Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] Medicom RAH DX Masked Rider Black Ver 1.5 (5 Sep 新加影月相)

我反而想出機體, 生體。

1.5胸甲同頭修細左少許,個身型近black
個頭就V1好D,V1.5唔夠圓
點睇都係大隻先似black
真係唔知點著揀

…………………………
我喜歡1.5原因是那個非常立體的頭,尤其那雙眼凸的漂亮,比較有black味道
newnov 發表於 3-9-2015 06:23 AM
我反而覺得1.0 靚好多,皮有電視中的粗糙感,
1.5成隻立立令咁,又長手長腳左,包到好似skinny窄腳褲咁, ...

依家睇返1.0比例上係冇1.5咁準,希望搵到d比較圖post上黎
:cool:睇咗當買咗
多謝樓主出POST,不過我真係對M記零信心了, 買過3次,一隻係BLACK1.0 一隻係KIVA 一隻係負電王,三隻奶哂野,隻KIVA 當時一開盒大比已經有膠水積,到今時今日連D腰帶 頭果D紅油都溶哂,隻負電就BODY 斷手,三隻中最好既就係隻BLACK1.0 沒大問題,不過就好似其他大大所講 手肘D根 爆哂出黎......原本我好想入進擊之巨人三位主角...但以M記既品質,真係令我卻步。講真,HT換貨係卜佳D,但起碼BODY沒咁易爛,同都叫有一次換既機會,M記?中左招沒人可憐;依家睇TD都覺得同六七年前好唔同,再沒咩人分享M記野,我覺得M記香港市場真係好快玩能猿
不過話雖如此,隻BLACK1.5 我好有興趣 但見佢手肘位,又係有D根,真係好驚佢爆根,想問下樓主 佢手肘位同1.0比,有咩唔同?改善左D咩? 同埋如果M記再出RX,我都一定買,呢兩隻真係超級童年回憶
fruitswai9 發表於 3-9-2015 12:20 PM
多謝樓主出POST,不過我真係對M記零信心了, 買過3次,一隻係BLACK1.0 一隻係KIVA 一隻係負電王,三隻奶哂野,隻 ...

記得當年我隻 ver 1 腰帶出現 QC 問題,要
超人店有實物睇,眼前一亮!
我都係HT買左,black真係點都要買
真係型到冇朋友~~~~
尋日見到賣1680,嚇親
經歷過幾隻rider斷手斷腳後,我似乎放棄左M記