Toysdaily 玩具日報

[分享討論] [電影] 變形金剛 第5集 Transformers: The Last Knight

今次我決定斬覽唔睇,唔想再助長爛片長拍no heart no way
新 robot character Sqweeks

crosshairs.jpg hound.jpg
呢套野根本變晒質
除左第一集入去睇其他都係上網睇
坦白講睇左咁多集有幾個位幾鐘意
TF2 Jetfire 同optimus 合體好感動
同埋TF4 鋼鎖幾型
特技係出色
但事實係不斷強姦變形金剛呢個朵
入戲院就免了
Crosshairs似怪人多過似老變 :*
hound變了力捷............{:1_206:}
套野主要市場係大陸,所以角色造型好垃圾落入冇品味的大陸人眼中都會照單全收⋯⋯:42:

話時話 ... 唔知點解越睇 Megatron 就越似 Ultron ... 唔通 Transformers 同 Marvel crossover 左?
又講時講乜佢唔係 死左 變左 Galvatron 咩 ...
:no:

無記錯megatron個"意識"一直無死, 所以做galvatron時個老闆一直想將佢整到同optimus一樣但整極都唔得.

ps: 我只覺得megatron完全唔似係"可以變形"的機械人....
Bayformers= garbage!:blame:
好明顯係Ultron, 你呃我唔到ge....:die:
I really think TF movie needs to be rebooted... and the director is NOT Bays...
Vince 發表於 11-8-2016 12:31 PM
話時話 ... 唔知點解越睇 Megatron 就越似 Ultron ... 唔通 Transformers 同 Marvel crossover 左?
又講時 ...

其實係張圖打漏左幾粒字
應該係MEGA"UL"TRON

第五集TF故事如下:
ULTRON係復2結局大爆炸死唔去
對於將自身進化既欲望念念不忘
於是跑去隔離片場,搵黎當日製造格威龍既而邪惡組織火箭兵團(?)做幫手
將自己改造成MEGA ULTRON (MU)
進化至以利用高端外星科技等自己可以由人型變做貨櫃拖頭(??)

另一邊箱接續TF4結尾
文哥心諗地球大事已了,咁岩思鄉情切就想話飛返故鄉
但一諗到同天火合體實在太過基情四射
於是自己用想像力就係腳底生左個推進器直接飛上天
點知一離開地球就與企業號撞到正
一向反對人類同博派以外既外星人結盟既文哥二話不說就同企業號開片
一路打到上斯比頓星:!

(故事發展應該係咁,除非唔係)

Vince 發表於 11-8-2016 12:31 PM
又講時 ...

非常同意, 確有奧創的影子.....