Toysdaily 玩具日報

查看: 30973|回復: 68

[分享討論] 喺facebook放野, d人排價排到好似要送俾佢係咩心理?

放兩樣嘢, 分別$300, $200, 已經計平左志在清屋,
d 人夠膽死排兩樣要曬$300......又試過放一隻12" $1850, 排$1000.....
diu!真係好乞兒!! 大佬你去旺角信和會唔會敢/咁講價? 人地實"頒"7你走la~~
遇到咁壓價真係回佢都費事, 可惜y拍又唔爭氣連拍賣都冇埋......

Y拍仍然健在, 只係無o左1蚊開始拍賣, 變成所有拍賣品都係直購價!

仲有, 所有拍賣品都係收1蚊拍賣費, 都算有好有唔好!

不過Y拍有樣野好過放FB谷, 起碼你可以設定幾多負分才可以購買, FB就咩膠人都可以排或買! 比較難防! :36:
班乞兒壓完價仲要時間地點你就晒佢
邊到都會有 d d 人。就算你開鋪,都會有客同你講價。平常心 la c兄。
試CAROUSELL啦, 我近排幾日就放左幾件貨, 佢講價你可以唔理佢直接BLOCK。
做賣家得一點要記得, 就係交收完先ACCEPT對方出價, 咁就基本上唔會有麻煩。

FACEBOOK個班死乞兒, 算吧啦。
可變戰士 發表於 17-9-2017 03:05 AM
Y拍仍然健在, 只係無o左1蚊開始拍賣, 變成所有拍賣品都係直購價!

仲有, 所有拍賣品都係收1蚊拍賣費, 都算 ...

係,另成日見FB有人徵貨...根本Yahoo已經有好多價比佢徵價平....只係心理成日覺得吾好的問題....

找D有幾百分得一兩個負分的賣家,根本吾會有事

FB冇扣分制度咪仲易中招....
所以放左一次fb就唔放了,浪費時間,,
takeshi 發表於 17-9-2017 11:09 AM
係,另成日見FB有人徵貨...根本Yahoo已經有好多價比佢徵價平....只係心理成日覺得吾好的問題....

找D有 ...

其實嗰班好多唔係真心徵, 而係搏問長問短乘機壓價, 又或者係釣魚用
yugi 發表於 17-9-2017 09:36 AM
班乞兒壓完價仲要時間地點你就晒佢

係呀~~試過個post講好只限旺角區,到佢壓完傾幾點交收佢先話要去佢嗰頭葵芳,
咁啱我第二日又去開嗰頭就約嗰頭地鐵站等la,
條乞兒得寸進尺重要話驚要開會行唔開問可唔可以去佢公司樓下交收⋯⋯
我小佢google map顯示要行約14分鐘,大熱天時我回佢都費事,
隔左幾粒鐘先話地鐵站可以,Diu 分明博你送外賣送到樓下幾好呀乜都慳番~

所以喺fb放嘢好慘好難遇到正常人, Y拍起碼可以寫臭佢,或者set多負評bid唔到,
但Y拍人流近年又少左好多⋯⋯
Vince 發表於 17-9-2017 09:43 AM
邊到都會有 d d 人。就算你開鋪,都會有客同你講價。平常心 la c兄。

有感而發啫,我冇開過鋪唔知,但段估唔會有人去蕉人拎盒$800 bearbrick去櫃台同黃sir講$500la, 一嘢壓你1/3甚至1/2價, 諗起個情景都搞笑la~
大家掃 發表於 17-9-2017 12:56 PM
其實嗰班好多唔係真心徵, 而係搏問長問短乘機壓價, 又或者係釣魚用

:@:Q原來玩到甘架.....
peoplehen 發表於 17-9-2017 12:58 PM
係呀~~試過個post講好只限旺角區,到佢壓完傾幾點交收佢先話要去佢嗰頭葵芳,
咁啱我第二日又去開嗰頭 ...

yes...根本最冇保障就係FB
CAROUSELL都好多人壓價,,放飛機
wakoo 發表於 17-9-2017 01:52 PM
CAROUSELL都好多人壓價,,放飛機

其實根本同一班人
peoplehen 發表於 17-9-2017 12:58 PM
咁啱我第二日又去開嗰頭 ...

最後交收到都算啦!我見到面,佢仲QC咁!話減50,唔減取消。
收佢250,不如當畀X金佢,X完佢咪走人:67: