Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 3A TRANSFORMERS - BUMBLEBEE

mansit 發表於 25-1-2015 05:35 PM
兆萬嗰隻不是3A的

Sorry, 我以為係添。兆萬果隻野仲大隻個igor
mansit 發表於 25-1-2015 05:35 PM
兆萬嗰隻不是3A的

我上到去見到都嚇一嚇,問咗職員話唔係3A先無咁驚,個職員話3A果隻15吋高,嚇死……
Vitabbq829 發表於 28-1-2015 12:00 AM
咁想問toyshunter放出黎果隻display係咩版?

from sideshow, its a statue.
我頭先揾到toyshunter fb.,  應該叫prime 1既出。。

師兄們覺得prime1. 同3a 比邊隻既  可動,成色,質數會高d?因為我未玩過呢d...想整隻黎玩,同埋toyshunter果隻係咪比3a大?thanks!!!
Vitabbq829 發表於 28-1-2015 12:22 AM
我頭先揾到toyshunter fb.,  應該叫prime 1既出。。

師兄們覺得prime1. 同3a 比邊隻既  可動, ...

Prime 1 is simply much better but they are at different price level.  So, it is quite unfair to compare the two directly.
我覺得prime 1係文哥靚其餘bee megatron and starscream 都唔突出
咁我諗3a都應該唔會好差掛,睇相都好似唔差,
同埋都好似好大隻。。。thanks 師兄
a production sample has been displayed at SEVEN!
the whethering paint job looks impressive, glad that i've PO it.
really looking forward to it.

舊污化作得不錯, 不過變返回汽車樣應該只會出現在廢棄場吧
個版掂WOR

對眼唔係咁樣出貨掛!?:Q
會上返色吧
個大黃蜂做得咁好感到好似電影,可惜只麥佬就.....
眼睛也太大了吧= =
咁岩出左旺角,臨走去左地庫望下實物
比起TOYSOUL既版有著大躍進既改善

灰鐵上色感屬感提升(但黃色有部分地方仍有膠感),追加既細節,更多既舊化

最驚喜係小弟以前提及過既關節設計亦"幾乎"悉數改善(點解係"幾乎"?因為我都只係目測!)
手肘問題完美解決,另外全身亦添加多個關節,排除重量後擺POSE應該無乜難度

小弟去到問過職員,隻BEE既電力都已經用完,師兄們再去都未必有燈睇(係咪真係無電就得店員先知?)
的確,上面既相片睇落隻BEE似乎有大眼仔,我都無緣見到佢著燈所以都無咩好講
但值得一提係唔著燈既情況下,BEE雙眼似乎比TOYSOUL果陣更有DETAIL同質感

至於車廠LOGO,以及背部車軨反方向
呢兩個問題係仍然未解決
不過都唔太覺眼

我個黎講,出貨有呢隻BEE個樣我收貨了
基至比我訂果陣仲有驚喜(訂果陣都仲擔心緊手肘問題)

而家係求神拜佛大貨唔好手軟腳軟,膠料唔好咁易爆,重量分佈有利換POSE
係咪太高要求?:DD

拍住旁邊既TITANFALL
隻BEE實物睇落貼近1/12再細少少(非專業亂嗡)
雖然唔係百分百有比例,但拍住FIGMA同SHF等1/12公仔應該都唔會太差

以上絕對無呃細路
聽我講
訂左既師兄快D去睇實物止止痕
無訂既師兄快D去睇實物吸吸毒

期待出貨!!講完