Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Diaclone REBOOT 新品消息 集中貼

ダイアクロン DA-85 パワードグレイター updated

〈パワードグレイター〉をコンボイ V-MAXポッドグランダー(別売り)に完全格納することもできます。

DATAダイアクロン DA-85 パワードグレイター
  • 対象年齢15歳以上
  • 価格:24,750円(税込)
  • 2021年9月8日(水) 予約受付開始
  • 2022年2月下旬発売予定

人仔計番要成60蚊一隻, 有愛都唔係咁, 而且有印樣又點, 個個個樣都一樣, 我情願佢只係個頭可以轉, 而且由200蚊8隻人變成3005隻人, 太進步了罷, 我都會入一盒, 但唔會大量入, 因為玩人仔都係得某特定情況, 而且多數都係坐駕駛倉, 妳個頭有幾精細同郁唔郁又真係無分別, 反而想佢D衫既顏色統一D, 成日攪到好似彩虹戰隊咁, 想點喎...

連裝甲服都上到300一隻, 已經唔係可以用親民, 同DA-85點睇都只係配件包, 好彩孤仔減番價, 唔係我都只係入一套算...不過本身以為會係馬格斯既裝甲, 原來只係想多了...幾時出大基地?
根本英俊 發表於 9-9-2021 10:28 AM
人仔計番要成60蚊一隻, 有愛都唔係咁, 而且有印樣又點, 個個個樣都一樣, 我情願佢只係個頭可以轉, 而且由20 ...

玩 diaclone 最大鑊係量產,人仔 set 入一盒應該都 ok la ...
幾時出大基地 <= d 個相信所有 diaclone 迷都等緊 ...
我覺得diaclone個消售策略真係好毒,買完一盒會逼你買另一盒,最後愈買愈多,好似隻battle convoy咁,如果你手上已經有佢,無理由唔會買新果套強化裝....
fallout8 發表於 9-9-2021 12:52 PM
我覺得diaclone個消售策略真係好毒,買完一盒會逼你買另一盒,最後愈買愈多,好似隻battle convoy咁,如果 ...

我開頭好多會雙入但依家已經唔會, 以前亦好小睇清楚官圖已經去訂但依家會番睇得好清楚先決定入唔入, 出得實在太多而且好多都係差唔多樣
keroro-1972 發表於 9-9-2021 06:19 PM
我開頭好多會雙入但依家已經唔會, 以前亦好小睇清楚官圖已經去訂但依家會番睇得好清楚先決定入唔入, 出得 ...

Takara玩一雞幾味真係玩得好過份,有時唔係換隻色咁簡單,重會換左或加左d新組件
fallout8 發表於 9-9-2021 07:21 PM
Takara玩一雞幾味真係玩得好過份,有時唔係換隻色咁簡單,重會換左或加左d新組件 ...

當年都有出大量差唔多款但主要係超平模型, 依家玩具貴好多咁玩真係唔得
fallout8 發表於 9-9-2021 12:52 PM
我覺得diaclone個消售策略真係好毒,買完一盒會逼你買另一盒,最後愈買愈多,好似隻battle convoy咁,如果 ...

呢個真呀, 不過開頭孤仔個價真係嚇走左我, 我見到個價都係落order入一盒, 好彩某基地開左個正常價, 孤仔先減番落黎! 而家正正係射程之內, 等佢出貨!
fallout8 發表於 9-9-2021 07:21 PM
Takara玩一雞幾味真係玩得好過份,有時唔係換隻色咁簡單,重會換左或加左d新組件 ...

佢da-1都出左好多隻色同版本, 我都後追好彩唔洗食炒, 但之後果d, 我都係買單一就算, 佢換色換到咁又出一隻, 屋企邊有咁多位....
Vince 發表於 9-9-2021 11:17 AM
玩 diaclone 最大鑊係量產,人仔 set 入一盒應該都 ok la ...
幾時出大基地

係呀, 我都只係訂左一套....有無人好似我咁有訂多左個基地貨櫃既加件, 而家先發現我唔夠咁多部電單車....
根本英俊 發表於 10-9-2021 10:20 AM
佢da-1都出左好多隻色同版本, 我都後追好彩唔洗食炒, 但之後果d, 我都係買單一就算, 佢換色換到咁又出一 ...

佢 d 包裝仲要送「空氣」。入面 d 件明明細細件,但就整到個盒鬼咁大個。
根本英俊 發表於 10-9-2021 10:18 AM
呢個真呀, 不過開頭孤仔個價真係嚇走左我, 我見到個價都係落order入一盒, 好彩某基地開左個正常價, 孤仔先 ...

Diaclone一入坑就好大鑊,我就係其中一個受害著,開頭諗住平平地幾百蚊入隻Trirambler來玩下,雖然個變型幾「低能」吓,但係玩落又幾好玩。
跟住唔知好彩定唔好彩,俾我係旺角正價後追到隻白色Buffalo,玩玩下又發現對腳可變貨櫃車,後面可裝六隻裝甲服,故事發展落去當然就走去買裝甲服啦... 好彩忍到手只買左一盒裝甲服,最後由原本洗幾百蚊變左洗幾千蚊落Diaclone道
根本英俊 發表於 10-9-2021 10:20 AM
佢da-1都出左好多隻色同版本, 我都後追好彩唔洗食炒, 但之後果d, 我都係買單一就算, 佢換色換到咁又出一 ...

其實佢只轉色再出一次我無意見,問題係有時佢唔係淨轉色,好似我新買果隻紅色tridasher係跟左兩個頭,而之前果兩個版本只跟一個頭。
Vince 發表於 10-9-2021 11:02 AM
佢 d 包裝仲要送「空氣」。入面 d 件明明細細件,但就整到個盒鬼咁大個。
...

呢個真, 好想佢地個盒唔好咁大, 有時真係好阻地方!
新 PV 《DIACLONE: POWERED CONVOY VS. WARUDALEGION》發布

https://youtu.be/_soqM8GKGaw