Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 清倉。。。。。。

只要買返黎係會擺,就唔會亂買, 因為唔會有放唔完既位. 租得倉就係無底深潭既開始
catcat 發表於 9-3-2016 09:57 PM
不打香港字就出到的了

CAT兄你係唔係識TD 定TD staff?  如果係麻煩叫TD解決呢個問題, 有時打晒一大段先冇晒. 香港forum都唔打得香港字又咁耐都唔搞. 其他香港forum都未見過有呢啲問題.

mj23 發表於 12-3-2016 02:54 AM
CAT兄你係唔係識TD 定TD staff?  如果係麻煩叫TD解決呢個問題, 有時打晒一大段先冇晒. 香港forum都唔打得 ...

小弟係友台的管理員(不過現在工作忙已經不問世事了),TD方面,無搞錯的話版務應該係VINCE兄話事(去版務區可以留意見)。

回正題,小弟求愛時期,呀唔係,係求學事期對於網絡程式相當著迷,所以對TD用的Discuz! 系統略知一二。呢個開源php軟件本身係大陸開發,華語地區的支援相當好,但由於本身係基於殘體字地區的使用習慣而生,所以處處見到殘體字的影子,而相容 umicode還算好一點,對於big5的香港字就不時有問題出現。

gunbaron 發表於 10-3-2016 01:44 PM
師兄客氣,小第只係好彩,置業己係十多年前事,果時D楼價無甘痴,真係拎住三十萬首期己可買到3百多尺單 ...

師兄講得啱,人老左就會重新思索原本因何儲玩具,成屋都係只係購物上癮,要真正把玩享受才是正途。

小弟本身都算好彩,早出世,可以係樓價未瘋癲前置業,才有餘去玩下figure,但當屋企有兩個小朋友後,玩樂的空間時間都大幅縮水,變得只為買而買。

今日覺悟而出坑,希望日後可以有空閒而再入坑。
RRAAYY 發表於 10-3-2016 02:01 PM
Impossible for me .... too many empty 12" figure boxes

小弟放晒吉盒係公司的倉內,吉盒本身不值錢,萬一有意外都損失不大。

Ray兄既然係高層高層高高層,可以諗諗。

德哥有乜唔要嘅舊鞋爛衫破玩具,只要一聲開口,小弟火裡去水裡去,一定幫德哥你處理左佢地。
mj23 發表於 12-3-2016 02:54 AM
CAT兄你係唔係識TD 定TD staff?  如果係麻煩叫TD解決呢個問題, 有時打晒一大段先冇晒. 香港forum都唔打得 ...

其實都唔多明,
我用手寫板的,
索性分幾行出好過!!!
回覆51: 師兄,你有點"貪心"喎,人地唔要都設法賣左佢,同你三唔識七,點會送畀你?

建議想"脱離租倉"的大大由半年前開始計劃行動,分十幾次(自己調節)逐D逐D搬返屋企,天冷搬冇甘辛苦,一次過搬簡直係"勞役",
唔要的在這半年間放上網賣左佢,
唔好拿去玩具鋪賣,佢地出價簡直係"收買爛銅爛鐵"的價錢,最緊要係往後"買少D",
脱離租倉歲月方可完成。

題外話:曾經陪老友交收舊十五機合金,個買家又話機体花,車輪又唔順,最離譜仲放响地推,老友即時反面爆粗走人。後來至知遇上陳真果班X街收買佬:angry:
猫猫你就出坑,呢個倉你介紹我租,我就重未捨得賣走出坑...................
星月夜 發表於 13-3-2016 09:08 PM
猫猫你就出坑,呢個倉你介紹我租,我就重未捨得賣走出坑...................

無計,轉左公司之後往返個倉無以前咁方便,所以套現順道出坑。
不過一走了之後就好難係個區遇到夜兄了...
谷口nozomi 發表於 13-3-2016 07:44 PM
題外話:曾經陪老友交收舊十五機合金,個買家又話機体花,車輪又唔順,最離譜仲放响地推,老友即時 ...

一DD收買佬,轉賣HOTTOYS個批一般都幾合作。
舊合金新舊價值分別大,CHECK真D可以接受,但當係自己野咁放落地下推就真係扖街,抵D。
Agito 發表於 13-3-2016 10:45 AM
回覆51: 師兄,你有點"貪心"喎,人地唔要都設法賣左佢,同你三唔識七,點會送畀你?

師兄你又知小弟同德哥三唔識七?