Toysdaily 玩具日報

樓主: stockholder

[新品消息] Hot Toys Terminator Genisys 1/6th Endoskeleton collectible figure

呢隻堅失望,或者係對成套新戲失望先真!
或者我比較守舊,對呢套新版戲完全無愛,
亦覺得今次套戲為左岩t伯伯而顛覆以前所有劇情同設定好反感!
覺得所謂創新反吸納新一輩玩家落坑中伏未免太天真,
再者改到咁"劃時代",以今時今日既水準,
舊作既經典反映現在更失敗.....

老實人 發表於 21-2-2016 02:25 PM
我都係咁諗,到最後算!佢又唔係我想要T骨

見倒支槍變左silent hill成把刀咁,
個心口又太光鮮反光(於戲中),
當年特技雖然唔係好特別,但而家套戲想顛覆晒所有以往劇情,
作為忠實fanz真係覺得九唔搭八

始終都係舊既t-800靚

coffeemak 發表於 22-2-2016 12:31 AM
始終都係舊既t-800靚

可能食開舊版既奶大會覺得新版九唔搭八,
再者係舊版單手提槍先全為主,
而家新版要雙手先拎倒可動性及外觀喜感暴跌 !
而且你要我相信"同型號"既t800&t1000 既無所不能,
會唔會有點荒謬......
pHil 發表於 21-2-2016 03:24 AM
想問下大家,以前HT 1/6 Endoskeleton D油壓管係咪痴死左冇得郁嫁?

Some are fixed but some aren't
舊伯伯已有, 呢隻無咩特別, 可唔駛啦, 呢排HT出D野都唔多給引.........{:3_140:}
點解唔學ironman咁比一對可動手掌..二對造形手掌呢?..ht熱誠去左邊?..炮咁大支野要平衡唔用支撐架好難企穩.....個設定新不如舊..但呢個就唔關ht事....  ....希望ht重出1比6舊版T骨..最好係diecast同可動手掌..你肯出我要半打T骨...
無實物同放埋一齊睇既話唔係好大分別,
最大唔同係心口著重左skynet 個三角形logo 同支槍,
我覺得支單手槍太經典,今時今日睇都咁形,把新槍重樣衰過minigun!!!
其實就咁睇我都覺得舊版個骨骼造型比較札實..有時真係簡單就是美..舊版果種感覺的確係比較好...但新版我自己又覺得唔係真係咁差,,只係無舊版咁好啫.
樓上CHING幅HT T800圖膠到冇朋友

我其實幾喜歡T:G, 至少比T3同 T:S好睇, 而且唔再單一係"回到過去-->逃避追殺-->打低敵人"咁. 劇情上我覺得有新意但同時有d同舊作一樣的"致敬位" (fans會睇得出) 可惜太早穿橋, trailer一早講了john係T-3000....變了未入場已經知得7788...結局又草草了事咁. 浪費了前半部份.

骨我就無興趣, 老人白髮版T伯伯我就會考慮. 後生版我一隻HT都無入, 因為感覺始終爭少少咁(雖然已出了好多隻), 反而只入了EB的1/4.
jeffloh 發表於 22-2-2016 02:08 PM
我其實幾喜歡T:G, 至少比T3同 T:S好睇, 而且唔再單一係"回到過去-->逃避追殺-->打低敵人"咁. 劇情上我覺得 ...

同意 , Genisys 如果 trailer 不劇透 , 你入戲院睇到 88年 T1 t800 和 t1000 再出場應該幾感動

john 比人射低起返身應該估吾到 , 但個  trailer 一早劇透哂.......

現今電影 trailer 劇透太多 , 復仇2 hulkbuster vs hulk  trailer 直頭成段打戲 trailer 劇透 ..... 攪到我係戲院見 hulkbuster 出場都無哂感覺

遲D套   Bat vs Super 直頭睇 trailer 巳經知到 8,9 成劇情甘...........

而家商品多元化,  不用套
toys991 發表於 22-2-2016 02:50 PM
同意 , Genisys 如果 trailer 不劇透 , 你入戲院睇到 88年 T1 t800 和 t1000 再出場應該幾感動

john  ...

師兄你好勁, BvS我只估到大約講咩, 因為戲名叫得BvS, 都實係batman 對superman, 當然都估到最後2人一定係合作對抗更強的敵人啦. 但flash, aquaman, cycborg等都仲未有樣睇, 所以我都好期待.

superhero電影唔多唔少都講定比你知講咩, 好似cap3就ironman v cap, avengers 3又講了是對付thanos等. 驚喜真係無咩, 不過係fans就點都入場睇咁啦~
其實...上當年T1果時o既T800設定, 都幾簡陋下...
當我諗住由美玩NECA o既玩具, 過渡到hottoys o既1/6時, 我以為會好精密, 點知...
平心而論, 我都等緊hottoys出返T2 o既T800骨(人就出唔少...)
但呢隻T800骨都唔係無可取, 至低限定精密左
SB有實物時, 再決定訂唔訂