Toysdaily 玩具日報

[玩具資訊] [Hulk Buster] 真正高可動 (+發光+合金) - 千值練 RE:EDIT #05 (予約解禁!)

能夠做合金的話
這樣購買意願會提高許多
依照半年出一款推算 , 由於下一款確定是 WAR MACHINE , 即使 HULKBUSTER 接住出 , 最快要2016年中先出貨 .

KING ARTS 1/9 合金系列的推出 , 對 千值練 應該有一點壓力
相若的尺寸 , 稍低一點的定價 , 更多的合金量 , 小量可爆甲 , 手掌腳掌發光 , 一對可動手型 , 發光底座

雖然 千值練 漫畫版的定位有獨特市場 , 可是 **性價比** 的差別不免令人多一點猶豫 ... :42:
下圖彩色為 DIAMOND TOYS 的 MARVEL SELECT 系列 , 8吋, USD 24.95 , 2015年7月前出貨 .
金屬塗裝的風格應該與 千值練 相若 .
上半身造型輪廓基本一致 , 只是細節上的表示不同 ; 兩腿設計明顯完全不同 , 因為造型方面 MARVEL 會審批 , 可見多了不得不修改的可能 .

antitid 發表於 7-6-2015 08:38 PM
下圖彩色為 DIAMOND TOYS 的 MARVEL SELECT 系列 , 8吋, USD 24.95 , 2015年7月前出貨 .
金屬塗裝的風格應 ...

就我認為,HULKBUSTER漫畫唔止一個造型,
只要千值練唔係指定出電影造型,造型上就好多空間發揮,
只要MARVEL接受就得,而唔係一定要跟DIAMOND TOYS出同一個造型所以要改對腳。
chshting 發表於 7-6-2015 09:46 PM
就我認為,HULKBUSTER漫畫唔止一個造型,
只要千值練唔係指定出電影造型,造型上就好多空間發揮,
只要 ...

你睇番第一頁 , Marvel Legend , ToyBiz , Sideshow 我都有貼出黎 , 腿部設計與 Marvel Select 縱有相異但亦類似 , 漫畫風格的輪廓大概就這樣 .
之於甚麼 " 跟DIAMOND TOYS出同一個造型 " 你諗多左 .

我 **個人** 認為膝蓋甲修改成平板造型的機會頗大 .

師兄麻煩有無幅漫畫圖睇下 千值練 係參考左邊一款漫畫設計 ? :handshake:
有內藏半件IM,仲連呢半件都有燈着,千記:$
唉... 如果shf果隻都有哩d gimmick就好啦...
雖然都係無可能:ar:
本來睇灰模硬照吸引唔到我
但睇埋條片又唔錯WO
雖然內藏既未必係原隻IM,但打開既連動機關又唔錯
由份閉到全開睇落好順暢

真心配服千值  鍾意漫畫版有福啦  不過自己真心鍾意電影造型  就算平過b記都買唔落手  但都要講一句 笨大真係做得好冇心機  題外話 如果千值 有埋高可動 ht今次真係做得好差 利申 已訂b記

千值練BLOG更新:~

頭頂約高達240mm!!
而且寬度也相當不得了

機艙展開

然後,將浩克破壞者的頭部向內壓入後各部件會連動跟著展開!
能夠看到裡頭操縱著浩克破壞者的,鋼鐵人血邊裝甲的上半身!
將向上展開的外裝甲闔上,各部件會再次連動著關起,將機艙恢復完全關閉的狀態。

雙眼、胸、膝蓋、膝窩、掌心衝擊光束發射器、背部等各處發光!

甚至,連內部操縱著浩克破壞者的鋼鐵人血邊裝甲也會發光!

本體和內部骨架使用了合金素材
紫色的部分就是合金部件!

http://sen-ti-nel.blogspot.hk/20 ... Man-WarMachine.html
killerkat 發表於 8-6-2015 02:38 PM
真心配服千值  鍾意漫畫版有福啦  不過自己真心鍾意電影造型  就算平過b記都買唔落手  但都要講一句 笨大真 ...

完全同CHING諗法一樣
睇得出千值今次D GIMMICK設計真係花足心思勁有誠意!!{:1_377:}
不過始終都係對漫畫版哩個造形無愛...

利申 : 訂左SHF版
不如大家估下會開幾多錢? :he:
(利申:好有興趣)
nice wo....but it's gonna very expensive, can pass even before release
本來睇灰模硬照就吸引:ar:
但睇埋條片.........好有心機去設計:handshake:
king arts都有諗下, 其他廠真係無心機做:blame:C旦出黎呃錢:56: