Toysdaily 玩具日報

武裝神姬 BUSOU SHINKI 討論區

原帖由 ckpole 於 31-8-2008 03:17 AM 發表

睇到凜呢個pose 真好搞野下 :76:

呢個pose係試關節的可動範圍,其實不像之前報導的『手臂不舉』,
也可以舉起,只是幅度不夠大,但可以接受。
原帖由 ckpole 於 31-8-2008 03:17 AM 發表

不過其實lucky star的動畫頭十幾集的確好悶 但(好似...)之後
換左監製之後 好睇左好 ...

做咩唔響我個blog留言呀,響呢度回應我個blog d野,咁搞野既…
原帖由 roundbun 於 31-8-2008 01:50 AM 發表 wellit depends, honestly, i like the way that her worn-out skirt looks, butnot the upper part of the body loh... doesn't look "natural".. you knowwhat I mean.. If it's the sexy type like Yoko, ...

i am not sure, i hate some pvc figures that look too "dirty".
i think we share the same feeling to certain extent in this case.
however, for 關羽 , i found the half-naked shirt just match her style perfectly as per the design in the cartoon.
i think it is not good, but i like the way it is.
and i appreciate the "courage" of figma's designers. ^~^

after all, i am just a naked man ^~^
原帖由 nakeman 於 31-8-2008 09:01 AM 發表

做咩唔響我個blog留言呀,響呢度回應我個blog d野,咁搞野既…

冇呀 因為係呢到見到你買左 就走左去睇你個blog 睇 睇完之後好自然咁就走返黎呢到講:p
原帖由 ckpole 於 1-9-2008 02:18 AM 發表

冇呀 因為係呢到見到你買左 就走左去睇你個blog 睇 睇完之後好自然咁就走返黎呢到講:p

手舉起的程度還可以接受,而衫的設計真的有點像 神姬 裡 淺井 設計的幾套膠衫,同樣是雙膊有缺口,胸部拉底,很瘦的感覺。

頭像被屏蔽
原帖由 nakeman 於 2008-9-1 02:37 AM 發表

手舉起的程度還可以接受,而衫的設計真的有點像 神姬 裡 淺井 設計的幾套膠衫,同樣是雙膊有缺口,胸部拉底,很瘦的感覺。

http://lh3.ggpht.com/kk.dunn/SLp ... xo4wk/PICT0062-8.JP ...

本身對佢都一般..睇左你d相....:time: 中曬毒
原帖由 nakeman 於 2008-8-31 01:49 AM 發表

態度正確,不要為儲而儲,只買心頭好就ok了。

大家對買玩具都有一樣既睇法....只買心頭好!! good good:$
原帖由 jim 於 2008-9-1 02:47 AM 發表
我今日終於有時間去買:$

重唔快d 影相相:D
原帖由 ckpole 於 2008-8-31 03:17 AM 發表

睇到凜呢個pose 真好搞野下 :76:

不過其實lucky star的動畫頭十幾集的確好悶 但(好似...)之後
換左監製之後 好睇左好 ...

喂,,,,make張...扮走光既睇下啊!!:p
原帖由 martinyeah 於 1-9-2008 05:53 AM 發表

本身對佢都一般..睇左你d相....:time: 中曬毒

謝謝觀賞。
想不到你會中喎…係就快d買喇,呢只figma比較平呀,
反而小司被台高了。
原帖由 martinyeah 於 1-9-2008 05:56 AM 發表

喂,,,,make張...扮走光既睇下啊!!:p

呵呵,有睇我個blog都知我唔會避忌走光相… @^_^@
不過rin條裙好長,囉唔到角度呀…盡力喇…

俾d舊 figma 走光相你頂住先喇…

原帖由 jim 於 1-9-2008 02:47 AM 發表
我今日終於有時間去買:$

今次figma幾好價錢,以後 keep 住係咁就好囉。
fraulein 奇趣有好多減價貨,想補購可以睇睇(我唔識分別的名,只只都好似一樣咁…)
原帖由 nakeman 於 1-9-2008 08:20 AM 發表

今次figma幾好價錢,以後 keep 住係咁就好囉。
fraulein 奇趣有好多減價貨,想補購可以睇睇(我唔識分別的名,只只都好似一樣咁…)

fraulein 奇趣 D減價貨 係咪果D IDOL MASTER 女女?

天海春香,孖生姊妹 雙海亞美 同 雙海真美?

粉紅色係限定版, 黑色係普通版

有無多D價格資料? :?
THX!
原帖由 toyspot 於 1-9-2008 09:07 PM 發表
fraulein 奇趣 D減價貨 係咪果D IDOL MASTER 女女?
天海春香,孖生姊妹 雙海亞美 同 雙海真美?
粉紅色係限定版, 黑色係普通版
有無多D價格資料? :?
THX!

對…但都說了自已不懂分辨…
自已看看…有些只售$6x,網上的資料不太準確,只可參考:
http://www.wonderland.com.hk/adv18.html