Toysdaily 玩具日報

查看: 24120|回復: 102

[分享討論] 如果無錢買Hottoys既Hulkbuster我會點?我會自己改

大家好,我知改做得唔靚,一定有大把高手改得靚過hottoys,不過我見無人分享,我就膽粗粗響到分享劣作啦...:(

呢隻係孩佬野,出得已經好靚,我只係上返小小色...

佢識講野同著燈架...:)

自己改小小野,放隻mk43入去,扼吓自己當hotoys...:oh:

個開面東尼未重塗,唔好影特寫了...:69:

多謝觀賞,不喜請輕插...{:1_235:}

加返個製作過程,唔明可以問我,大家討論吓...
先比大家睇吓返來個樣係點先...

之後當然爆開佢啦,入面有小量電子野.

度一度,完整一隻SHF MK42係可以完全收納,不過要CUT左組電子野去,我唔係太想...

度一度放入去既位置,睇吓你地自己想點放啦,

我決定放半隻,留返電子器材發聲,咁就改個頭位可分離先,呢件就係接頭部件.

鋸開佢,個頭就可作分離及有位放半身上去.

試吓安個頭上去得唔得先...唉!!!成功WO...

放半個上去就將MK43分屍...唔...死得好慘...

如果C兄想放成隻入去,只要將(哭不)入面淘空就得,重簡單...

that' s very good :)
整得幾正! 仲可以放到IRONMAN, 正到啪啪聲。
我有買開呢個發聲系列,成日都唸,重新上色都應該會好正! 我自己就攪唔掂啦!
師兄好波!
整得好正{:1_377:}顏色紅返少少仲正
舊化抵讚 繼續努力{:2_252:}
真係好正喎,自己改特別有滿足感
點樣改可以放到tony 頭入去呢?師兄
老實講,真係油得好靚,可以當HOTTOYS玩喇:shiny:
好靚!支持自家舊化
造型不錯,外觀比例均勻。{:1_377:}
東尼是半身,還是可一個個體取出?
最欣賞可以改到將43放落buster {:1_377:}

隻buster看似用咗乾掃同消光,最緊要補埋色; 已經好正! 係差在連基本可動如果都有埋真係唔洗等ML的Buster:DD

多謝支持{:1_235:}
bearwolf_100 發表於 20-3-2015 05:25 PM
整得幾正! 仲可以放到IRONMAN, 正到啪啪聲。
我有買開呢個發聲系列,成日都唸,重新上色都應該會好正! 我 ...

多謝支持,C兄,我有野想問吓,呢隻Hulkbuster同Hulk係咪有連動的?
因我見口心有感應器...{:1_215:}
brian_ctw 發表於 20-3-2015 05:43 PM
整得好正顏色紅返少少仲正

多謝支持,因為做左消光,減左小小色,我下次會留意吓!:unhappy:

多謝支持,其實可以更好的,不過中左流行性感冒,病病地,無太用心跟好D...:no: