Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 千值練 METAMOR-FORCE 超獸機神斷空我 ~ 鷹戰機(單體) ~

官方資訊有寫機器人型態頭頂高12.5公分,
變成頭部10公分,

一顆頭就10公分大小了.....
不會出其他幾隻.......成本太高了,
真的要作合體後會到50~70公分 甚至更大隻
(超合金魂斷空我都快30公分了)
如果官方會出其他幾隻可以合體 官方資訊會先講明
好讓玩家有動力先把這隻買下來
takeshi 發表於 20-6-2016 03:00 PM
係..follow佢定價.虎都1.5 K隻, 隻象點都2.5k掛...6.5K一set有幾多人會比....

師兄你實在估得太保守了,呢隻而家開訂係$9XX,你睇佢圖已經同飛翼差不多大,虎同獅如果出都要一千尾吧,如果跟番比例,隻象一定over 3K。

我覺得出咗呢隻係試市場反應,反應好先考慮真係出齊吧!

如果真係咁,我真係會陪佢癲的...:67:
til520102 發表於 20-6-2016 03:31 PM
變成頭部10公分,

我都觀望緊睇下佢會不會出埋其餘三隻, 如果出埋而又出得好(即是又完全變形、又唔駛附加件合體、用透明件、又高可動、更型、三隻車型的轆都識轉等等), 我會買晒佢...
tonyakc 發表於 20-6-2016 03:34 PM
師兄你實在估得太保守了,呢隻而家開訂係$9XX,你睇佢圖已經同飛翼差不多大,虎同獅如果出都要一千尾吧, ...

:( 甘又係...以佢一向索價....

甘咪成8K....:50:
haha19880311 發表於 20-6-2016 03:41 PM
我都觀望緊睇下佢會不會出埋其餘三隻, 如果出埋而又出得好, 我會買晒佢...

目前應該不會
官方資訊只有標明三型態變型,沒標明可以"合體"
如果可以合體 現在就要告知玩家後面會繼續出下去了

這隻沒合金成份
官方資訊標明素材 ABS、PVC、PA、POM  沒有用到金屬成份.....
可能官方有留一點後路
出象戰機身體底座或大膠台座也是有點可能
til520102 發表於 20-6-2016 03:31 PM
變成頭部10公分,

超合金魂斷空我只係25公分,千記果隻都有22公分

如果要做到8,9頭身起碼要8—90CM,有可能要1米
不理甘多,早买早享受。:75:
til520102 發表於 20-6-2016 03:50 PM
目前應該不會
官方資訊只有標明三型態變型,沒標明可以"合體"
如果可以合體 現在就要告知玩家後面會繼 ...

當時出黑翼都冇標明可以"合體"(雖然係因為想慳番d版權問題同版權費),但最後都係有得合
所以話佢試水溫其實合理,而且佢唔用金屬亦係一招好招,唔出合體佢就慳番d成本,第時出合體又可以大條道理解說如果頭用金屬就會太重,對合體關節產生過重所帶黎既負擔問題,又或者如你所講出個座又可以"略"你一筆
takeshi 發表於 20-6-2016 03:48 PM
甘又係...以佢一向索價....

甘咪成8K....

加埋對翼同把巨劍,有可能要成皮野
依家呢隻咁既size, 都整到出現關節問題
到咁大隻又要完全變型, 你會對佢啲關節有信心咩
同埋千記開價咁進取, 4隻全膠可能都要你近萬先落到樓
PatricKwok 發表於 20-6-2016 04:50 PM
同埋千記開 ...

Yes, I think it may really cost you 10K if the remaining 3 machines are for sale.
I think it may at most release a full plastic body like EVOLUTION or half body statue
PatricKwok 發表於 20-6-2016 04:50 PM
同埋千記開 ...

咁平心而論,其實大隻唔一定關節會出問題,好似最近變形金剛第三方TW隻巨型建造派,超大隻但d關節好似都幾穩陣,不過留意到一樣野,就係而家好多設計師(尤其日本設計師)唔識考慮玩家把玩時既實際情況,一味用所謂既"靚(貴)料"就以為合適,冇諗到係咪真係適合每個部份既情況,呢個先係d關節易爆易爛既主要原因
其實睇佢變咗頭之後,如果有心玩大隻,除非係隻象設計著手,否則個頭應該不可動。

另外,前幾頁有師兄講話B記多年前嗰隻鷹設計好過千記,其實係因為千記著重合體後造型先至將隻鷹設計到咁細隻,而家就係出隻大嘅show off比你睇...
得個頭?? 點解 唔出埋其他?
最後呢隻鷹戰機係用來合體Q版斷空我!
咁所有問題都解決了!

呢隻收成個養牛場價錢。
睇圖鷹mode都係就角度,機身下都似一舊立方體破流線形。
機械人mode可動都大約似SR合金程度。
如果係咁,我其實只鐘意斷空我的鷹戰機,都未必落塔。