Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 我的MARVEL英雄集合 ? /? #159 updated (電影版蜘蛛俠)

最欣賞ToyBiz跟人偶附送精美漫畫,可以更了解角色,這個是孩佬永不做到 {:1_203:}
Mcfarlane 發表於 6-6-2016 11:23 AM
最欣賞ToyBiz跟人偶附送精美漫畫,可以更了解角色,這個是孩佬永不做到

以前Mattel都有抄呢招用咗係條DC Superheroes入面,嗰啲Figure都係正嘢呀
yy23455699 發表於 3-6-2016 05:13 AM
好正呀師兄,期待你下一個分享

手指內藏鐵線,
可以屈曲㗎:xSpiderman我仲有儲其他幾款,
仲有隻同系列2099後期先買番無影,
以前ToyBiz D Siperman真係出得有水準,
但孩仔最新系列果D Spidreman都唔差,
進步左好多!

多謝提醒.spiderman真係好好扭呢幾日一有時間就係咁扭. 師兄都好喜歡spiderman.  發表於 7-6-2016 02:30 AM

MARVEL英雄集合.
第六彈  Yellowjacket (孩佬)
同一個人換個件衫換個個名就成為另一個英雄. :38:
而且係一人分演幾個英雄人物,Dr Pym你係利害.  {:1_377:}
講番人偶本身,右手被身形影響導至不能自然垂下.腳板多了一個現在孩佬取消了的關節.
去圖

本體兩面

扭呀扭∼

MARVEL英雄集合.
第七彈   Goliath (孩佬)
Goliath好似係Yellowjacket嘅助手.話說有一次喺Yellowjacket巨大化後變唔番細時,Goliath搵方法令佢變回原狀.
喺漫畫版Civil War裏, Goliath係其中一個戰死而又有畫出嚟嘅英雄.  Respect
講番隻人偶.人偶有12寸高.關節算係基本,不過缺少頸關節所以個頭唔可以岳高烏低. :63:
上五寸下五寸又無旋轉關節.同其他ML一樣又係一隻伸大手掌加一隻拳頭手,咁大盒嘢送多隻手掌都唔怕死啦. :53:
條腰有件嘅腰帶導致不能轉動...數數下原來唔少缺點..
盒內仲有一個五寸複製Thor.相比起Goliath呢隻Thor關節又簡化了一d,不過無所謂今次目的係隻大嘢.
去圖∼
全新不過盒有d殘

本體兩面

頭雕

未來戰士 :x

扭呀扭∼

內戰 if

今次仲唔爆你

合照

博士與助手

支持美玩!支持樓主!

請繼續介紹好o野俾我o地睇!!!{:1_214:}

多謝師兄支持. 師兄都有好多綠色大隻佬.  發表於 20-6-2016 12:25 PM
MARVEL英雄集合.
第八彈    Mr Fantastic (ToyBiz)
Marvel世界裏其中一個聰明人.漫畫版佢同Invisible Woman嘅造型令我覺得好有老夫少妻feel. :p
佢嘅特殊技能我諗好多人都想擁有.  :he:
人偶方面.由於人偶係喺03年生產所以兩隻長手已經開始出油...右大腿有少少sticky...好彩唔係太厲重.
去圖
包裝膠盒都發黃 :69:

本體兩面

頭雕

運載工具

合照

扭呀扭∼

諗嘢

朋友

全部ebay搵嫁?!3.75吋巨人果set好正!
阿瞬軍曹 發表於 29-6-2016 01:55 AM
全部ebay搵嫁?!3.75吋巨人果set好正!

大部分eBay, 隻巨人喺Amazon.
MARVEL英雄集合.
第九彈  Vision, Captain America, Hawkeye 三人包 (孩佬)
佢地三個嘅造型應該係出自近年嘅漫畫.
個人覺得三個面相都唔錯(可能係無眼珠嘅關係) :34:
扭動度我覺得係Sam哥比較好,之後就係Hawkeye,最弱係Vision.
其實Vision係比個斗篷所阻礙.
去圖

本體兩面

頭雕

扭呀扭∼

MARVEL英雄集合.
第十彈   Punisher  (孩佬)
"If you're guilty, you're dead" 血腥殘酷就係王道. :)
Haha條腰又有條粗腰帶阻住所以又轉唔到了. :(
手型有d怪,揸槍又唔似,出拳又要睇角度..
不過今次孩佬唔知係唔係傻左,竟然有兩個頭雕三把槍...
去圖~

本體兩面

頭雕

扭呀扭∼

話說以前有隻遊戲係用佢同Nick Fury做主角

MARVEL英雄集合.
第十一彈  Captain America, Iron Man and Spider-Man 內戰三人包 (孩佬)
巨腸同鋼鐵人都係之前個模再加少少"戰損色"(我覺得似邋遢多d).而且只係得前面有..:(
而蜘蛛俠由於小弟只係有一隻n年前嘅ToyBiz版所以唔知今次呢隻係唔係舊模返新了.
配件較少如果每個角色都附送多一對手型就會好好玩了.
去圖~

本體兩面

前面邋遢後面乾淨. :x

頭雕
巨腸你對眼望去邊樹

開打

反擊 (請注意拳頭手係從之前果隻46借來用的)

我嘅冬兵,猎鹰你哋喺邊呀?

CW版同CW三人包版對比(圖左係三人包版)

話說.巨腸同鋼鐵人都附送多一個頭雕.
Chris Evans ?!

Robert Downey Jr ?!

To某師兄,我真心覺得笨大個頭雕比孩佬好得多.

Gundam6j 發表於 15-7-2016 03:52 AM
MARVEL英雄集合.
第十一彈  Captain America, Iron Man and Spider-Man 內戰三人包 (孩佬)
巨腸同鋼鐵人 ...

謝分享,師兄呢盒都係預訂的嗎?

我喺Toywiz預訂的.  發表於 15-7-2016 06:53 AM
Gundam6j 發表於 15-7-2016 03:52 AM
MARVEL英雄集合.
巨腸同鋼鐵人 ...

孫佬隊長有肌肉感。其都應該係shf較好。

唔知點解睇相孩佬ironman等比日系都好有臨場感, 唔知係咪師兄影得好

我喜歡孩佬多角色同埋成日扭都唔怕. 多謝師兄讃賞.今次d圖係抄漫畫的.  發表於 15-7-2016 09:11 AM
如果Vision係布斗蓬,我都會考慮入 :78:

不過今次個配色幾有趣.  發表於 16-7-2016 11:12 AM
講得啱.件膠斗蓬阻礙活動.  發表於 16-7-2016 11:11 AM