Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 千值練 機甲創世記 MOSPEADA 1/12 裝甲電單車 + 飛機

c.ryo 發表於 22-6-2020 01:28 AM
哈哈,條片就我拍嘅,我就拍片剪片初哥,個青爐單純想share下自己啲素人play, 並不是專業收錢開箱,唔會 ...

謝該ching instant 分享
哈哈,條片就我拍嘅,我就拍片剪片初哥,個青爐單純想share下自己啲素人play, 並不是專業收錢開箱,唔會 ...

其實就未算傷眼咁嚴重,因為youtube上玩變形玩得更差嘅大有人在xd
都多謝你分享嘅,鏡頭角度嗰d我諗冇問題嫁啦,係如果下次可以
再變多幾次熟手d,個觀感會更流暢更吸引(我開兩倍速睇

想問機械人個頭係咪坐住個透明艙蓋?
wiswis 發表於 22-6-2020 09:33 AM
想問機械人個頭係咪坐住個透明艙蓋?

係呀,有搖臂連住頸位,座上艙蓋
c.ryo 發表於 22-6-2020 10:14 AM
係呀,有搖臂連住脛位,座上艙蓋

咁個頭上下左右轉動時會唔會刮到艙蓋?
wiswis 發表於 22-6-2020 10:17 AM
咁個頭上下左右轉動時會唔會刮到艙蓋?

唔會,成個膠頸架係離艙蓋,只有頂果小小位你特登用力下壓先會掂到艙蓋頂,正常扭頭無問題的
banksy 發表於 22-6-2020 01:33 AM
問題係砌完都未必可以順利變形.

用了模型膠都未必貼得穩陣先係最大問題。。。:Q
又登入唔到 發表於 22-6-2020 04:46 PM
用了模型膠都未必貼得穩陣先係最大問題。。。

我細個時候已經砌過Stick, 根本好多位都會卡住變唔到形, 呃人嘅. 所以唯有大個咗買完成品補償番
banksy 發表於 23-6-2020 01:31 AM
我細個時候已經砌過Stick, 根本好多位都會卡住變唔到形, 呃人嘅. 所以唯有大個咗買完成品補償番 ...

買三盒各砌一個型態... 得咗
舊款可變模型, 變到都可能甩皮甩骨
toylover 發表於 23-6-2020 12:57 PM

小學時砌過超時空要塞好似幾得喎, 呢隻唔掂? 反而有啲興趣試下!:D
keroro-1972 發表於 23-6-2020 02:54 PM
小學時砌過超時空要塞好似幾得喎, 呢隻唔掂? 反而有啲興趣試下!

我當年小學時也砌過機甲可變飛機和電單車,飛機變形可以的,甚至比今井1/72可變超時空還實淨,因為不用拆件全變,電單車就差D,可能當年技術差,砌到甩頭甩骨變唔倒。
bigbigfriend 發表於 23-6-2020 05:01 PM
我當年小學時也砌過機甲可變飛機和電單車,飛機變形可以的,甚至比今井1/72可變超時空還實淨,因為不用拆 ...

得閒買隻玩下先!
banksy 發表於 23-6-2020 01:31 AM
我細個時候已經砌過Stick, 根本好多位都會卡住變唔到形, 呃人嘅. 所以唯有大個咗買完成品補償番 ...

齋0拍加模型膠絕對砌唔到..
要大工程做埋無縫,拆開幾部份再貼埋另加關節先可以貼得實..:sad:
又登入唔到 發表於 23-6-2020 09:28 PM
齋0拍加模型膠絕對砌唔到..
要大工程做埋無縫,拆開幾部份再貼埋另加關節先可以貼得實.. ...

那些年砌過今井模型,簡直令人砌到懷疑人生⋯⋯
toylover 發表於 23-6-2020 12:57 PM

Ching 果然好嘢, 買三盒各砌一個型態, 好方法!!!, 可惜我細個時無咁多錢買三盒:help: