Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] Medicom RAH DX Masked Rider Black Ver 1.5 (5 Sep 新加影月相)

我只係得 Ver1.0,所以只能用網上圖片作比較,1.5 好似真係靚好多喎!不過相隔咁多年點解吾叫 ver 2.0?

其實我去年在日本,有幸看到這隻1.5原型
量產水準真是好跟原型!!
其他隻如果之後有這素質就好了:$
cywatt 發表於 2-9-2015 10:20 PM
請問邊到有多d M記文睇.

我都在日本網站看了
自己也不是每隻都買,看看別人開箱當買過:x
撞到靚價會入,black對我有吸引力
如果有1.0 和1.5 的並排對比圖就好了。
我反而覺得1.0 靚好多,皮有電視中的粗糙感,
1.5成隻立立令咁,又長手長腳左,包到好似skinny窄腳褲咁,唔太靚
newnov 發表於 3-9-2015 06:23 AM
我反而覺得1.0 靚好多,皮有電視中的粗糙感,
1.5成隻立立令咁,又長手長腳左,包到好似skinny窄腳褲咁, ...

V1我有入手,我覺得都好靚,睇相V1·5係造型比例同V1唔爭幾,反而身啞色左,同膊頭令黑對比大,更接近原設(未見過1.5實物,靠睇相),印象中手長腳長,著窄腳褲先係black
其實最想佢改良既係條短褲既用料, 希望改軟而令大腿可以屈起來 (如圖)

我隻1.0是修攺了蟹手問題的,論比例我較喜歡1.0,1.5比較美型了!頭細了點,不似一個人帶著頭盔!
但無可否認呢隻1.5造得相當實浄、精美!

有圖睇,多謝師兄!  發表於 3-9-2015 11:54 AM
甩得古 發表於 3-9-2015 09:26 AM
我隻1.0是修攺了蟹手問題的,

謝謝, 謎底終於解開。
太好,有對比圖,入手指南{:1_377:}
long 發表於 2-9-2015 10:58 PM
還原度唔錯,最需要有新version係RX

下隻限定到 RX .........
甩得古 發表於 3-9-2015 09:26 AM
我隻1.0是修攺了蟹手問題的,論比例我較喜歡1.0,1.5比較美型了!

咁樣睇, 我覺得左好過右 ....
我反而想出機體, 生體。