Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[最新報價] 2017年7月「METAL BUILD」00 GUNDAM SEVEN SWORD / G (官圖P5)

neo.L 發表於 28-2-2017 05:02 AM
魂SHOP又好街鋪都好,我訂唔到突自個刻已經唔想玩MB.....

以前聖衣玩左我好耐,唔想再咁玩玩具啦......... ...

講真...其實我都冇以前甘大狂熱了...吾止MB...係玩具...:67:
Knightmare 發表於 5-3-2017 10:58 AM
弱弱的問....
其實佢開訂未?我未見有鋪頭收訂
定係我已經太遲了...

通販約1個半月前開訂 日本已於1/3開訂
披星戴月 發表於 5-3-2017 11:34 AM
通販約1個半月前開訂 日本已於1/3開訂

一個半月前?!
果陣幾乎相都未有得睇(雖然話係舊物新賣...)
就算果陣開左我都未決定到訂唔訂{:1_206:}
alex.wong06 發表於 5-3-2017 11:35 AM
香港D鋪好似未開訂,海外就開晒同截晒,現在有嘅都會係炒價, ebay 要2000以上,未計運費 (  http://www.e ...

感謝師兄
唉...同62樓一樣
訂唔到突自真係好氣餒雖然知道錢係要賺,但未出已經先俾鋪家炒訂單
我實在接受唔到

過左2千蚊既高達成品,就算其觀賞價值達收藏級都好只要佢係一般街賣既貨種(即非乜乜限定果D)
我係絕對唔會買

我成日同朋友打既比喻就係
如果我用2千蚊買隻高達,如果對方唔識高達,我點介紹佢都只係一隻機械人,只會"哦"我
但如果我同樣用2千蚊買隻1/6人偶,無論咩廠,唔需我太多介紹人地都會知果隻係乜
我唔係話高達係比起其他收藏玩具次等
但在我角度而言
買玩具除左自娛,仲可以同來訪既人分享
高達係呢方面真係做唔到
個人意見,不喜勿插

呢隻MB,訂到就收,訂唔到就繼續睇相當有左
而且當年已經收左網版00R,呢隻都係當換下裝備而已

Knightmare 發表於 5-3-2017 01:17 PM
一個半月前?!
果陣幾乎相都未有得睇(雖然話係舊物新賣...)
就算果陣開左我都未決定到訂唔訂 ...

係發售前個半月
即係5月尾6月 孤仔F91 都係一個月前開左訂 但半日左右(未收工)就收曬訂

下次可以去AMIAMI,Hobbylink Japan 同 hobby search 訂
最好係amiami 貨比較多 Hobby search 就秒殺 HLJ 就少人去亦最平 稅前10% off
留意下官網幾時開訂 好怪魂限就可以上PB 但通販就食炒價
上次隻SF MB 係CDJ 無人要咁就。。現在都炒上 隻七劍唔訂都幾難吃現
披星戴月 發表於 5-3-2017 03:03 PM
係發售前個半月
即係5月尾6月 孤仔F91 都係一個月前開左訂 但半日左右(未收工)就收曬訂

你個講法舊年年頭都仲有DD用.
amiami 貨比較多 - 爭既人亦都最多
Hobby search  - 熱炒品幾年前神話熱炒時代已係日本IP優先入場, 海外係LOAD唔到購買頁
HLJ - 舊年尾改版後直接變炒家搵食專區, 秒到見唔到個PAGE
CDJ - 打遊擊, 最難捉摸
NY - 佢自己炒埋一份
雨林 - 熱炒品有正常價, 但唔會送海外, 淨低送海外既都係炒家

都係口個句, 當全世界班炒家個個都識(OR 搵人)寫BOT既時代, 普通手動真係訂條毛
大家掃 發表於 5-3-2017 04:51 PM
Hobby search  - 熱炒品幾年前神話熱炒時 ...

希望炒風快D過啦。
搞到隻隻搶無隱。

失驚無神開訂,真係可圈可點,無咩機會搶到。
又唔係唔駛返工,無可能成日捕係FACEBOOK
大家掃 發表於 5-3-2017 04:51 PM
Hobby search  - 熱炒品幾年前神話熱炒時 ...

Amiami 會分批放
真心機率高過其他
最好去百度metal build 吧好多資訊我都係係佢度睇到開售日
披星戴月 發表於 5-3-2017 05:26 PM
Amiami 會分批放
真心機率高過其他
最好去百度metal build 吧好多資訊我都係係佢度睇到開售日 ...

其實唔係AMIAMI分批放, 而係有部份單因為死SERVER未行完訂購手續搞到逾時取消, 好似P BANDAI一樣收返再開訂, 個量通常少好多兼不定時放出, 真係唔係預俾社畜去訂
bunnyyau 發表於 5-3-2017 05:21 PM
希望炒風快D過啦。
搞到隻隻搶無隱。

唔炒既, 到時又會有人話等佢跳樓至買. 仲邊會訂.

個個都係後知後覺跟住班幕後莊家枝指揮棒舞

真心有愛,肯定選擇「早買早享受」。  發表於 6-3-2017 10:35 AM
bunnyyau 發表於 5-3-2017 05:21 PM
希望炒風快D過啦。
搞到隻隻搶無隱。

其實隻隻MB 都再販 有心可以等多2年 第一代七劍相信已有價無市
日亞7劍g都係30000 yen 以前4万起跳
七劍之前都話不會再版結果就出黎你睇
國產己有MC 但都爆訂
孤仔隻f91 130個位都600個下單...
魂限D武器比MB 00R的買家好吧?

我唔會整多隻喇, 已經好多00
披星戴月 發表於 5-3-2017 06:25 PM
其實隻隻MB 都再販 有心可以等多2年 第一代七劍相信已有價無市
日亞7劍g都係30000 yen 以前4万起跳
七劍 ...

2013年訂初版EXIA,截訂前一定訂到。
宜家鋪面開訂半天FULL,FACEBOOK十分鐘即爆。
bunnyyau 發表於 6-3-2017 10:52 AM
2013年訂初版EXIA,截訂前一定訂到。
宜家鋪面開訂半天FULL,FACEBOOK十分鐘即爆。
...

SF 都長開只係玩家多左
好似hot toys 咁
希望炒風快D過啦。
搞到隻隻搶無隱。

一日多人買,一日有人炒