Toysdaily 玩具日報

樓主: stockholder

[新品消息] Hot Toys Terminator Genisys 1/6th Endoskeleton collectible figure

仲唔 show 個板比人睇? 不想收訂啊?!
廿一月 發表於 22-2-2016 04:37 PM
其實...上當年T1果時o既T800設定, 都幾簡陋下...
當我諗住由美玩NECA o既玩具, 過渡到hottoys o既1/6時,  ...

我都係咁話
睇左實物先再講,一陣好似會場果個咁膠真係搵鬼買...
其實我唔介意佢新DESIGN,只不過支槍真係seven到喊
wolf_predator 發表於 22-2-2016 06:13 PM
我都係咁話
睇左實物先再講,一陣好似會場果個咁膠真係搵鬼買...
其實我唔介意佢新DESIGN,只不過支槍真 ...

prototype at toy soul last year.

jeffloh 發表於 22-2-2016 02:08 PM
我其實幾喜歡T:G, 至少比T3同 T:S好睇, 而且唔再單一係"回到過去-->逃避追殺-->打低敵人"咁. 劇情上我覺得 ...

我諗唔關劇透與否既問題,
而係在於佢想沿用原著之餘又乘機洗底翻出新野,
但新戲裡頭做到t800 &t1000 更神化左,
但裡面個膽變晒,簡直畫蛇添足!
其實而家每部大戲都有好多license & agents 跟埋,
唔翻出無利可圖!
而對於2016年既觀眾黎講,呃忠實fans 入場愐懷t800又乘機無限復活!
掩飾今非昔比既年齡斷層
當時做完TS個集,重諗住講john會死但唔會變機械人囉同點樣將t800換程式返舊時,但最後..玩我
辦已在廿樓

好似幾得, 但只想要T800, 一隻骨就夠.
looks nice!{:1_203:}
taskmutli 發表於 22-2-2016 07:42 PM
我諗唔關劇透與否既問題,
而係在於佢想沿用原著之餘又乘機洗底翻出新野,
但新戲裡頭做到t800 &t1000 更 ...

我覺得其實T:G可以拍得成已經好好了, 因為自T:S之後個license的問題一直都有問題. 又話要打官司又點, 好彩最後都定下來可以拍電影. T1拍的時候無咩budget所以d 設計都比較簡單, 所以T:G將佢重新執一次d設計都係好事o既. (好過又用返舊野) 我自己有少少可惜佢地決定唔再拍落去. 無記錯個license 2018年會返去占士金馬倫果度, 睇下佢到時有無興趣再攪了. (不過佢一攪又攪10幾年先拍完~XD)
只可説TG 真係俾新一代睇
連90後原來係未見過我D enterbay terminator 舊造型
未上丅G之前
jeffloh 發表於 23-2-2016 09:03 AM
我覺得其實T:G可以拍得成已經好好了, 因為自T:S之後個license的問題一直都有問題. 又話要打官司又點, 好 ...

可能咁講,拉遠小小,
個人認為而家每套戲都有機會同figure掛勾,
隨之然就係要創新,呢套片亦一樣,
但基於年齡斷層,呢套戲既神畫已經青王不接!
翻出黎既所謂致敬位純粹係一個綽頭及標題識吸引蠻忠fans!
但基於你所講佢license 不在James 度所以退步到hi hi ,
再者所以突顯既電腦特技去美化當年既不足,滿足人所皆知既3d效果更是不知所謂!
畫面上同劇情上黎個大顛覆好讓主角呀諾老得合時合理,
從而無了期無限期無層次地reboot 再re loop!
實際上後生一輩對未來戰士呢個人根本陌生因為無食果期奶大!
而忠實fanz睇完真係黯淡失落!
銀幕上既英雄不再,年青一輩亦睇完提不起任何一個值得討論及分享既價值
hawker 發表於 23-2-2016 11:26 AM
只可説TG 真係俾新一代睇
連90後原來係未見過我D enterbay terminator 舊造型
未上丅G之前

新一批人當然係avengers & marvel 啦!
batman joker 亦然!
呢套戲d人睇完只會覺得對t88 一頭霧水
TG人物演員都錯曬,除左州長!就當係神演技,佢地個樣唔襯個角色
taskmutli 發表於 23-2-2016 11:47 AM
可能咁講,拉遠小小,
個人認為而家每套戲都有機會同figure掛勾,
隨之然就係要創新,呢套片亦一樣,

我自己就唔會因為電影好睇而去買figure, 反而係因為喜歡某個角色而去買(如果有電影上映就更好). 不過都同意現今商業世界除了電影還有其他周邊產品. 迪迪尼都係表表者.

我之前都有提過下, 記得睇完電影散場時, 前面有個女仔同佢男友講 "點解搵個阿伯做T-800 o既?"  就知道自己真係唔再後生啦~ XD 不過我係睇阿諾電影大, 所以一般有佢份的我都會入場/買DVD睇. 自小就係terminator fans, 所以基本上一有新電影我都會睇, 當然好唔好睇就已經是另一回事.

另外30年前同依家科技水平實在差太遠了. T1出現時, 上網都唔係係咩. 依家人人都有得隨時上網, 所以如果skynet依家真係控制網絡我相信一定比以前易好多呢.
jeffloh 發表於 23-2-2016 12:59 PM
我自己就唔會因為電影好睇而去買figure, 反而係因為喜歡某個角色而去買(如果有電影上映就更好). 不過都同 ...

其實我比較認同你既講法...而本人睇戲係睇佢有咩既優點..睇戲係去享受..如果太執著就會變得唔開心..當然我唔係話另一位師兄唔應該不滿..只係我自己唔敢講話好忠實FANS.但都十分喜愛呢套電影,尤其係第一二集,所以當呢部戲有返當年既一D場面我係喜歡同感動既..而雖然我都曾講過乜唔係機械人黎咩?點解會老架...於是就用一個想睇佢點拆解既心態去欣賞部電影,而佢講既理由盡管唔係絕對合理但都講得通..所以我都覺得OK同欣賞咁都比佢諗到....所以我睇完部戲我係好滿足既..最少比第3第4集滿足好多...