Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 如果無錢買Hottoys既Hulkbuster我會點?我會自己改

bbq1120 發表於 28-3-2015 09:20 AM
你好,多謝支持,我係用手掃的,只有改裝時爆開過佢,之後都係合返埋上色,你可以用縐紋膠紙貼於非上色位置再 ...

多謝你!我以經開始噴緊base,但係我最擔心係個頭,因為佢係柔翏!Ching,可以分享下點上色呢?
earlho 發表於 29-3-2015 03:56 AM
多謝你!我以經開始噴緊base,但係我最擔心係個頭,因為佢係柔翏!Ching,可以分享下點上色呢?

如果你係噴油,反而係唔洗太計較佢係乜物枓(軟膠例外),放心照噴就得,{:1_377:}
如果你手掃,就用一種防筆跡開油水開油,放有效減低筆跡.:36:
bbq1120 發表於 29-3-2015 11:08 AM
如果你係噴油,反而係唔洗太計較佢係乜物枓(軟膠例外),放心照噴就得,
如果你手掃,就用一種防筆 ...

Thx !!
但係依係至大問題係佢個頭係"軟膠" 。應該點攪佢呢?
我以經上o左層Gaia multi primer 落去,都係痴下痴咁。有冇方法
你上完多用途底油乾左都痴立立?
是否上得太厚?如是可否用開油水輕輕抺走?
bbq1120 發表於 29-3-2015 07:41 PM

我唔知呀!我抺走佢!試下先!
bbq1120 發表於 29-3-2015 07:41 PM

Confirm 左喇!抺走o左之後!係爽曬!應該係太厚!我諗一陣用手掃 掃返D multi preimer 上去算!Multi primer 係透明,有d難控制!
我隻2.0就來油好了...:34:
bbq1120 發表於 29-3-2015 09:25 PM
我隻2.0就來油好了...

攪錯呀!咁快手!:time:
快d post ,d 相出來睇下你個2.0係點樣o拉!
因為多圖,開左新POST,有時間請去睇吓,比吓意見!!!:shy:

http://toysdaily.com/discuz/foru ... p;page=1#pid7467383
bbq1120 發表於 24-3-2015 09:02 AM
C兄,重塗得好靚WO!!!
呢隻好小見,隻MK1有幾高大呀?

Revoltech size (left)
the repaint one (right), 是隻cheap嘢可動勁差

thomas325 發表於 4-4-2015 09:01 AM
Revoltech size (left)
the repaint one (right), 是隻cheap嘢可動勁差

將唔合心意再為合心意咁先好玩!!!{:1_377:}
成日見其他C兄,買完盒玩具左彈右彈,其實自己執一執都係一種樂趣,:)
所以見到thomas325兄係同路中人好開心!!!:65:
自己repaint 到真係好正
可惜我唔識上舊化
oldhin 發表於 6-4-2015 12:12 AM
自己repaint 到真係好正
可惜我唔識上舊化

其實我係完全唔識做舊化。我只係攞現有嘅金屬油亂油