Toysdaily 玩具日報

查看: 19515|回復: 50

[詢問] 請問medicom既香港代理都係精英啊呵?

試試問下攞唔攞到mafex batman個ball joint free parts至得!
話說琴日佢又有EMAIL黎叫我留CONTACT去約換件
我見SEND咁多次黎就REPLY返俾佢話"已經自行修補好, 不用再安排換件"
佢O岩O岩覆返黎... 都只係係咁E講話"理解, 會取消跟進"
唔好話要佢D咩賠償/補償, 由始至終佢D MAIL入面一句"不好意思"/"抱歉"之類既字眼都無出現過
淨係一味識講話"十分重視顧客的寶貴意見"... 得個講字
睇得出哩間代理真係一D誠意都無
唔好話MAFEX D貨唔會買, 哩間代理既貨都要諗過先:ar:
YES,就係最麻煩既精英...
小堅 發表於 2-6-2015 09:35 AM
YES,就係最麻煩既精英...

Thanks!其實都係試send去問下,攞到咪當bonus
lkljason 發表於 2-6-2015 10:12 AM
Thanks!其實都係試send去問下,攞到咪當bonus

SEND EMAIL,再係佢FACEBOOK貼相...
加埋打電話去問...
你打盒後面張貼紙個電話就得...

Thanks

佢地都算回覆得幾快,不過唔知無單得唔得呢?

關於﹕MEDICOM / MAFEX-007 BATMAN Ver 2.0

謝謝您的電郵。

有關 閣下對上述商品的查詢,本公司及MEDICOM TOY均十分關注及重視。

此外,請 閣下提供以下資料給我方作記錄。

1.      商品相片(每張相片不可大於1MB,指出商品損壞位置)

2.      包裝盒相片 (指出條碼編號及代理商安全警告標貼)

3.      購買單據 (如適用)

不便之處,敬請見諒。

我們十分重視每位顧客的寶貴意見,積極檢討及竭力改善,衷心希望 閣下繼續支持MEDICOM TOY的商品。

如有任何問題,歡迎聯絡客戶服務部垂詢,我方會盡力提供協助。

客戶服務部

精英玩具有限公司 (ELITE TOYS LIMITED)

客戶服務熱線﹕(852) 2156 9933

電郵地址:info@elite-toys.com.hk

FB-Elite Toys Limited
Medicom有替換parts補給?請問那裡有多些資料?
唔知肯唔肯比!上精英網站sent 資料比佢,佢會email 覆你
換就肯,不過要等。我由五月中等到宜家可以約返去拎個頭joint 同手joint
唔知係成隻換定點.....

如果你問佢拎多粒做"士啤"應該就冇咩可能,換件就可能得,
我隻貓女都搞緊 (香港行貨),手臂關節有SAD,又同你地分享下~
上星期比過曬資料精英+ 日本 Medicom 官方。

精英回覆︰
我地會試下幫你同原廠跟進 ,一有消息通知你!
( 好官腔既回應,等左一個星期都冇回音,不過有ching 都等左個半月,自己都預左要咁耐,咪照等)

日本 Medicom 官方回覆︰
睇過你既資料,我地願意換比你,但係你要自己比運費+手續費 Total 1500 yen。

即係大約90HKD,人地Figma 廠爛件係免費由日本寄番比你,就算要收,Check
過一隻手臂關節連運洗鬼 $90 咁貴咩,隻野成隻都係2魚中,要我比 90 同佢"買"
過關節真係過唔到自己果關,再者,e加係你地公司本身件野質量有問題wo. . .,
費用要個客負責?

有要求過佢可唔可以免左運費同手續費,
但回覆係 (對不起,唔得!如果你想免費換到冒,麻煩去搵你買既鋪頭換。)

QC 垃圾 + 服務態度惡劣,E間野真係日廠中既極品!
最後都係選擇左繼續等精英:cool:

你買水貨?行貨應該唔使比運費掛,最多行開果頭先自取
比90蚊梗係唔採佢啦

估計就唔會成隻換嘞!
我都唔急,咪慢慢同佢玩下囉
lkljason 發表於 2-6-2015 04:40 PM
你買水貨?行貨應該唔使比運費掛,最多行開果頭先自取

我果隻係行貨,我下面問既係日本官方wo,好難行開去到咁遠既日本自取:DD
而且咩版都好,官方都係要負責嫁啦:78:
http://www.elite-toys.com.hk/intro.html

Medicom香港有代理,有問題當然搵翻當地嘅代理啦

好似你買Apple 水貨, 香港Apple 都唔會受保情況一樣

[quote]lkljason 發表於 2-6-2015 05:01 PM
其實你有冇睇我段野. . .,我果隻係行貨,而且都有搵精英搞. . .。:49:
我想講既係,你report 比代理,佢地好多時都係張你既資料轉發比官方,
而唔係即時有件係度換比你,所以其實有時你可以直接搵官方搞,效果可能一樣,仲唔洗等咁耐。
(只係今次 Medicom 唔係)

Figma 香港都有代理,但搵代理搞換件同一道理一樣好耐,自己搵日本官方搞,佢地收到你個case
會盡快處理,我上次1個星期就收到由日本寄黎既換件,睇得出人地售後服務係有誠意有用心做,
同埋知道責任唔係客人度。
哈哈!睇黎又比個post食左字!:43: