Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 我的MARVEL英雄集合 ? /? #159 updated (電影版蜘蛛俠)

MARVEL英雄集合.
第十二彈  Hercules (孩佬)
角色只係喺Civil War睇過.戲份同對白都有少少,起碼有一幕打爆阿Thor.
人偶方面肌肉感一流,各關節位都好滿意,係條迷你裙:p 阻礙大腿抬高所以下盤活動能力大減. :sad:
去圖~

本體兩面

頭雕
個樣好善良 :p

扭呀扭∼

差d唔記得佢有支神仙棒 :34:

MARVEL英雄集合.
第十三彈  Young Avengers (ToyBiz)
呢四個有三個我喺Civil War見過,今次送果本漫畫就可以睇埋另一個.
可動度Iron Lad係四個中最差,可能由於公仔已經出了好幾年關節有D鬆,但都玩得好開心.
去圖~

送漫畫又送底座

本體兩面

頭雕

扭呀扭∼

MARVEL英雄集合.
第十四彈 Captain America Civil War Abomination Series (孩佬)
今次呢個series大家最留意嘅應該都係電影版女巫.
實物望左兩眼又覺得算係有水準,不過缺少了事業線...
個人覺得,某D角度睇個面相都幾似.
去圖~

女巫的本體兩面

頭雕 (好彩唔係邪神樣)

扭呀扭∼

應該係咁放嘅特效...{:1_215:}

嚟多兩張靚樣

Part 1 完.

繼續Part 2

其餘六位的本體兩面
Secret War巨腸

Wonder Man

Iron Skull

Eel

Captain Britain

今次的BAF Abomination

頭雕

扭呀扭∼

一個有趣的特效

合照

MARVEL英雄集合.
第十五彈  She-Hulk  (孩佬)
頭髮一大舊所以頭部差不多零可動.
手臂只能作45度屈曲.
手型特別.
綜合以上三點,小弟真係唔知可以幫佢擺乜姿勢.
去圖

本體兩面

頭雕

扭呀扭∼

MARVEL英雄集合.
第十六彈   Ms Marvel (ToyBiz)
頭髮有出油情況,不過整體嚟講都算無乜問題.
面相係比孩佬差dd.
去圖

本體兩面

頭雕

扭呀扭∼

MARVEL英雄集合.
第十七彈   Dr. Strange Dormammu Series (孩佬)
初初好期待呢個series,不過一玩上手就想XYZ佢...
礙於角色既造型,令到大部分角色既可動性都受到影響.最麻煩係連自立都好花精神...
慶幸係電影版Dr.造得唔錯,不過係對眼油得唔好.
去圖
第一次一set之餘仲原盒.

由於好難企得好,所以只係草草影了幾張相..
初初睇辦時幾期待但實物上手就差d..
Nico Minoru

由於著高跟鞋既關係,所以好難企不過面相唔錯.
Enchantress

斗袍既重量會令佢向後反,又係要用時間去搵重心幫佢企直...
Brother Voodoo

表現最好既一個,因為得素體. :42:
Iron Fist

斗袍.....又要搵重心...
漫畫版Dr. Strange

唔係好似樣既師兄,下盤可動可以無視.
Karl Mordo

枝野好長?!戲好似無咁長?

靈魂出竅既Dr.

主角係有特別待遇,比其他人整得質素高d.
電影版Dr.

盾牌 :34:

師兄:仲做唔倒無得食飯.

靈魂出竅

今次既WTF唔係係BAF.唔係講笑呢隻真係唔好玩,下盤比裙甲礙著,對手亦唔見得可以扭出好動作來.最佳動作就係齋企..
Dormammu

大合照

兩師兄造世界

Dr.戰隊

Gundam6j 發表於 22-7-2016 05:08 AM
MARVEL英雄集合.
第十二彈  Hercules (孩佬)
角色只係喺Civil War睇過.戲份同對白都有少少,起碼有 ...

Is he villain or hero{:1_375:}

He is a hero, I only read about him on Civil War.  發表於 26-11-2016 11:05 PM
Gundam6j 發表於 25-11-2016 01:32 PM
MARVEL英雄集合.
第十七彈   Dr. Strange Dormammu Series (孩佬)
初初好期待呢個series,不過一玩上手就 ...

Karl Mordo is quite good as well
Scarlet witch is good
Iron skull is funny

Hercules is a hero, representative of the Greek pantheon. While his strength can ravel Thor, he is much more famous/infamous for his playboy, party boy attitude that both the superheroes community and civilians do not take him seriously.
MARVEL英雄集合.
第十八彈   Guardians Of The Galaxy Titus Series (孩佬)
走鬼圖  過兩日再補圖
去圖

師兄非常支持你的ML貼圖分享,she-hulk今年會去,gog2我剩係對Nova同Angela有興趣{:2_268:}
tolete 發表於 26-2-2017 08:40 AM
師兄非常支持你的ML貼圖分享,she-hulk今年會去,gog2我剩係對Nova同Angela有興趣

多謝支持.有無圖睇下隻She hulk?早兩日走鬼開箱睇,今set隻隻都有水準特別係Angela.一陣回家就再玩再影.
MARVEL英雄集合.
第十八彈   Guardians Of The Galaxy Titus Series (孩佬)
Part 2
銀河守護隊係我第一套睇嘅Marvel Studios電影.故事笑位多,電影配樂好聽再配IMAX 3D 所以對呢套電影印象好深.
今次呢個series隻隻都做得有水準,係除左隻大而無當BAF同改色素體Vance,所以set入都無乜所謂.
去圖
本體兩面