Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 喺facebook放野, d人排價排到好似要送俾佢係咩心理?

谷口nozomi 發表於 17-9-2017 02:24 PM
最後交收到都算啦!我見到面,佢仲QC咁!話減50,唔減取消。
收佢250,不如當畀X金佢,X完佢咪走人
...

所以Yahoo有佢好處,可寫明新品不能因QC問題棄標,又可惡評。

依架港人質素已大不如前,冇規限就可亂甘來,找著數,甘緊係多人玩FB .
根本果班PX 冇心買,叫你出到畀佢玩吓殺時間,反正都吹佢唔脹:38:

RE: 喺facebook放野, d人排價排到好似要送俾佢係咩心態?

takeshi 發表於 17-9-2017 01:36 PM
yes...根本最冇保障就係FB

所以轉番Y拍穩陣, FB放嘢未試過放到我標嘅價(已經比市價平),
你標高ddd預佢壓,佢又識再壓多d, 重要見其他ching放嘢都係咁~~
谷口nozomi 發表於 17-9-2017 02:24 PM
最後交收到都算啦!我見到面,佢仲QC咁!話減50,唔減取消。
收佢250,不如當畀X金佢,X完佢咪走人
...

hahaha~~好慘, touchwood未遇過咁賤~~
所以交收地點好緊要!不可以太遷就買家,九成機會出事,大熱天時,自己也不想把件貨拿回家吧?很多 pk 就是捉這個心態來殺價!

FB買賣有幾類人幾得意 (跟呢個post講賣家角度)

1. 好多排友會自己定市場價,係人地明買明賣個post唔係買野又留言話人排貴左野,什至私下pm排左既人叫人唔好買等既8婆行為;

2. 唔係有心買但又排個半價搏執死雞霸左個位先;

3. 久唔久有d唔知價跳樓放既post就最好睇,幾百人內容都唔望排左先,隊尾就一定會見留遲晒同良心賣家之類留言,留呢類言咪正正係最多捕係度搵食收完又轉手放果班人,
    心諗明明搵人笨又話人良心賣家,前面百幾人都重要排打卡check point咩...

wakoo 發表於 17-9-2017 01:52 PM
CAROUSELL都好多人壓價,,放飛機

轉轉喺香港基本上只係一個多咗個可以知俾乜行家監視同左右手互搏評分功能既FB. 反正都係可以FB無限量產戶口...
peoplehen 發表於 17-9-2017 05:09 PM
所以轉番Y拍穩陣, FB放嘢未試過放到我標嘅價(已經比市價平),
你標高ddd預佢壓,佢又識再壓多d, 重要見其 ...

所以SET得幾平都無意思
Gainax 發表於 17-9-2017 06:12 PM
FB買賣有幾類人幾得意 (跟呢個post講賣家角度)

1. 好多排友會自己定市場價,係人地明買明賣個post唔係買 ...

因為屋企冇位,早排都半賣半送係FB放左堆貨
放完之後幾日,係相同FB見到個買家將我堆貨加價放返上去賣
仲賤格到用返我賣貨張相做實物圖,真係幾百蚊就睇到人格
我賣平比D用家真係無乜所謂,大家都鍾意玩玩具
但益左D乞兒炒家條氣就真係唔多順

layman 發表於 17-9-2017 06:59 PM
仲賤 ...

比人用番自己放貨張相轉賣賺錢我都試過,所以對住呢班搵食唔係自己排黎玩既人,

慢慢都無左平d 放等佢搵第二頭住家心態,有時見同一件野係FB比人百人斬都重轉緊手
layman 發表於 17-9-2017 06:59 PM
仲賤 ...

我都試過賣左比人轉頭就炒, 鬼叫自己有苦衷要賣野{:1_372:}
最UN耳係, 係咁話自己係自用自己玩叫你平啲, 轉個頭就加一百幾十賣出去。

炒IPHONE又係咁, 玩具呢啲無肉食嘅都要嚟搞, 真係無野講了
peoplehen 發表於 17-9-2017 05:11 PM
hahaha~~好慘, touchwood未遇過咁賤~~

師兄 你好彩!冇遇過果D X人
好驚Yahoo拍賣會執, 見Yahoo越做越dup......
yugi 發表於 17-9-2017 07:37 PM
我都試過賣左比人轉頭就炒, 鬼叫自己有苦衷要賣野

我都係畀老虎炳先焗賣舊嘢,換quota買新嘢:unhappy: