Toysdaily 玩具日報

樓主: frankiechun

[詢問] 百獸王是否不會再返貨?

係啊,師兄!:77:
馬仔 發表於 19-1-2017 11:21 PM
今日螞蟻入左,壹發發零。

早買早享受:handshake:

仲有無貨.................?
pandazero 發表於 23-1-2017 10:26 AM
仲有無貨.................?

週街都係貨,睇下你想幾時接貨。

新年就到,可能要等新年過左先有明顯下調。
路邊社聽講今次個license只係一次, 當然將來係唔係一定拎唔到, 就冇話一定既, 如果仲有錢賺既話
貨咁多後追亦唔難, 興趣唔大既話唔再出都無損失
gumfx 發表於 24-1-2017 03:08 AM
路邊社聽講今次個license只係一次, 當然將來係唔係一定拎唔到, 就冇話一定既, 如果仲有錢賺既話
貨咁多後 ...

咁如果LICENSE 只係一次, 係按出貨量定生產量計先 ? 如只有一次笨大就應狂生產儲起慢慢推出市場啦, 如果係計一個時期內可推出市場, 就應狂出貨啦, 就算係LICENSE 只有指定數量, 若好似而家所見, 好似太少了
起一套 cheap 玩具模隨時都要幾十萬, 合金魂呢類咁複雜咁高質數咁多 parts 的玩具模, 分分鐘加埋要幾百萬, 仲要開發費, 人工, 利潤, 分分鐘要賣過萬套先有錢袋, 笨大唔會做蝕本生意啦, 如果 license 得一次, 而又限制生產量, 你估佢唔識出"合金魂限"+一張爛鬼紙限量證書, 咁收你 HK$5000 都仲得
toylover 發表於 24-1-2017 11:38 AM
起一套 cheap 玩具模隨時都要幾十萬, 合金魂呢類咁複雜咁高質數咁多 parts 的玩具模, 分分鐘加埋要幾百萬,  ...

想知緊定流, 只可以去問間廠, 如果佢會話你知. 路邊社講既就係咁多, 可以係吹水,同你都係估一樣, 拗黎都無意思.

入手後我就唔會理真定假.
Bandai的商品,我一向都不急的。除非太愛的話,不然我一般是蠻有耐心的:78:
kinis 發表於 24-1-2017 10:30 AM
咁如果LICENSE 只係一次, 係按出貨量定生產量計先 ? 如只有一次笨大就應狂生產儲起慢慢推出市場啦, 如果 ...

會唔會好似忍者戰士咁,出一次就無再版過。
馬仔 發表於 24-1-2017 10:30 PM
會唔會好似忍者戰士咁,出一次就無再版過。

忍者戰士最後一隻出既爆龍, 我記得個時好似係冇行貨, 得日版.
guy_spider 發表於 25-1-2017 11:36 AM
忍者戰士最後一隻出既爆龍, 我記得個時好似係冇行貨, 得日版.

無錯,所以是3隻中最貴,當年要7百幾蚊。
馬仔 發表於 25-1-2017 03:45 PM
無錯,所以是3隻中最貴,當年要7百幾蚊。

我個時都買左, 太正了. 同埋都入左兩隻, 冇理由差佢. 局俾
忍者戰士唔出是因為唔賣得,百獸王應該等一兩年會再版,大路嘢唔會只出一次,笨大是做生意的。
lukyuet 發表於 26-1-2017 11:35 PM
忍者戰士唔出是因為唔賣得,百獸王應該等一兩年會再版,大路嘢唔會只出一次,笨大是做生意的。

我都覺得忍者戰士玩法唔太吸引, 係知有呢套卡通, 但未睇過, 就算當年出的舊版超合金, 在玩具店拎上手望下, 都冇動力想買

除非係合金魂 die hard fans, 每隻都要買齊, 否則只買自己喜歡的, 唔會想買佢 (錢都係其次, 冇位放先係大問題, 我唔喜歡只買個盒, 唔拿出來玩的)