Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Diaclone REBOOT 新品消息 集中貼

1240入左da 79,開頭見呢個價,都有諗諗
又冇合金又細隻,覺得甘既價好貴

但8點幾開盒玩到依家後,覺得唔算貴
亂合亂砌唔驚花,關節夠實
唔使拆件,貨車直接變人型,人型又靚仔,仲有得玩分體
最驚喜係有d位有上金屬色,依家期待緊da85,黎個黑暗仁萊
jeffyen83 發表於 2-12-2021 12:18 AM
1240入左da 79,開頭見呢個價,都有諗諗
又冇合金又細隻,覺得甘既價好貴

年尾會出果隻DA-80 Big Powered GV都好值得入手,師兄可以考慮吓。
fallout8 發表於 2-12-2021 09:54 AM
年尾會出果隻DA-80 Big Powered GV都好值得入手,師兄可以考慮吓。

好似12月底出, 我都訂左好期待, 唔知人仔係新款定係舊款呢?
根本英俊 發表於 2-12-2021 10:01 AM
好似12月底出, 我都訂左好期待, 唔知人仔係新款定係舊款呢?

官圖係舊款人仔,其實都估到,TT點會咁好死,如果跟新人仔,下年出果盒新人仔搵鬼買。
fallout8 發表於 2-12-2021 09:54 AM

嘩,師兄呢隻好毒下喎,原本決定放工買2隻機甲合埋落da79 到,依家可以等等先唔訂既話,呢個系列會唔會炒得好貴架?

玩完呢隻,three 0隻柯博文同大黃蜂都唔入啦,留錢玩大合體
呢系列比到我細個玩玩具感覺,好耐冇機都唔打,玩玩具玩足幾粒鐘
最衰唔識貼相,開心分享下
jeffyen83 發表於 2-12-2021 12:32 PM
嘩,師兄呢隻好毒下喎,原本決定放工買2隻機甲合埋落da79 到,依家可以等等先唔訂既話,呢個系列會唔會炒 ...

師兄妳小心, 呢個坑又..又深......仲有, 佢成日都別色(有時仲僧改小小野加小小野), 仲要好多時都靚過原色....所以真係要好睇妳定力夠唔夠....有時D兵仔又會入多幾隻...唉...
fallout8 發表於 2-12-2021 10:32 AM
官圖係舊款人仔,其實都估到,TT點會咁好死,如果跟新人仔,下年出果盒新人仔搵鬼買。 ...

希望之後出既都係新人仔啦! 不過其實都只係多左個頭關節, 吸引力又唔係大好多, 簡單講, 佢D人仔又唔係出統一色, 大佬妳出到成日都唔顏六色, 點玩....妳一係就統一下D色黎出啦好心, 不過真心, 到現時為止, 我都無咩玩過D人仔, 都係當背景多, 太細粒啦..
jeffyen83 發表於 2-12-2021 12:32 PM
嘩,師兄呢隻好毒下喎,原本決定放工買2隻機甲合埋落da79 到,依家可以等等先唔訂既話,呢個系列會唔會炒 ...

個人經驗,Diaclone小衆野,無咩人搶,根本唔洗訂,另外奇趣長期有現貨,都係貴訂價一百幾十。

我推介你買GV,係因為依隻野差唔多有齊曬Diaclone系列中所有好玩既元素,如果只買一隻Diaclone來玩,我一定會買GV 。
根本英俊 發表於 2-12-2021 03:31 PM
希望之後出既都係新人仔啦! 不過其實都只係多左個頭關節, 吸引力又唔係大好多, 簡單講, 佢D人仔又唔係出 ...

同意,只係頭可轉,手腳關節無改良,又係另一個昆水之作。
根本英俊 發表於 2-12-2021 03:29 PM
師兄妳小心, 呢個坑又..又深......仲有, 佢成日都別色(有時仲僧改小小野加小小野), 仲要好多時都靚過原色 ...

上拍賣網睇,兵仔其實幾貴,好似買多幾隻機人,抵玩d
fallout8 發表於 2-12-2021 04:26 PM
個人經驗,Diaclone小衆野,無咩人搶,根本唔洗訂,另外奇趣長期有現貨,都係貴訂價一百幾十。

我推介你 ...

睇左隻da80,發覺da14配色同基地外形好似仲靚

同想問係細鋪買,會買到假野嗎?見淘x好多老翻拍賣app後追,好驚買到假野
jeffyen83 發表於 2-12-2021 05:23 PM
睇左隻da80,發覺da14配色同基地外形好似仲靚

同想問係細鋪買,會買到假野嗎?見淘x好多老翻拍賣app後追 ...

Diaclone永遠有新買新,新版好多時改良左舊版一d問題或追加一兩件新parts落去。
updated

依家出到內骨架咁真心無乜興趣

如果可以裝 DA-27 落去做上半身都仲好啲, 依家似駕駛倉夾硬加手加腳用意不明?

希望仲會有多啲玩法啦, 其實地球呢邊已經出咗好多機甲服

外星人嗰面就款太小, 有啲拔插式變法我亦好怕, 無咗說明書係唔識變又唔知變乜亦唔想變, 我對樂高玩具從來無興趣

奸角玩到今日只係入過一隻大同一隻中級 Size 其它都係小型機甲服級, 訂咗兩隻新版兵仔但唔係因為鍾意只係因為奸角太小

如果再咁發展落去應該好快棄坑
keroro-1972 發表於 5-12-2021 06:41 PM
依家出到內骨架咁真心無乜興趣

如果可以裝 DA-27 落去做上半身都仲好啲, 依家似駕駛倉夾硬加手加腳用意不 ...

最無興趣其實係合完上去後睇唔到同其他第三代裝甲服有咩配合
本身第三代裝甲服就係為咗俾TRIVERS做配件, SIZE上呢隻上第三代裝甲服堆配件又好似太大