Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 千值練 機甲創世記 MOSPEADA 1/12 裝甲電單車 + 飛機

banksy 發表於 6-2-2020 01:43 AM
個膠圈有金屬釘扣死, 自己係拆唔到嘅, 就算千值練免費出個補件, 自己都無法更換, 除非入番廠...用佢地自 ...

自己三隻都暫時OK....可能一買就放出黎display.
你可以email埋D相去問下可以點處理
早乙女Getter 發表於 6-2-2020 06:24 AM
千值玩具關節受力用物料同一向差,鍋氣一向都重,

C hing 例如有邊D先例? 是否普遍比"笨大"差?
banksy 發表於 7-2-2020 02:11 AM
C hing 例如有邊D先例? 是否普遍比"笨大"差?

先例都好多,自己係這網可好易查到,

我講我有買的機甲電單車
真係換左三次先正常返,變了一次真係唔敢再變,跌件都經常發生,玩得好煩,

三一流龍馬 用料質素之差真係係千值先做到買咁貴
但用類似扭蛋軟膠做,

三一同黑三一都換了幾次,
原因設計問題 死光部份都開唔到,
肩頭有小了件,左左手, :69:

需然話比你換,但次次都去到老遠換,唔明點解唔可以比門市,現在得唔得我無考查到!

所以我買千值好小!{:1_212:}

而笨大封步自封好多人都知,但失手機會少,用料都一般都比較耐用!我唔係讚笨大只係比較下笨大玩得安心D!
eddiem249 發表於 6-2-2020 12:45 AM
千值爛果然不負眾望....

要幾弱智先會設計用個小小既膠圈扣住咁大片金屬...... ...

我再睇真啲,其實應該話,佢係用一個膠環去扣住/連接兩個金屬件,是一大片槍色金屬和銀色很粗的軸心。遲早會出事。
我估千值練下次出第四部電單車應該會改良,如果佢地會吸收教訓的話⋯
heewing 發表於 6-2-2020 01:12 PM
自己三隻都暫時OK....可能一買就放出黎display.
你可以email埋D相去問下可以點處理 ...

已經問咗千值,佢哋有建議我點做,多謝師兄
早乙女Getter 發表於 7-2-2020 08:29 AM
先例都好多,自己係這網可好易查到,

我講我有買的機甲電單車

師兄你都買過唔少千值練喎,果然經驗豐富。我以為只有我先會去換機甲電單車3、4次,估唔到你同我差唔多。換咗架靚車返黎無再變形以為無事,點知放入盒內年幾都會自動出事:help:,雖然我只買過機甲3架電單車,觀察佢其他產品,都會覺得千值D野太膠,合金太少,難免脆弱
WF2020[冬] updated

EQS6cjfVUAA3LoR.jpg EQS6ci3UcAAINBK.jpg EQS6ckGVAAEMoXp.jpg

EQS6OCBU0AAm7of.jpg EQS6OB_UUAITVRh.jpg EQS6OFKUYAU0FxQ.jpg

EQS6TyZUYAAJuPE.jpg EQS6TzQUcAAwWTS.jpg EQS6T0AUYAE4AFT.jpg EQS6T0nVUAA9rKS.jpg

囡囡似乎真係好難做得好睇,合体後上半身都係比較腫
對高跟鞋形好纖細優雅, 可是邏輯上支唔支撐到咁重嘅裝甲上身!? 鞋頭咁幼, 企唔企得穩係一個問題...

不知會不會提早見貨  期待各位大分享

灰模裝甲服原來囡來架{:1_206:}

真係睇唔出喎
無囡身才.....:42:
Ea2BkXTU4AAeh80.jpeg 104679794_651825125420351_6108067887664127877_n.jpg Ea2BkXSU0AI0m6I.jpeg 103968223_651825142087016_9062495737487995341_n.jpg Ea2BkXSU0AARYLt.jpeg

官方 twitter 話 6月20日出貨,有 d 期待。
104420139_2983793445045950_8549633667826429070_n.png 83474636_2983792325046062_1131134886450264050_n.png 104875209_2983793118379316_2256594684499639092_n.png 104299425_2983792951712666_2086045148025742910_n.png 102701334_2983792841712677_5318140230304552551_n.png
banksy 發表於 7-2-2020 11:39 PM
師兄你都買過唔少千值練喎,果然經驗豐富。我以為只有我先會去換機甲電單車3、4次,估唔到你同我差唔多。 ...

not the matter of plastic material,  its the design of plastic part itself and the mold design.  Probably is caused by the % of grind material as well.
機械人個人頭直接坐落件透明飛機艙蓋上面,唔花有鬼。