Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 孤主是否玩野???

用美源囉,逐漸變藍又得,立即變藍亦得,得左!
小堅 發表於 24-6-2015 01:56 PM
其實幾多月訂又點會冇關係呢???
公佈左造型之後廠商都係用舊圖既話...
而鋪頭亦冇再更新返個資料...

經驗豐富覺得點會犯喱種錯誤

初哥覺得看圖識字又點知咁多原機

孤仔都做齊基本o既,廠比乜就出乜

但如果有heart到好似覺醒悟空"未訂住"咁寫住電影版

蝦碌事件都或者可以避免。
iorik 發表於 24-6-2015 02:50 PM

其實我知道係張圖錯左,我都已經收左聲,隻野100蚊內,到時睇下8月買唔買到,買唔到都算。
iorik 發表於 24-6-2015 02:50 PM

廠畀乜就出乜好正常...
唔通自己改圖放上去???
全世界都用個張圖既時候...
你話得佢一間係咁就話佢...
間間鋪都係咁可以點呢...
你講爆衫悟空單野好似淨係得一間分店咁係...
其他鋪貼都冇貼出黎,咁又入埋鋪頭事???
會唔會個店員自己傻Q左...
小堅 發表於 24-6-2015 03:06 PM
廠畀乜就出乜好正常...
唔通自己改圖放上去???
全世界都用個張圖既時候...

我冇講過廠比乜就出乜有咩問題

相反我仲講孤仔都已經做足基本o既要求

我只係提出有做得更好o既空間

咁都有損孤仔聲譽嗎…
iorik 發表於 24-6-2015 03:15 PM
我冇講過廠比乜就出乜有咩問題

相反我仲講孤仔都已經做足基本o既要求

其實佢既聲譽係咁關我叉事...
我上面提出幾時訂既原因...
就係想睇下個時電影版公佈左新造型未...
如果已經公佈左,間鋪發現有問題,未唔開訂...
或者訂個時提一提個客...
點解你講到我好似我維護間鋪咁???

你又話幾時訂冇關係...
咁如果未公佈電影版新造型...
咁鋪頭自然係跟廠張圖黎做...

我相信全世界打死都估唔到會出藍頭髮掛...

小堅 發表於 24-6-2015 03:19 PM
其實佢既聲譽係咁關我叉事...
我上面提出幾時訂既原因...

首先,我真係覺得同幾時訂冇咩關係,我自己冇玩喱個系列

睇圖都以為出普通超西,但我冇話孤仔做錯,只係話可以做得更好。

另外,我都冇話廠比乜就出乜有問題,唔明你點解就住喱句說話就話唔通要自己改圖點點點點

所以我就再講多一次,希望唔好再比人誤會我數佢不是有損佢清譽。
iorik 發表於 24-6-2015 03:42 PM
首先,我真係覺得同幾時訂冇咩關係,我自己冇玩喱個系列

睇圖都以為出普通超西,但我冇話孤仔做錯,只 ...

好似從來都冇人話過你係到講緊一扭壞話...
你會唔會自己諗多左???
大家係到討論緊個問題...
http://www.toysdaily.com/discuz/ ... 66&fromuid=3836
我都唔明你點解回返再對上D留言...
講得好明白...

如果已經公佈左,間鋪發現有問題,未唔開訂...
或者訂個時提一提個客...

未講左佢如果覺得有問題既做法...
改圖已經係再對上個留言黎喎...
講左一次又點點點點點呀請問???
小堅 發表於 24-6-2015 03:52 PM
好似從來都冇人話過你係到講緊一扭壞話...
你會唔會自己諗多左???
大家係到討論緊個問題...

你講幾時訂個問題,我咪話我自己冇玩開所以睇圖都以為係超西,冇考慮過幾時出電影版造型囉

你講維護聲譽,我咪話因為你硬要話我講孤仔廠乜出乜喱個做法有問題,唔通要自己改圖,於是再重申一次我冇話過喱個做法有問題,怕人誤會話緊孤仔唔啱驚有損佢清譽囉。明未呀?

而點點點點,係用o黎代替你講完改圖o個段說話,唔係指講咗幾多次呀。
iorik 發表於 24-6-2015 04:17 PM
你講幾時訂個問題,我咪話我自己冇玩開所以睇圖都以為係超西,冇考慮過幾時出電影版造型囉

你講維護聲 ...

我問馬兄幾時訂,係想知道電影版公佈左造型未...
因為張訂單圖造型係超西,但佢寫住復活之F...
其實馬兄一早已經冇再出聲,我亦冇問佢...
我係見有人話佢屈人先問佢睇下個問題係出係邊...

我係見你話「我覺得同幾時訂冇關係,舖頭係有責任攪清訂咗咩貨」
呢句先覆下你...

你可以睇返前面,係我覆你個段最底我有講過呢句...
「不過都係個句...
同你諗法一樣,佢退返訂算係咁...」

所以我根本就冇話你亦冇諗過話你係到破壞緊佢個聲譽...
小堅 發表於 24-6-2015 04:26 PM
我問馬兄幾時訂,係想知道電影版公佈左造型未...
因為張訂單圖造型係超西,但佢寫住復活之F...
其實馬 ...

OK。咁我答唔答到你點解我覺得同幾時訂冇乜關係呀?

至於後來引申到壞話聲譽問題,係因為我無批評廠出乜就出乜之意但你就回我咁做有咩問題,唔通要改圖,所以先講多次我冇,唔好誤會我數佢不是損佢聲譽
iorik 發表於 24-6-2015 04:40 PM
OK。咁我答唔答到你點解我覺得同幾時訂冇乜關係呀?

至於後來引申到壞話聲譽問題,係因為我無批評廠出 ...

其實好小事...
知道左係誤會...
唔好意思我語氣上係會令人好易誤會...
師兄希望唔好怪我...
:64:

有氣量!!!有風度!!!  發表於 25-6-2015 09:38 AM
小堅 發表於 24-6-2015 04:45 PM
其實好小事...
知道左係誤會...
唔好意思我語氣上係會令人好易誤會...

唔緊要,攪清楚就得啦。

我都唔好得你幾多,我講嘢都幾掘。:DD:DD

有氣量!!!有風度!!!x2  發表於 25-6-2015 09:42 AM
繼續插姑仔啦

我想食花生:x
這間黑店, 我令教過, 我一次訂3件相同玩具, 到取貨時, 我分三個時間取貨, 三個取貨價錢都不同, 遲取的比早取的平,真的是奸商. 小心!