Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 孤主是否玩野???

其實我都試過一次,張單寫住超悟空,心諗應該係嚟緊再版果隻黃金髮,加上無睇清係超造集,去拿貨前已經心急買左隻,點知去到孤仔先知重覆左!果時想退都唔得唯有硬食,好彩都算平入手同埋咁0岩紅噹噹送俾新婚朋友
只怪果排笨大出太多龍珠野,定位又差唔多,名又懶神秘唔清唔楚~~ (Btw已經改左2次, 出唔到廣東話好煩~)
咁我想問8月果隻係咪真係MSP 再版?
我星期日退左錢了, 好順利
我試過訂景品MSP杜拉格斯時佢寫咗格離圖嘅巨人兵長景品比我,我過咗成個月先睇到。
返去話比佢知佢都肯改翻比我,只係潤咗我一句下次即刻check單。
其實孤仔都算係咁㗎啦,有D鋪頭真係彩你有味㗎 ~
snoopydreaming 發表於 24-6-2015 05:43 PM
這間黑店, 我令教過, 我一次訂3件相同玩具, 到取貨時, 我分三個時間取貨, 三個取貨價錢都不同, 遲取的比早 ...

同睡記入貨, 頭幾曰人地規定唔可以賣低過一個價, 之後鋪頭視乎市埸而厘定價錢, 你分三次取証明左香港係一個自由貿易市場, 又唔係冇貨比你咁又話黑店, 人地有權set高set低, 你亦有權唔買唔要, 但係如果咁都叫奸商未免有d武斷. 閣下只講遲取比早取平, 但又唔講下有d升到飛但用訂價取? 此舉未免有點不公, 天秤只傾向自己個邊.
snoopydreaming 發表於 24-6-2015 05:43 PM
這間黑店, 我令教過, 我一次訂3件相同玩具, 到取貨時, 我分三個時間取貨, 三個取貨價錢都不同, 遲取的比早 ...

你咁講,成個旺角大把奸商啦,我上兩月攞左MP $930,現在賣$899都有,咁又奸商???

甘你咪叫佢收返你最早貴D ge價law,甘佢咪吾係黑店....或者你味吾訂等最平law....

根本佢有權收返你最初最貴價,佢收返你平價仲想點?訂貨吾代表一定係最平。

零售店冇權減價ge?

一次過拎晒三隻一樣價咪唔係黑店囉!!

昨日,我屋企個菲律賓工人行過街市上TD...
睇到有個人話一扭係黑店,個個就是你...
哈哈,我當場嚇一跳,然後得啖笑...

佢冇要你跟返個訂價畀錢,收平左你...
仲要話人黑店既,呢個咩世界黎...

好亂呀。喱種account,喱種留言

究竟係明插佢,定曲線讚佢呢。
見到好多人攬孤仔, 睇黎孤仔一路以黎真係比左個好印象大家
睇番其實呢單野孤仔都幾無辜 只可以話樓主不幸
之後訂左3件玩具果個
段估孤仔唔敢收佢貴過訂價
事實上鋪頭跟訂價比貨天公地道
家陣肯跟市價平比佢都要比佢話黑店...
我都唔知講咩好
之前孤仔都試過漏過我單,但都答應儘快補番貨比我,但青口呢,以後唔會再揾佢訂嘢.