Toysdaily 玩具日報

[新品消息] GOOD SMILE COMPANY MODEROID 『六神合体ゴッドマーズ』

keroro-1972 發表於 5-4-2018 08:22 PM
佢出夠七隻我就買, 要換件攪咁多嘢就當睇唔到算數好了!

我都有同感, 唔止呢隻, 有好多時D變型合体要拆換太多件, 而且複雜得黎又兩頭唔到岸, 分体同合体兼顧唔到外型之餘變形過程又唔爽快唔俐落, 可動又無晒, 倒不如分開合体一隻、分体幾隻, 既可動又好睇仲可以同時display.:45:
可以平一半就好了, 這隻很有童年回憶.
BRS 發表於 6-4-2018 07:43 PM
我都有同感, 唔止呢隻, 有好多時D變型合体要拆換太多件, 而且複雜得黎又兩頭唔到岸, 分体同合体兼顧唔到 ...

好多當年扭蛋都做到吾使點拆也可變形合體。。。
明明簡單的變形合體,反而以現在科技的產品要整到換件換到傻先叫開心..
相信食玩百獸王又會係嘔血之作。。。起碼拆4獅手腳,黑獅頭要唔要拆或換下巴未知..
上次的相後又無晒下文..
實物真係好細,但啲件分色幾好,所以都係訂左
BRS 發表於 6-4-2018 07:43 PM
我都有同感, 唔止呢隻, 有好多時D變型合体要拆換太多件, 而且複雜得黎又兩頭唔到岸, 分体同合体兼顧唔到 ...

明明好多款機械人當年出都吾使換成咁,現在反而要為換而換。。。

BRS
大概差別在於以前無咁重視外型同可動吧~  發表於 8-4-2018 04:23 PM
睇完實物訂左兩盒
DVD迷 發表於 8-4-2018 10:14 PM
睇完實物訂左兩盒

六神合了體一盒,六神分開一盒?
成千呢...:shy:
hompage 發表於 7-4-2018 06:20 PM
明明好多款機械人當年出都吾使換成咁,現在反而要為換而換。。。

其實現在都有出不變形合體完成大活動版的機械,唔玩變形合體的起碼有得揀..雖然不算全部..
又點解唔畀番空間可變和合體呢,換件換到咁真的無癮..{:1_232:}
hompage 發表於 9-4-2018 02:11 AM
六神合了體一盒,六神分開一盒?
成千呢...

冇錯,一盒做合體形,一盒分開六兄弟形{:1_208:}
我認為呢隻野係針對俾買過超合金魂的人買的

合體後的造型及可動性絕對優於超合金魂版, 要少少裝拆對已有超合金魂的人來說該不介意, 因為要玩合體就玩番超合金魂好了;

個概念應該係: 玩或擺設合體後就用呢隻, 散開六架就用超合金魂; 或反之, 我覺得廠方係咁樣設計方向
500蚊真係唔貴(如果夠大隻), 希望廠方出埋OVA版果隻"二神合體"版GOD-MARS (只有黑頭基恩同阿大舊, 機戰都有出過, 機戰內老屈左俾原著中死左個阿哥揸)

呢隻"二神合體"好似無任何產品.....
DVD迷 發表於 9-4-2018 11:56 AM
冇錯,一盒做合體形,一盒分開六兄弟形

但合體前六神的造型又不是十分正,雙腳兩個太腳短,獅身人面神又拉長哂。。。
hompage 發表於 10-4-2018 11:02 AM
但合體前六神的造型又不是十分正,雙腳兩個太腳短,獅身人面神又拉長哂。。。 ...

我睇過實物ok,唔太大要求冇咩所謂,想買合金又貴,連二手都唔平,只好入住模型玩下先。
DVD迷 發表於 10-4-2018 12:01 PM
我睇過實物ok,唔太大要求冇咩所謂,想買合金又貴,連二手都唔平,只好入住模型玩下先。
...

想問邊度有實物睇? THX
幾何 發表於 10-4-2018 02:40 PM
想問邊度有實物睇? THX

兆萬二樓,果間名唔太記得ht對面叫千直咩?