Toysdaily 玩具日報

[非官方產品] 大鐵人17 & 18號

超港人 發表於 31-3-2015 11:03 AM
17號而有兩定公司都出有一隻唔曉變形, 另一隻會變形.

據我所知:
一隻唔曉變形,有版權,30CM,夏天,有合金,五支手指可動
另一隻會變形.無版權,23CM,秋天,有合金
我會訂23CM的。當然,笨呆出的,還是再入。
頭像被屏蔽
starkit 發表於 1-4-2015 01:37 AM
真是唔明,有拉臣又冇得變型出來做咩?是味想俾d驚喜人?

我都唔係好諗得明~{:3_130:}

今天在相熟老闆處他遞給看的樣板18號及唔知第幾號的機械人:

隨手影的手機粗影圖而已,影像不太清晰,請見諒。
18號:

很”聚手”,合金成份應該也有不少。關節扭動起來有”格格”聲很牢固,估計和合金魂的三一的關節原理相約。
三一的關節原理是有彈弓頂住鎖塞使主齒輪浮動固定。
18號的雙眼及胸部紅色部分會有底光亮著,可以換手的,沒有影相。

唔知第幾號的敵方機械人:

全膠製作,只有雙手和頭可以轉動,陪襯品一個,18號的附件之一。

完成品聽說會比這個好,要看成品才知道了。{:1_203:}

mfleo2010 發表於 4-4-2015 10:05 PM

隨手影的手機粗影圖而已,影像不太清晰, ...

thanks pics pal, this toy still many problem to  fix it...
18號頭頂果三片天線錯晒...
過厚兼形狀不符特攝原設...嚴重失真...
浪費左個題材......
mfleo2010 發表於 4-4-2015 10:05 PM

隨手影的手機粗影圖而已,影像不太清晰, ...

Ching 請問邊間鋪頭有版睇,想睇下版可否pm我?唔該
starkit 發表於 7-4-2015 12:47 AM

有版權的,要去深水埗,精X有得睇,好大隻.
tylorr2003 發表於 7-4-2015 10:28 AM
有版權的,要去深水埗,精X有得睇,好大隻.

好似冇再放出黎喇...
頭像被屏蔽
starkit 發表於 7-4-2015 12:47 AM

這是在IN時.二樓其中一間店舖展出的,但因為已展覽了數星期了,供應商在星期日時已收回18號的樣板,會在其他有份參與的店家繼續展出,但不知道是那一家。抱歉。
原本好想買,昨天見過18號實物之後,唔係話佢唔靚,不過覺得唔值哩個價囉!

金屬和膠的分別太明顯了。金屬部分就打左臘咁令,膠就半光澤。
而在金屬位置見到有D地方有一點點,可能是上色時產生的問題。
今天行過IN時.二樓25X店時,又看見18號的樣板在展示,有興趣的可前往向老闆借來一看。

影相時手震所以影像不佳。:(
mfleo2010 發表於 7-4-2015 05:53 PM
這是在IN時.二樓其中一間店舖展出的,但因為已展覽了數星期了,供應商在星期日時已收回18號的樣板, ...

Thank you Ching ,雖然已訂但都想睇下辨

http://s282.photobucket.com/user/seabiscuit_gogogo/media/D17/d17tp06.jpg.html
18號天線上面及中間的是一樣長 下面的稍短 現在上天線太長
左右耳應要不同 現只有右耳正確
腰中間紅色是突出的 不是平的

出玩具的在於 是否有愛及忠於原本
好樣的給我改進 才對得住玩玩具的 和香港製造的名譽
是是但但只會製造垃圾:53: