Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 新到x-men快影分享~

threeeye914 發表於 28-7-2016 12:41 PM
但...其實...會唔會轉個頭佢又出個電影版?

電影版版權在fox到,近年孩記和fox合作出電影版公仔機會不大
今次的 Deadpool 不應和 Toybiz比較,  因他的設定是今年已落畫電影版造型, 不是漫畫版造型。
大姐姐 發表於 28-7-2016 02:39 PM
今次的 Deadpool 不應和 Toybiz比較,  因他的設定是今年已落畫電影版造型, 不是漫畫版造型。

雖然差唔多,但唔算係電影版吧
成套都OK, 不過Kitty好似大隻左, Cable正常應該唔會比其他男人特別高, 樓主放張圖比下身高就正, juggernaut 係無得除頭盔
threeeye914 發表於 28-7-2016 08:48 PM

如果閣下有買這款 Deadpool 的話, 會看到右腳是有刀套連短刀, 雖然電影裡是放在左腳, 這是孩記經常的失誤。 漫畫版的設定是不同的。

threeeye914 發表於 28-7-2016 08:48 PM

差咁遠都算電影版???
gumng 發表於 29-7-2016 12:29 AM
差咁遠都算電影版???

以閣下的角度來看, 這款 Ant Man 差咁遠,  肯定不是電影版。

大姐姐 發表於 29-7-2016 10:35 AM
以閣下的角度來看, 這款 Ant Man 差咁遠,  肯定不是電影版。

ANTMAN係電影版, 但有解說過點解係有口, 因為原設定係有口, 己出設定俾孩記+LEGO, 後黎電影改左但ORDER己出, 所以先改唔到.

DEADPOOL老老實實, 新出呢款玩具係跟足漫畫版, 見下圖, 問題應該係見上文師兄講既版權問題, 但HK應該好多神人可以改得返去電影版VER既~

我昨天都入咗一套!:love:
threeeye914 發表於 29-7-2016 12:25 PM
ANTMAN係電影版, 但有解說過點解係有口, 因為原設定係有口, 己出設定俾孩記+LEGO, 後黎電影改左但ORDER己 ...

謝謝指正 ^^ , 原來有這個新的漫畫設定。
大姐姐 發表於 29-7-2016 03:57 PM
謝謝指正 ^^ , 原來有這個新的漫畫設定。

未出之前孩記已經講明係出X-MEN COMIC SERIES LA!!

如果鐘意X-men漫畫0既朋友,
呢set多數成set入,
因幾乎全部都屬於主要角色,
係Havok(鐳射眼哥哥)差D,
但其實自巳都鐘意佢90年代個造型,
可惜呢次唔係,但個配件羅番D分,
Cable同狼人都唔係自己最鐘意0既造型,
但呢個造型都OK,
而Juggernaut同Deadpool個人較鐘意Toybiz版多DD,
但女角依家孩仔就真係贏曬Toybiz,淨係面相已經無得輸
除了 HT 之外, 呢款 Deadpool 頭額有好多湊紋咁, 此終暫時未有一隻做得較好, 各廠方點解唔一次過出電影版本呢 ?
嘉豬 發表於 27-7-2016 05:01 PM
這SET真係正,我未買過SET都第1次SET入,如HAVOK換成CYCLOPS這樣就完美了,13條魚算合理價

講得好,換成CYCLOPS的話真的矛得輸~
大姐姐 發表於 28-7-2016 02:39 PM

看來以有人解釋左了,不過我覺得就算電影版和漫畫版都可以比較呀,為什麼不得,日系shf,figma都可以和ML比呀,高度,關節,外型各有不同,睇你喜歡那隻姐~~