Toysdaily 玩具日報

查看: 19114|回復: 87

[分享討論] Yamato macross 新手一問

想入一隻YAMATO MACROSS

好多CHING 話VF-19S最好

不過我本人覺得人型太肥, LIKE VF-1_/ VF-11C/VF-11B多D

不過VF-19S又好平, 點解咁平?

VF-19S定VF-1_係YAMATO最好之作?

THX

首先想問師兄點解要入Yamato的Macross? 而吾係其他廠的Macross?
VVJJ 發表於 14-10-2015 02:23 PM
首先想問師兄點解要入Yamato的Macross? 而吾係其他廠的Macross?

因為平又扎實

覺得入門級之選

不過好少鋪賣

想搵VF-11B, 成個MK都冇
YAMATO 已經執咗,你只可買2手或者舊貨
Yamato Macross 1:60 VF-1s/J 是代表作。 Macrossfans 必備
VF19改(Macross7主角機)完全把動畫的形態構造呈現出來。我認為都是macross 7fans 必備
vF11 在日本有,但炒起了。等候A社再出
eddiem249 發表於 14-10-2015 02:28 PM
YAMATO 已經執咗,你只可買2手或者舊貨

太遲

D型號唔齊
RiderA 發表於 14-10-2015 02:32 PM
vF11 在日本有,但炒起了。等候A社再出

VF-1_ 30周年都幾正

VF-19S/ VF-1_ 邊隻好?

人型-VF-1_好D, 不過D CHING話VF-19S扎實多鎖位

YAMATO野, 扎唔扎實, 真的見仁見智, 當佢係變形金剛咁粗扭, 一定唔扎實.
至於價平, YAMATO執笠前後那段時期, 的確好平. 現在平唔平就NO COMMENT.
VF-19S是雜魚機,當然比較平。
如果只入一隻,當然要入1/60 VF-1 v2了。
hades9 發表於 14-10-2015 02:28 PM
因為平又扎實

覺得入門級之選

個人應為都吾平,比如VF-1買隻新既都千幾二千,買隻二手好既都要千,幾舊水果D通常都有花有黃或有破損,或機件鬆散、欠件之類。

如果吾急要求高 > 等Arcadia出新版

如果心急要求高 > 買全新或開封美品Yamato貨

如果吾急要求吾高純粹買返去擺 > 幾舊水二手貨仔

希望可以幫到你 {:1_377:}
ching, 準備左幾多彈藥入坑
YAMATO後追要有覺悟:he:
1 k -1.5K左右

如果冇心水, 會買BANDAI YF-30算

我最近入左二手1S連寶貝鴨及重甲, 不過係舊版, $!)))
hades9 發表於 14-10-2015 04:18 PM
1 k -1.5K左右

如果冇心水, 會買BANDAI YF-30算

1.5K 絕對可以買到全新的YAMATO/ARCADIA VF-1
係貴左D, 但應該唔會後悔