知呢D討論其實係無乜結果可言
但縱觀有留言既師兄們,似乎都有唔少同小弟一樣睇唔慣

流線設計雖然貼近部分漫畫版設計
但講真,超級英雄入面穿緊身衣既例子比比皆是
我睇IM就係想睇佢穿鐵甲,但而家套甲成件緊身衣咁
可唔可以比返D盔甲既感覺我
Knightmare 發表於 5-3-2018 03:14 PM
其實想討論下點解MARVEL咁堅持要IM外甲係合拍電影入面應用流線型設計?
但縱 ...

想表現出裝甲的科技(suit up 方面)進步吧,好似法拉利d超級跑車咁

硬朗與流線各有特色,個人覺得睇ca3電影入面果隻46幾融合到硬朗與流線,,至於呢隻,真系要睇完電影補完下,,
Knightmare 發表於 5-3-2018 03:14 PM
但縱 ...

可能唔想ironman太有型,影響其他角色的搶眼度
tony2013 發表於 5-3-2018 03:32 PM
想表現出裝甲的科技(suit up 方面)進步吧,好似法拉利d超級跑車咁

硬朗與流線各有特色,個人覺得睇ca3 ...

都係,雖然46下身都仲係好圓好流線
但其實上身係好睇的
特別係胸甲周圍,正如師兄講硬朗同流線集於一身

SUIT UP方面其實第3集到而家都分別不大
就睇下復三可唔可以叫我地驚豔{:1_203:}
mushroom 發表於 5-3-2018 04:47 PM
可能唔想ironman太有型,影響其他角色的搶眼度

:DD
TONY:我長得帥得罪你了嗎?
復聯:對
Knightmare 發表於 5-3-2018 07:34 PM
TONY:我長得帥得罪你了嗎?
復聯:對

回得好!{:1_208:}
AV 3 普遍人設造型大多設計差過以前, 完全冇動力買~ 等如TF4 机設一樣

1.奸角大佬冇晒氣勢~ 裝甲都省略晒, 可能為突顯拳套好鬼勁, 但呢個造型最失望
2.IM 變左花之仙子, 洛克人, 精靈緊身衣
3.HB 又變左生化流線型比hulk着
4. 朱朱俠冇啦啦又變左金朱俠, 好吾夾
4. 黑豹, 雷神又變得簡約左, 兩個造型都衰過自己擔正果套

感覺成班變左著優閒服戰鬥甘, 今年真係要多謝AV3設計師, 可以慳返筆~
aa25019459 發表於 4-3-2018 07:26 PM
48 49其一係 HULK BUSTER
另一隻唔知

thanks~  姐仲有隻未出

咁49 電影未出樣,skip左去50咁怪
hk大人 發表於 6-3-2018 01:57 PM
AV 3 普遍人設造型大多設計差過以前, 完全冇動力買~ 等如TF4 机設一樣

1.奸角大佬冇晒氣勢~ 裝甲都省略晒, ...

我都覺,HB 點解唔抄返 WWH 件 HB.MK2,起碼新鮮感大D。 一樣蜘蛛俠又點解唔抄返 civil war 入面果件紅金色,型好多咯。 真係唔知班設計諗乜..