Toysdaily 玩具日報

[分享討論] [電影] 變形金剛 第5集 Transformers: The Last Knight

呢個導演咁無口扯,唔係話比人拍咩,又黎昆飯食,由變形第一集人人喜愛人人期待,到今日第四集越做越差人人抽插,停未
真係當佢只得一集無咁嬲,不過自己又衰,明知爛都要入場睇,票房勁爆,理得故事講乜,求其一個柯柏文撐都滿堂紅,相信誓要掏空晒先肯罷休
最頂唔順第四集柯柏文毛啦啦最後識飛,一野推返晒所有劇情!
(如果柯柏文識飛,第一集可以拿著個cube飛走,第二集唔洗同jetfire合體,第三集唔洗坐穿梭機上月球,第四集唔洗逃走得咁狼狽)
72吋Figure 發表於 18-5-2016 10:55 AM
今集都係先唔好抱太大期望,或者之後反而有驚喜

個人覺得第四集係最差果集,粒子變型、高智能外星低級科 ...

重有柯柏文比把劍釘咗係牆度,要加架車幫佢拉把劍出嚟……
其實個粒子已經唔可以解做變型,係分解再重組
好心設計好設定案先order TAKARATOMY設計第5集玩具:67:

變形金剛幾爛都有人睇,同樣係孩子寶既義勇群英(G.I.JOE)就兩集埋單......
莫探員 發表於 19-5-2016 07:18 PM
變形金剛幾爛都有人睇,同樣係孩子寶既義勇群英(G.I.JOE)就兩集埋單......

之前吹過風話兩套野合作,最後G.I.JOE收左皮:53:
第4集d恐龍都浪費晒
Hi Joe 第二集唔好睇,連男主角都換埋,無晒吸引力
只有第一集有驚喜。 當時未上, 見佢成舊廢鐵變形又散修修,好多人都鬧, 點知到上畫去睇,出奇地唔錯。到第二集就出事,條女變咗機械人,第4集仲衰, 成個香港9唔答8。鬼佬拍香港必然會出現既問題。
hkh1993 發表於 19-5-2016 09:12 PM
第4集d恐龍都浪費晒

d恐龍出唔齊之餘仲要外型好鬼肉酸 :72:
mj23 發表於 20-5-2016 06:44 AM
只有第一集有驚喜。 當時未上, 見佢成舊廢鐵變形又散修修,好多人都鬧, 點知到上畫去睇,出奇地唔錯。 ...

第4集超級垃圾,除左男主角其他演員屎到爆,最痴線係明明在四川搵到幾條龍竟然爬過山頭就見到維港,不如話人民大會堂就係博派基地⋯⋯:*
講多d外太空野:74:
其實老變在地球上都攪攪震了幾集, 應該係時候講返它們的鄉下內戰成點 ? 希望有些新品種強勢出現能帶來一 D 驚喜 !