Toysdaily 玩具日報

查看: 35107|回復: 94

[詢問] 3月尾住池袋,請問中野,秋葉原,邊邊d地方多野買

我只識去中野,秋葉原,有邊d地方必去,另有咩地方有玩具鋪
主要搵高達,星矢,eva
之前之前上網睇有間野專賣eva精品同埋1比1初號機頭,係邊度黎,thx各師兄
啱啱去完
少少參考
Akiba has fewer good old toys now.
Better 2nd handed shops are mandarake and Jungles.

In Osaka, Mandarake is even worser than Jungles

淨係呢幾度加埋m記,yodobashi, 豆豆城都夠你行。

今次去我都執左好多好野,呢個行程好滿足,買到兩隻合金魂,一隻舊版中古未開過合金太空魔龍。仲有五日搏殺先番家慢慢玩:handshake:
師兄,豆豆城係邊度?
聽人講池袋都有玩具店,請問係邊度
我黎緊星期四都去呀東京 , 有無咩好介紹呀師兄:handshake:
i am going to tokyo too, 打算留一天睇玩具,最正邊???
頭像被屏蔽
我都三月尾去東京
上次去都係中野買左好多
秋葉原都唔平
EVA STORE 係原宿竹下通行入一條內街有少少難搵
http://www.evastore2.jp/
原宿eva冇左啦,搬左去池袋parco 2, 去前可上網睇睇。
Ok 唔該,池袋邊度多玩具買,個個都話多,唔知邊度有/.\
toffee 發表於 9-3-2015 12:56 PM
原宿eva冇左啦,搬左去池袋parco 2, 去前可上網睇睇。

係喎, 仲以為六月先搬添
東京都 豊島区
東池袋1-50-35 池袋P’PARCO 2階
[営業時間]11時∼21時 [定休日]年中無休(年末年始は営業時間が異なります。)
godgundam 發表於 9-3-2015 01:59 PM
Ok 唔該,池袋邊度多玩具買,個個都話多,唔知邊度有/.\

池袋主要買玩具嘅地方只有bic camera 同LABI,啱女女/同人嘅就有間animate.要搵好嘢都喺去秋葉原同中野啦!不過好似我哩啲一年去四五次嘅就只可以同師兄講句...沒有期望,就沒有失望.要揾順嘢,隨緣啦...:67:
去日本買玩具金句:
唔好諗住去買乜
去到睇下有乜賣

上午11:30去到秋葉原,睇下新玩具,日本動漫書精品,有M記全層二手懷舊玩具,附近大大小小二手店,volks天國睇doll和五星等模型和工具,去壽屋店買壽屋模型等等。可以的話最好星期日去,主街變行人專用區和某寫字樓地下有很多玩具迷擺地攤賣二手玩具,不過佢地主力賣PVC女仔figure唔啱我,但上次又比我找到D超時空飛機仔食玩。
下午3:00 坐JR去中野,出站商店街直入到尾一個殘舊商場,主力都係M記二手玩具和大大小二手懷舊嘢格仔店慢慢尋寶。
vincent110 發表於 9-3-2015 07:59 PM
池袋主要買玩具嘅地方只有bic camera 同LABI,啱女女/同人嘅就有間animate.要搵好&#220 ...

請問秋葉原係咪七點後就開始收舖? Thanks at first!
brother, until 8PM ar