Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 想訂HT hulkbuster請注意

frankylick 發表於 6-3-2015 03:31 AM
香港地真係咁多人玩得起呢個 size ??

相信大部人訂左既人自己飾櫃都擺唔落呢野嘢, 但就有理冇理都訂左先, 只要收到貨就一定會死d地方出黎 display 佢 :34:
漫畫講好似隻隻 hulkbuster 都會俾 hulk 打爛晒。
eb1815 發表於 6-3-2015 06:33 AM
相信大部人訂左既人自己飾櫃都擺唔落呢野嘢, 但就有理冇理都訂左先, 只要收到貨就一定會死d地方出 ...

師兄呢句真係中哂!不過可能擺一排又賣.
bigtomm 發表於 6-3-2015 04:59 AM
不知有幾多人有入neca d 18寸大膠, 所以size那兒是問題!
反而價碼才是問題, 5千是有大把人比得起, 不過1:4 ...

搵地方display都的是一大問題
成五千幾蚊,仲想炒得起.有啲難度喎....我唔訂,寧願等日後有大貨派時,睇QC同等佢跌番價至考慮入都未遲...{:1_220:}
有心買就會訂吧
豈碼有得俾上下二期冇咁肉痛
冇心訂
到時都唔會一筆過後追卦
真係跌到3千咩
頭像被屏蔽
睇清楚先訂啦大家
ironman 出得咁密, 冇可能隻隻都炒天
講其他ht嘢都還會大貨出時都有幾大機會執平貨,
需知道HT自己本身唔會特價促銷,現貨通常係靠第三者去賣,有第三者先有平貨,
第三者可能係炒家,可能係訂咗又唔想要嘅散戶,或者更少係精品嗰類舖頭,
不過呢隻hb,訂要兩千埋單又兩千幾,門檻同風險都太高,
平時會貪得意訂咗先,到時唔要再諗賣單嘅散戶已經少咗,
佢訂得嘅都真係預咗自己玩先去訂,即係少咗人會平放單;
其次炒家入貨都唔會太多,太大件又暫時最貴ht,都係嗰句風險太大,
就算炒家真係夠膽有訂,明知呢隻出面一定少過平時普通im有人訂,
想後追單嘅人選擇一定唔多,何需平單蝕畀你﹖
最後,我冇咁多錢同位買呢隻HB,不過如果我係買我會訂咗先。
有愛就應該襯有得訂就好走去訂,唔好理佢出成點…走樣極都有個底線,到時如果炒起就唔好貓做愛咁聲…又望成全又話當初後悔無訂望原價徵:he:
我唔明點解一定要放到落櫃先考慮訂hb...獨立做個膠箱比hb好難咩…除非話想搵呢個藉口勸自己唔好訂就除外:x
wing1123 發表於 6-3-2015 11:01 AM
我唔明點解一定要放到落櫃先考慮訂hb...獨立做個膠箱比hb好難咩…除非話想搵呢個藉口勸自己唔好訂就除外

同意, 記唔記得第一隻 tumbler , 都曾經炒近萬, 呢隻咪仲難入櫃..

hulkbuster得個高, 但唔佔太多平面空間, 放佢係枱面都唔太阻定,

我覺得而家好多人係度衰踩, 搞到無乜決心的玩家/新手都等現貨.. 係啦,  炒家真係多謝佢地唱淡
我唔明點解要蝕單賣畀你,如果有人肯咁ON居麻煩通知一下,等我入多幾隻HB放返出去:)
而家見佢會跌,又話唔訂執平貨,
到時無現貨又話炒家炒高D貨~~~
唔訂>無現貨>炒家>怕執輸咩都訂>太多貨>水浸跌價>唔訂>........
咁樣LOOP到幾時,有愛咪訂~~~~差得個幾多阿