Toysdaily 玩具日報

[詢問] 請問medicom既香港代理都係精英啊呵?

無神論者 發表於 12-6-2015 09:19 AM
你好: 閣下的新件已備妥,請提供日間聯絡電話以便安排換件事宜, 閣下亦可致電本公司客戶服務部預約更換不 ...

CHING 等左幾耐先收到E個EMAIL 換比你:@
神打魔帝 發表於 12-6-2015 09:39 AM
CHING 等左幾耐先收到E個EMAIL 換比你

其實佢之前已經send左2次email俾我架啦
不過我一早就已經自己fix好條頸, 一直都無再理佢

由我同佢講件貨有問題到佢真正同我講可以換為止差唔多個半月...:67:
無神論者 發表於 12-6-2015 09:19 AM
你好: 閣下的新件已備妥,請提供日間聯絡電話以便安排換件事宜, 閣下亦可致電本公司客戶服務部預約更換不 ...

睇黎都係自己整左佢算啦!
你無要求叫佢郵寄比你嗎?
lkljason 發表於 12-6-2015 03:12 PM
睇黎都係自己整左佢算啦!
你無要求叫佢郵寄比你嗎?

果時我自己整返好之後都唔想理佢LU...
佢依家仲要人係佢辦工時間約佢去換...
大佬... 你開工果時我又開緊工, 但係你收工果時我都未收得工
唔通仲要我請半日假去就你同你換果少少野咩...:angry:
話說琴日佢又有EMAIL黎叫我留CONTACT去約換件
我見SEND咁多次黎就REPLY返俾佢話"已經自行修補好, 不用再安排換件"
佢O岩O岩覆返黎... 都只係係咁E講話"理解, 會取消跟進"
唔好話要佢D咩賠償/補償, 由始至終佢D MAIL入面一句"不好意思"/"抱歉"之類既字眼都無出現過
淨係一味識講話"十分重視顧客的寶貴意見"... 得個講字
睇得出哩間代理真係一D誠意都無
唔好話MAFEX D貨唔會買, 哩間代理既貨都要諗過先:ar:
無神論者 發表於 26-6-2015 05:02 PM
話說琴日佢又有EMAIL黎叫我留CONTACT去約換件
我見SEND咁多次黎就REPLY返俾佢話"已經自行修補好, 不用再安 ...

肯同你換件都叫無誠意? 使唔使叫齊公司ほ人同你 say sorry ? 但你又幾有交帶呢?? 既然不用人地幫手, 又為什麼不通知人一聲呢?再説, 你又有無同人夾過時間先? 精英星期六都開工, 你有無問過呢? 那位負責的小姐, 亦肯等到三點, 如果咁都叫誠意, 無話可説了。�啦!
hk小文 發表於 26-6-2015 05:37 PM
肯同你換件都叫無誠意? 使唔使叫齊公司ほ人同你 say sorry ? 但你又幾有交帶呢?? 既然不用人地幫手, 又為 ...

um... CHING言下之意即係你件貨有問題肯同人換就已經係皇因浩蕩...??
你件貨有問題, 道歉, 換貨都好理所當然, 如果係我整爛既就當然係我問題無得換啦
其實我係EMAIL都無用D苛刻既字眼, 都無鬧佢地, 比起依家D人郁D就係FB度爆粗問候
自問都算係咁上下啦...

你話我唔理佢... 我之前都SEND左幾次EMAIL追佢佢都無理過我咁又點計
前後等左半個月先通知我去換件...
你唔REPLY我就得, 反而個客唔REPLY你就唔得?

無他既, 可能CHING你夠好人, 接受到咪OK囉
每個人既接受程度都唔同:(
無神論者 發表於 26-6-2015 06:09 PM
um... CHING言下之意即係你件貨有問題肯同人換就已經係皇因浩蕩...??
你件貨有問題, 道歉, 換貨都好理所 ...

哥哥, 人地無交帶就代表自己可以無交帶? 而且事實亦真係肯幫你換, 咁都叫無誠意?

香港政府條高鐵超支二百五十億, 你有無諗過叫佢道歉?
hk小文 發表於 26-6-2015 06:13 PM
哥哥, 人地無交帶就代表自己可以無交帶? 而且事實亦真係肯幫你換, 咁都叫無誠意?

老老實實... 依家係你件貨有問題, 雖然唔可以話係老馮, 但係你同我換我覺得都好正常喎
唔覺得哩樣野稱得上有誠意, 如果係你肯寄出黎俾我, 唔洗我再特登出去換既話咁又唔同

至於"有無交帶"... 你點對人人地就自然點對你架啦...
ANYWAY, 只可以話同CHING你既角度唔同

講下精英跟進狀況,追過2次都係叫我等,最後忍唔住揾高手朋友幫手做手術,整返仲穩陣過原庒,咁就好開心輕輕力扭下動作啦,點知開心唔夠5分鐘又到腰位ball joint 斷,果個ball joints 直徑大慨有6mm,中問支野都有成3mm粗,點知都......!估計睇黎真係用左D水口料又或者用錯物料!真係灰過太空灰!
無神論者 發表於 26-6-2015 06:24 PM
老老實實... 依家係你件貨有問題, 雖然唔可以話係老馮, 但係你同我換我覺得都好正常喎
唔覺得哩樣野稱得 ...

哥哥, 件貨有問題, 係生產商問題, 代理都係硬食, 幫你搞那位, 更是無啦啦做多左野, 你唔係以為佢會係有份睇生產呀麻?大家都係打份工, 你自己都唔想無啦啦做多 d 野啦!做人既野, 你好我好既啫!可以令人做少 d, 又只係舉手之勞, 何樂而不為?
lkljason 發表於 26-6-2015 07:02 PM
講下精英跟進狀況,追過2次都係叫我等,最後忍唔住揾高手朋友幫手做手術,整返仲穩陣過原庒, ...

嘩... ching真係多災多難...
叫代理改換條腰俾你啦:38:
hk小文 發表於 26-6-2015 07:25 PM
哥哥, 件貨有問題, 係生產商問題, 代理都係硬食, 幫你搞那位, 更是無啦啦做多左野, 你唔係以為佢會係有份 ...

ching你嘅諗法真係好有問題
你身為代理,件product就算係唔係你直接生產都好,你都要有責任承擔返你所賣嘅產品問題架啦
唔洗又咩叫代理?你同返生產反映係你嘅份內事,係你嘅責任,唔同要我直接揾大陸廠deal?
增加代理負擔就仲好笑... 即係叫我哋以後買家電又好,買咩都好,壞咗就由佢,千其唔好拎去維修
費事增加維修部嘅工作量咁樣?

佢公司家陣無糧出俾佢?佢做緊義工?哩啲係佢嘅工作範圍就要做架啦...
大佬,你錢就識得收,但係就咩都唔洗你理?咁係人都走去求其開間廠齊齊發大達啦...
玩玩具玩到好似乞咁,精英你係得既!
無神論者 發表於 26-6-2015 07:34 PM
嘩... ching真係多災多難...
叫代理改換條腰俾你啦

唔使囉!我有個朋友係醫科聖手,留左一晚院已經做左金剛狼,所有波joint已鑲鋼骨,相信穩陣個原庒果粒!正所謂求人不如求己,好過等X到想死!:34::34:
而家留院觀察,星期一接佢出院:34::34: