Toysdaily 玩具日報

[詢問] 3月尾住池袋,請問中野,秋葉原,邊邊d地方多野買

godgundam 發表於 10-3-2015 10:46 PM
請問東京車站邊度有??????

東京駅一番街
極多選擇
一出就見到
哩度少網友提及
姑且介紹一下
遊俠 發表於 10-3-2015 10:53 PM
東京駅一番街
極多選擇
一出就見到

THX...................................
遊俠 發表於 10-3-2015 10:53 PM
東京駅一番街
極多選擇
一出就見到

遊俠兄,那邊多中古合金,大膠,模型嗎?
malau 發表於 11-3-2015 01:33 AM

東京駅一番街
大多數係兒童向
咸蛋超人,Lego,Tomy,Kuma,Kitty,Snoopy,JumpShop.................等
如果要搵中古合金,大膠,模型,就去中野,秋葉原啦
malau 發表於 11-3-2015 01:33 AM

真係要中古, 東京的話可去中野, 上野同秋葉原一帶搵搵Mandaranke同一啲細舖
如果喺大阪, 有條街冇乜人知, 有好多批發同舊嘢賣, 如果有網友想知我就摷摷資料

中野我只識Sunmail . 唔知重有邊好去處 ....

某年去工幹 , 日本d同事話陪我去秋葉原 , 我重以為好好 , 點知佢地只係行街 , 舗門口都唔入 , :no:
到放低我去hotel , 雖然知舖早收 , 我都決定行15min 再出去再睇下野 , 一個人反而買倒野
去中野 , 秋葉原主力揾d絕版模型 , 早幾年想去但日円又升到十算無去 , 依家人老左 , 模型玩少左無乜心去矣.....:oh:

遊俠 發表於 11-3-2015 08:12 PM
真係要中古, 東京的話可去中野, 上野同秋葉原一帶搵搵Mandaranke同一啲細舖
如果喺中阪, 有 ...

遊俠兄
中阪喺邊度?
frankie 發表於 11-3-2015 09:55 PM
中野我只識Sunmail . 唔知重有邊好去處 ....

某年去工幹 , 日本d同事話陪我去秋葉原 , 我重以為好好 ,  ...

模型同香港差無幾
C-tong 發表於 11-3-2015 10:14 PM
遊俠兄
中阪喺邊度?

打錯:unhappy:, 係大阪
C-tong 發表於 11-3-2015 10:01 AM
東京駅一番街
大多數係兒童向
咸蛋超人,Lego,Tomy,Kuma,Kitty,Snoopy,JumpShop................. ...

多謝Ching指教,我都只知在東京去中野,秋葉園,但近年都越來越少好野,或系貴過之前好多,所以睇下有冇其他地方多D選擇。
遊俠 發表於 11-3-2015 08:12 PM
如果喺大阪, 有 ...

遊俠兄,我只知大阪去電電城,是否有其他地方好介紹。thanks!
遊俠 發表於 11-3-2015 10:24 PM
模型同香港差無幾

去開日本d模型友都同你一樣咁講 ....:unhappy:

我係07年去 , 中野都買倒d野 , 盒係殘d, 但好多都係跟定價賣(廿年前嘅定價)
秋葉原就貴d , 不過都有d值得買 , 計起都平過係返hk yahoo bid , 不過呢幾年
hk bid野d價越來越低...香港bid仲底(如果有) , 放就幓啦 , 蝕賣:time:

遊俠兄有無見倒邊度有Diaclone/Microman 賣 ? 多人要嘅可能上晒日本Yahoo ..

老實講早幾年滙水有家下咁低自己都想再去遊下:unhappy:

Akiba has fewer good old toys now.
Better 2nd handed shops are mandarake and Jungles.

In Osaka, Mandarake is even worser than Jungles

Mandarake is very famour for HK and China, most of the HK tourist will go to Mandarake.

It is difficult to find good old toys in Mandarake now.:help:
genesicgaogaiga 發表於 13-3-2015 12:19 PM
Akiba has fewer good old toys now.
Better 2nd handed shops are mandarake and Jungles.

認同,13年起大阪JUNGLE買o野多過mandarake