Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] (圖修好)【2017年初 三連發 其之二】超合金魂 GX-71百獸王 Golion 萬衆期待新入

我今日都入左,黑獅肩上個粒黑色野真係好難整,我最後用一塊膠,出力推入去先得。
馬仔 發表於 19-1-2017 11:32 PM
我今日都入左,黑獅肩上個粒黑色野真係好難整,我最後用一塊膠,出力推入去先得。

又多一個人忍不住了:x。總體感覺應該ok吧。
左肩嗰個位,大部分人都係咁。其實唔推曬入去都得,扭左手時,肩膀位置同時調整一下就得。如果堅持d,咪推曬入去咯,嗰塊件咁薄,手指係唔夠食力,用其他道具就得啦。因大部分人都係咁,係設計或者啤模有誤差,但瑕不掩瑜咯:78:。同千值超獸嗰種致命誤差不可同日而語:blame:。

我冇乜愛,但都覺得整體質數算唔錯了,最多每人afford能力或愛不同而覺得貴。也不可拿獅王或者GGG個價比,人家再版了好幾次。食頭圍頭啖湯係貴d啦、同人講食咗條囡頭圍都威d啦:p

gazza1211 發表於 20-1-2017 12:24 AM
又多一個人忍不住了。總體感覺應該ok吧。
左肩嗰個位,大部分人都係咁。其實唔推曬入去都得,扭 ...

佢個一個黑色扣位類似一個C字形,但內邊有一個突出位,用來扣實另一邊,但佢推個一個黑色位比較細,好難受力,因此要用工具會快d,除非你有彈指神功。

請問黃藍獅口中的砲彈可挑起嗎?
AJ 發表於 3-2-2017 03:36 PM
請問黃藍獅口中的砲彈可挑起嗎?

我拍照的黃藍獅,冇挑起,那應該系唔得。
睇下笨大出唔出十五機……

暫時超合金魂反炒舊版三一,萬能俠……

俾D新意先吸引到人買