Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] (圖修好)【2017年初 三連發 其之二】超合金魂 GX-71百獸王 Golion 萬衆期待新入

好正同好詳細的REPORT!!!!多謝G兄啦:handshake:
好好好好睇!{:1_377:}
我有閃粉, 唔膠! {:1_374:}{:1_374:}{:1_374:}
因呢個月冇乜機械人出,所以我都喺冇愛嘅情況下入,但玩過又相當滿意{:1_377:}
最愛磅重報告,真係估唔到佢咁重:handshake:
終於睇到, 超正 post ... 詳細分析

攜帶上河蟹號....又帶落...辛苦哂
stockholder 發表於 8-1-2017 05:55 PM
我居然睇哂樓主的精彩描述,由頭睇到落尾。70-80年代初期出生的都能明白樓主年少時的生活。以前的爸爸媽媽 ...

係啊。玩合金魂除了追求高質玩具,更是追求兒時回憶: 小時後至親購買,現在再買番懷緬親恩; 或者 小時候買不起,現在買回兒時心願; 或者 只是單單緬懷童年生活、看電視、打波、打下交、唔交下功課、無憂無慮、認為讀書辛苦大人搵錢唔辛苦想出來打工…… 等等:unhappy:
taken 發表於 8-1-2017 06:20 PM
全部睇到  that's good Real Toy Report!  support you pal.

Thanks Taken兄 real thanks:^
BRS 發表於 8-1-2017 08:24 PM
睇晒描述加+1, 五只在盒內又真係幾似死老鼠

我自己覺得,除了動畫以外,冇一塊百獸王d獅子做得像獅子/老虎的style和威嚴,都係像貓貓狗狗老鼠多。:x
iamfinethankuuu 發表於 9-1-2017 07:35 AM
好正同好詳細的REPORT!!!!多謝G兄啦

Thanks 支持~~~                              
wwwkcc 發表於 9-1-2017 08:55 AM
因呢個月冇乜機械人出,所以我都喺冇愛嘅情況下入,但玩過又相當滿意

我都冇乜愛,衹是餓太久大型合金魂啦,這款真的做的四平八穩(GGG外形唔啱我口味),要買既。
gazza1211 發表於 9-1-2017 10:30 PM
Thanks Taken兄 real thanks

now playing 冷門野:x

nela 發表於 9-1-2017 12:25 PM
終於睇到, 超正 post ... 詳細分析

攜帶上河蟹號....又帶落...辛苦哂

帶上去除了要即時享受以外,睇FB谷話隻野有32-34cm高,我個櫃最高樓底嗰格反正都放不下,拿翻大陸放公司玩擺咯。點知,按説明書係要縮番頸和腰,再量一量,都係30cm唔夠。馬上攞番黎香港屋企display啦。
一個好生鬼的POST,分析得好好!物料方面好認同!
taken 發表於 9-1-2017 10:45 PM
now playing 冷門野

聖戰士+robot魂 唔算冷門野啦:x
最初日版動畫叫百獸王, 見5隻獅子合體覺得好正
後來出左美版叫金剛戰神, 就變得冇咁好feel