Toysdaily 玩具日報

[分享討論] GX-71 中左sad 貨

我左面膊頭一樣推不入,facebook 有師兄教用spoon 柄包毛布再推入去,解決左
iannt2011 發表於 14-1-2017 07:00 PM
我左面膊頭一樣推不入,facebook 有師兄教用spoon 柄包毛布再推入去,解決左

呢種回覆先係解決問題, 幫推!

另外蟻店今日都做日版特價, 19魚都唔洗...
iannt2011 發表於 14-1-2017 07:00 PM

我唔知我個情況同唔同你一樣. 我係可以推入去, feel 到有click 到少少, 但click 唔實鬆番出0黎
gunconhk 發表於 14-1-2017 09:48 PM
我唔知我個情況同唔同你一樣. 我係可以推入去, feel 到有click 到少少, 但click 唔實鬆番出0黎

或者師兄可以試下

1)先拉開手臂同身體既關節。
2)用手指頭將個扣頂出黎,之後手指仍要頂住
3)利用手臂的關節,斜斜地(唔好水平咁入)將手臂個扣推番入身體個位。咁應該會易好多。

小小心得,希望有用。
百鬼咁夜行 發表於 14-1-2017 11:07 PM
或者師兄可以試下

1)先拉開手臂同身體既關節。

先多謝C兄賜教. 小弟已交回超人代跟進啦. 不過相信可比其他有相同問題0既C兄一個參考0既.
開開心心買玩具, 不幸入了Sad貨此情況...難免也令人不快...
在我而言, 如只是QC上不完美也要接受, 如是破爛的, 當然要去問問有無方法解決啦....
頭先去超人拎番隻黑獅,係代理攞過新嚟,但代理話隻隻生產都係咁,左肩click 位唔夠實冇辦法。請問其他C兄係咪隻黑獅左肩係冇右肩click 得咁實架?
gunconhk 發表於 16-1-2017 05:26 PM
頭先去超人拎番隻黑獅,係代理攞過新嚟,但代理話隻隻生產都係咁,左肩click 位唔夠實冇辦法。 ...

我識d谷友包括我自己,左肩都系要推入去先實(大力d,上面有ching說用spoon系其中一個方法),我嗰隻都好實,跟右肩一樣。。。。。。代理話唔實,就根本冇做野,佢地冇大力推盡佢。
gazza1211 發表於 16-1-2017 06:51 PM
我識d谷友包括我自己,左肩都系要推入去先實(大力d,上面有ching說用spoon系其中一個方法),我&#2200 ...

C 兄,唔係冇推盡嘅問題。當推盡時會聽到0拍一聲,你亦會feel 到有個click click 實。右肩係正常0既,其實左肩都有0拍一聲(好輕微),亦feel 到有click 到,但弱到click 唔實
但代理拎件來換又係同一情況,又推說件件都係咁

上次呢度有 Ching 話過, 個肩部打斜黎推入o個個位係易入好多
我試過, 真係得

gunconhk 發表於 16-1-2017 07:11 PM
但代理拎件來換又係同一情況,又推說件件都係咁

if you think again, they are just like you a buyer but Bigger buyer than you, they have better connection to Bandai but they are also subjected to Bandai T&C & Quality.

so you don't expect exchange stock to be free defect yes?

did you check stock of replacement in shop or just bring back then try? could have brought the Black Lion to test.
papaya 發表於 17-1-2017 10:18 AM
if you think again, they are just like you a buyer but Bigger buyer than you, they have better con ...

超人call 我時已講明換番0黎0個隻都係同一樣問題. 當然我上到去超人度亦即場當面試啦.
至於你0既論點, 我對"代理"呢兩個字0既定義真係好混淆啦. 如果買來0既produt 有問題唔搵"代理", 要自己直接搵廠商, 咁為什麼要買行貨?
而且我依家講0既唔係花呀, 甩油呢外觀問題. 我講0既係一件malfunction product, 就如你買個洗衣機返0黎, 個洗衣機蓋合唔實, 開唔到機,甚至漏水, 我相信一般人都會要求換過部(or 修理)吧, 難道你又會接受一件換返0黎同樣合唔到蓋0既洗衣機嗎?
gunconhk 發表於 17-1-2017 11:00 AM
超人call 我時已講明換番0黎0個隻都係同一樣問題. 當然我上到去超人度亦即場當面試啦.
至於你0既論點,  ...

i just say they are same like buyer, QC got problem they can only contact Bandai, they give you exchange you know they know will have same problem.

easy for them to contact Bandai because they are big buyers and have better contacts.

so, change or no change? seller will know because they deal many case. For this case, i think they have to wait Bandai reply nothing seller can do but you sound very angry with the seller because they cannot fix your problem right now.

哇,仲loop緊……This ching paid extra/premium price in Superman with very high expectation that the shop can fix everything but finally can't get it. Maybe this is the reason of angry.  發表於 17-1-2017 09:48 PM
papaya 發表於 17-1-2017 09:38 PM
i just say they are same like buyer, QC got problem they can only contact Bandai, they give you ex ...

比0左錢, 但買到件壞貨一定唔多開心, 但我又未去到angy. 其次我一直係講緊代理, 唔係針對超人. 亦好明白超人佢0地0既立場. 最後代理話廠出件件都係咁情況, 咁我先向大家求証係咪都有同一情況定只係個別事件. 我由到尾都冇話咩咩超人唔好, 代理唔好. 請C兄攪清楚情況吧