Toysdaily 玩具日報

樓主: frankiechun

[詢問] 百獸王是否不會再返貨?

lukyuet 發表於 26-1-2017 11:35 PM
忍者戰士唔出是因為唔賣得,百獸王應該等一兩年會再版,大路嘢唔會只出一次,笨大是做生意的。

會唔會再販, 要唔要再買 license , 外人無可能知, 但百獸王同忍者戰士根本唔同一個 level, 百獸王在亞洲本身已經係數一數二多人識
以香港黎計合金魂一定長期有市場亦應只有佢同六神, 係出名到連唔買開玩具果D人見有出產品都會想有隻看門口, 其他如宇宙大帝超獸機神亦會比唔上
再加上百獸王仲有埋西方市場, 所以笨大冇可能只出咁少量, 生意係錢行頭, 如傳聞屬實, 今次 license 完咪過一兩年再傾, 條數計得掂自然就有再販o既可能
會不會再販,無人知...
但B社說真的有好多可以再販
也不一定要再販百獸王...
之前 gunbuster都有人講過license問題冇再版,結果......
肉 發表於 27-1-2017 11:06 PM
之前 gunbuster都有人講過license問題冇再版,結果......

確實再販...
結果...
9年後再販{:1_208:}20歲的九年後30歲,30歲的九年後40歲,40歲九年後都50歲了..{:1_214:}
lydiamomo0903 發表於 27-1-2017 11:53 PM
確實再販...
結果...
9年後再販20歲的九年後30歲,30歲的九年後40歲,40歲九年後都50歲了..{:1_ ...

9年後可以還license之說一個清白都唔錯
肉 發表於 28-1-2017 12:12 AM
9年後可以還license之說一個清白都唔錯

風水輪流變啊........像機器人大戰公司現在也被B社收購旗下,
版權問題都不存在了
現在的景氣,不要說9年了,5年就一個循環了...
lydiamomo0903 發表於 28-1-2017 12:37 AM
風水輪流變啊........像機器人大戰公司現在也被B社收購旗下,
版權問題都不存在了
現在的景氣,不要說9 ...

機器人大戰公司講既係Banpresto?如果係,Banpresto係bandai子公司有廿幾年了
DQGUNDAM 發表於 28-1-2017 08:00 PM
機器人大戰公司講既係Banpresto?如果係,Banpresto係bandai子公司有廿幾年了

GAINAX早年也是B社再注資的
另外Banpresto係bandai的關係很複雜
當年BANPRESTO因為造型太抄襲鋼彈
也延伸出一系列問題
很多東西不是說出就出的
壽屋現在還是持續在SRW的機器人大戰機體

如果依時重唔買!再過6、7年自己年齡再大左,到時都未必買了..

好鬼廢, 不停食字, 唔講啦...

其實大家覺得生產的貨已賣完? 咁快講再販....

香港賣玩具的店舖其實唔算好多, 但我實際上冇乜見過正式的大貨, 即係冇見過一間店舖放了超過十盒出來賣 (就算有都係可能留畀之前訂咗的人, 唔係放出來賣), 連奇趣或者大型百貨公司玩具部都唔覺

toylover 發表於 29-1-2017 10:31 AM
好鬼廢, 不停食字, 唔講啦...

其實大家覺得生產的貨已賣完? 咁快講再販....

玩具反反城仲有大把.....

一個普通玩家,最多咪買2-3隻,去玩具反反城一定買到。

宜家講再版,有咩討論價值?
lydiamomo0903 發表於 27-1-2017 11:53 PM
確實再販...
結果...
9年後再販20歲的九年後30歲,30歲的九年後40歲,40歲九年後都50歲了..{:1_ ...

好似金毛雖然而家1080平以前好多, 不過都要等幾多年?
如果一出有人講埋十九幾年後先買, 到時1080就有, 忍多十九幾年先買,為咗平幾百, 等十九幾年真係好有心, 真心佩服呢種玩家.

但唔好唔記得有好多都係冇再版同唔係一定賤賣.
[ 但唔好唔記得有好多都係冇再版同唔係一定賤賣.].........agree!!!

:he::he::he:
我都忍唔住, 過年後 @!@*  ah wu 入手了.  :(
請問豆城重有冇得買嗎?