Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 如果無錢買Hottoys既Hulkbuster我會點?我會自己改

rlb 發表於 20-3-2015 06:29 PM
真係好正喎,自己改特別有滿足感

多謝支持,無錯,我都覺得玩具係不在乎價錢,自己用心玩係最好玩的!:35:
拉打kick你 發表於 20-3-2015 06:47 PM
點樣改可以放到tony 頭入去呢?師兄

其實唔難,睇你想放成隻定半隻入去,一陣放D製作過程相你地睇.:43:
stephen727 發表於 20-3-2015 07:32 PM
老實講,真係油得好靚,可以當HOTTOYS玩喇

多謝讚賞,其實HT出得又可動,又著燈,又放到MK43入去,係值架,
不過我比唔起錢同位出來,所以自己攪呢隻玩吓!!!:34:
windowxp 發表於 20-3-2015 07:42 PM
好靚!支持自家舊化

多謝支持,你地唔話我攪到鬼五馬六,我就已經好開心了...:(
mfleo2010 發表於 20-3-2015 08:40 PM
造型不錯,外觀比例均勻。
東尼是半身,還是可一個個體取出?

東尼是半身,其實係可以全身的,遲D放製作過程講解吓.:77:
ChrisLamXYZ 發表於 20-3-2015 09:35 PM
最欣賞可以改到將43放落buster

隻buster看似用咗乾掃同消光,最緊要補埋色; 已經好正! ...

多謝C兄讚賞,正如C兄所講,就係做以上簡單工程,
所以一定有好多C兄識攪,同造得靚過我多多聲的.{:1_197:}
bbq1120 發表於 20-3-2015 09:45 PM
多謝支持,C兄,我有野想問吓,呢隻Hulkbuster同Hulk係咪有連動的?
因我見口心有感應器...

對呀! 佢可以同hulk傾計, ironman, ultron, 隊長都得

先比大家睇吓返來個樣係點先...

之後當然爆開佢啦,入面有小量電子野.

度一度,完整一隻SHF MK42係可以完全收納,不過要CUT左組電子野去,我唔係太想...

度一度放入去既位置,睇吓你地自己想點放啦,

我決定放半隻,留返電子器材發聲,咁就改個頭位可分離先,呢件就係接頭部件.

鋸開佢,個頭就可作分離及有位放半身上去.

試吓安個頭上去得唔得先...唉!!!成功WO...

放半個上去就將MK43分屍...唔...死得好慘...

如果C兄想放成隻入去,只要將(哭不)入面淘空就得,重簡單...

上色好正喎:handshake:
頭像被屏蔽
我都有諗過repaint呢,不過無諗過改…ching係得嘅:$
好波師兄。ht果隻唔係人人玩得起
鬼 咁 馬 六!
…………不過朕鍾意……{:1_377:}
bbq1120 發表於 20-3-2015 09:47 PM
多謝支持,因為做左消光,減左小小色,我下次會留意吓!

你係邊度買,我都想入隻玩下!

多謝支持,其實重有有好多人重塗加大改架,不過無分享啫...:he: