Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Diaclone REBOOT 新品消息 集中貼

成個 Reboot 系列出得最出色就係 Big Powerd GV, 不過睇圖拳頭都係後期型, 我個人鍾意早期版拳頭因為懷舊味再重啲

其他款色全部變晒小頭症九頭身我已經接近放棄
DA-80 Big Powered GV -Verse Caliber-
40,000Yen

https://hobby.dengeki.com/news/1 ... DXd1o_aRAu3unpAtJZo

呢個資料更為完整, 睇黎小腿係成隻新造, 如果有得散賣就好囉! 可以救番我隻DA-13....
睇官網,隻Big Power GV多野玩到好似睇極都睇唔完,依隻夢幻神作好彩之前無高追...
隻小腿依然係呢兩粒!????
這個不買不行,被超神嚇到,買DA-80 壓壓驚。

DA-80 Big Powered GV <Versecaliber>
發售日:2021年12月
售價:44,000 yen
DA-81 BPGV <Versecaliber> 擴張 set

DATA国内タカラトミーモール限定 ダイアクロン DA-81 BPGV〈ヴァースキャリバー〉拡張セット
  • 対象年齢15歳以上
  • 発売元:タカラトミー
  • 価格:9,900円(税込)
  • 予約受付:2021年7月28日12時~
  • 2022年1月下旬発売予定

genesicgaogaiga 發表於 30-5-2016 04:42 PM
BTW, I am waiting for the big base robot, a toy that I missed during my childhood in 松板屋

41年前美好的回憶.....
現在若能以現代工藝「再精緻化」或「復刻」重新登場發售該有多好啊!
真希望夢想成真.......
power50722 發表於 28-7-2021 10:07 PM
41年前美好的回憶.....
現在若能以現代工藝「再精緻化」或「復刻」重新登場發售該有多好啊!
真希望夢想成 ...

佢唔復刻跟本買唔起舊野
DA-80 PV 發布

巨人戦機 VS. 巨大機獣!ビッグパワードGV<ヴァースキャリバー>登場!!BIG POWERED GV/VC VS. GIGANTOR
https://youtu.be/8dLdwhoqYyU

DA-80 犀利過LEGO!!可以變咁多野玩!!!