Toysdaily 玩具日報

[非官方產品] 無限合金百獸王

如果日本也可以發售,而且銷量不錯的話,不知道笨大會有什麽感想?會不會有所行動?
til520102 發表於 5-1-2016 09:44 PM
無限合金01R 看到店家在開放預訂,
拿到正式授權的版權............好像有作修改?
5月發售 日本也要正 ...

用VOLTRON版權, 應該唔會賣日本
redfish 發表於 6-1-2016 08:44 AM

無限合金好似拎左老美版權,日本仔似無係手
redfish 發表於 6-1-2016 08:44 AM

東映動畫現在"好像"沒百獸王的版權了,
機戰參戰過一次 之後版權好像就完全歸WEP了,
前幾年記得東映還在訴訟打官司,

現在玩具授權一律都是WEP的VOLTRON 非東映百獣王ヶьユレ⑦,
看看這一隻無限合金是否會"正式"在日本發售
til520102 發表於 6-1-2016 03:06 PM
東映動畫現在"好像"沒百獸王的版權了,
機戰參戰過一次 之後版權好像就完全歸WEP了,
前幾年記得東映還 ...

日本公司好少會連國內版權都賣斷畀人
有版權後,講真我覺得依隻外型都唔錯,但要同笨大比,重差少少誠意同決心~建議加返啲電鍍位,各獅頭再改良追加啲細節(口腔,牙齒,紅綠獅同模等……),隱藏水口位(如黑獅大髀),合體人臉再造得靚仔啲……相信會吸引返啲百獸迷,如果做到黑獅合體後前腳完全收納就更成功:67:

佢已經錯過左最賺錢既機會,隻野明明已經設計好曬,就算改都應該改完,而家B記都定埋出貨,成件事錯曬。
馬仔 發表於 3-8-2016 08:22 AM
佢已經錯過左最賺錢既機會,隻野明明已經設計好曬,就算改都應該改完,而家B記都定埋出貨,成件事錯曬。

最賺錢就係之前果一水, 版權都唔洗俾都賣成千幾蚊
shingo_y2k 發表於 3-8-2016 11:02 AM
最賺錢就係之前果一水, 版權都唔洗俾都賣成千幾蚊

I think they may have chance to loose money in this battle against Bandai........
我見笨大百獸王個post都好多人對gx-71彈三彈四,佢地應該幫襯無限合金呢隻
如果佢唔作出修改,,,我覺得重可惜,,,,屎路一條,,,,除非佢走平價路線!!
呢隻外型一D都唔輸蝕, 攞正licence更加應該出好D, 希望成品快D出街!
其實有冇講幾時出??到時執平貨~
faihim 發表於 3-8-2016 04:06 PM
我見笨大百獸王個post都好多人對gx-71彈三彈四,佢地應該幫襯無限合金呢隻

彈三彈四班人根本兩隻都唔會買,只為吹水。