Toysdaily 玩具日報

查看: 36149|回復: 87

[玩具資訊] [Hulk Buster] 真正高可動 (+發光+合金) - 千值練 RE:EDIT #05 (予約解禁!)

真正高可動,RE:EDIT系列應該同樣有發光+合金~

千值練 RE:EDIT IM 系列比例大概1/10倒,但呢隻HB比例好似做細左少少~

一般千值練 IM 18cm高,呢隻HB目測估計大概23cm高~

千值練BLOG更新:~

頭頂約高達240mm!!
而且寬度也相當不得了

機艙展開

然後,將浩克破壞者的頭部向內壓入後各部件會連動跟著展開!
能夠看到裡頭操縱著浩克破壞者的,鋼鐵人血邊裝甲的上半身!
將向上展開的外裝甲闔上,各部件會再次連動著關起,將機艙恢復完全關閉的狀態。

雙眼、胸、膝蓋、膝窩、掌心衝擊光束發射器、背部等各處發光!

甚至,連內部操縱著浩克破壞者的鋼鐵人血邊裝甲也會發光!

本體和內部骨架使用了合金素材
紫色的部分就是合金部件!

http://sen-ti-nel.blogspot.hk/20 ... Man-WarMachine.html

7月2日予約解禁!

RE:EDIT IRON MAN #05 HULKBUSTER
価格:38,000円(税抜)

・2016年1月発売予定
・素材:ABS/ATBC-PVC/PA/POM/ФユワцЗЬ
・付属品:
гюヱдЗУみ本体・оみю・レй・ヤみсみ(台座、金属支柱、оみю・レй・ヤみсみ再現еみШ)
・専用台座・ЪЗЬ用пУ⑦電池(LR41×10個)
・全高:約25cm
・ЫЕユ⑦/監修:ンтロюヤУЧヱ
・設計:T-REX
・иュЯЧЁцみ:早川 洋司

http://ameblo.jp/sen-ti-nel-info/entry-12045240795.html

我就中意呢隻多過電影version
本來睇灰模硬照就吸引:ar:
但睇埋條片.........好有心機去設計:handshake:
king arts都有諗下, 其他廠真係無心機做:blame:C旦出黎呃錢:56:

Kids logic 開訂未? 幾錢呢? 有興趣。
千值練兩隻ironman都有貨交wo

antitid 發表於 8-6-2015 08:48 PM
千值練 自己改設定 , 還是偷懶 ? Bleeding Edge 有用過 Hulkbuster armor 嗎 ?
漫畫設定 Hulkbuster 是 Mo ...

我始終認為千值練呢個系列的自由度好大,
由上兩頁提過小腿甲,到呢度既設定上都睇得出千值練只需要略略跟隨漫畫設定,
我相信只要唔係過分到HB打開入面係個美國隊長或者雷神,
甚至乎係部高達,只要HB打開係部Iron Man就可以。
但係部Iron Man究竟係Mark幾,甚至乎原本漫畫有冇正正同一樣造型設定根本唔重要。

千值練 自己改設定 , 還是偷懶 ? Bleeding Edge 有用過 Hulkbuster armor 嗎 ?
漫畫設定 Hulkbuster 是 Modular Armor 的外掛 (Add-on) 裝甲才對 !

咁味同 KA 隻一樣價位!KA 隻 16吋,呢隻得 9吋,咁一定簡 KA 啦!我覺得要二千八以下才有競爭力!
千值一向俾人感覺係有HEART
睇完呢隻....我諗真係2K就唔甩
我估都係大約 2500
真係好正
對手仲粗過對腳:78:
不過始終係電影版靚啲
未玩過hottoys
不過千值既ironman 真係又靚又好玩
下盤感覺單薄,好似承不起上半身的樣子。{:1_225:}
movie ver 真係型太多太多
呢隻HB一D都唔型..........
ML 都出過, 都無佢咁古怪, 下身太瘦, 有D CUTE 版FEEL!!
係漫畫版就會入手啦!!!! 死忠!!!
反而幾Like依隻,係1/6 定1/12?
天碼 發表於 4-6-2015 03:37 PM
反而幾Like依隻,係1/6 定1/12?

千值練 RE:EDIT IM 系列比例大概1/10倒,但呢隻HB比例好似做細左少少~

一般千值練 IM 18cm高,呢隻HB目測估計大概23cm高~
入movie ver 好過
好似Keroro 軍曹
唔錯呀.如果平平地都會買嚟玩.
睇灰模圖就應該心口膊頭都有燈?
頭盔無燈,可能打開見到 Tony 個頭?

電影版比 Hulk 大好多,而漫畫版同 Hulk 差唔多大:

漫畫版設計外型與 Juggernaut 相似 :

TOYBIZ :

SIDESHOW :