Toysdaily 玩具日報

查看: 35763|回復: 133

[分享討論] 現時點 最近情況

諗住放工 去 In's Porint, 現在附近 多不多 示威者? 出入有影響嗎?
謝謝各位
總之偉大既至高無上既香港警察呢排都好辛苦喇 見到佢地就俾番3個鞠躬佢地 得閒就買D狗糧過佢地慰勞下佢地咁辛苦出盡力"保護"市民 (謎:.....狗都不如好似連狗糧都唔岩佢地食?!)

而家D警察自從掟催淚彈之後真係上晒頭癲左架拉,見平民百性行慢少少就打就拉,嚇走好多旅客,仲亂過未清場之前,做生意既朋友都話D差佬藍絲帶黑社會一搞事, 又吾駛做生意
其實佔領其間個個零月我都照行照睇玩具,條路仲闊左好行左,而家真係吾夠膽去,但訂左要攞都無計
mz024024 發表於 27-11-2014 07:26 PM
而家好明顯唔係驚示威者本身...而係驚伴隨著示威者出現的, 某種玩棍盾無雙的生物...

唔好乜都賴人, 佢地唔搞事根本成條街成日都好和平, 又要搞事又要唔認扮路過
玩具 發表於 30-11-2014 02:41 AM
所以我成日都不違言
直接話果 D 人睇唔出問題根本既人係蠢同智力較低
蠢唔緊要呀

香港太多港豬 , 連香港發生咩事都唔知 , 根本香港政府有好大問題 ,

但果d 港豬就扮睇唔到 , 仲要以為自己好醒 , 話咩鳩嗚阻人做生意 ,

大家可以睇下 , 係e十幾年 , 彌敦道 變晒金鋪,藥房 ,

小商戶 一線街搬去二線街 , 二線街搬去三線街 , 之後地鋪搬上一樓 , 一樓搬上二樓 ,

d人話佔中阻人做生意 , 我想問下佢地自己會唔會日日去彌敦道買金喔 ,

又有幾多人自己會幫襯d小商戶
我想知而家我地爭取真普選,想搵個可以代表民意的特首有咩問題,阻你地六十幾日姐就要打要殺!政府放新移民幾年,日日搶貴哂d日用品,搶學位,搶醫療,搶公屋,我想知邊個損失大d,咪又係我地香港人!上面有人講話要和平爭取,和警方合作,我想知佢有咩好意見可以令政府讓步,還我真普選或廢左個功能組別,諗到我就讚成清場!
真係覺得好好笑又好可悲, 四點鐘許sir叫市民同警察保持距離, 咁係咪即係預告警察依家會不分黑白/是非, 行埋去就等於玩嘢可以拉可以打? 如果要問路, 係咪又會當你玩嘢要拉要打? 見到附近有罪案要警方協助, 會唔會當你玩嘢又要拉又要打? 警方嘅工作係維護法紀, 保障市民生命財產安全, 比支棍比支槍佢哋係可以喺市民遇到危險嘅時候去支保護市民, 點解依家見到嘅係呢D工具依家係攞嚟對付要被保護嘅市民? 點解以前市民覺得最危險嘅係罪犯, 但依家反而變成最危險嘅係警察?

可以又會有師兄覺得小弟離題, 又會覺得小弟有政治立場, 小弟純粹抒發吓啫, 唔啱聽唔啱睇可以當小弟透明, 唔駛覆亦唔駛理, 小弟相信呢番話自有明白事理同識欣賞嘅師兄同意嘅, 多謝支持!:64::64:
玩具人生 發表於 30-11-2014 01:38 AM
我想知而家我地爭取真普選,想搵個可以代表民意的特首有咩問題,阻你地六十幾日姐就要打要殺!政府放新移民 ...

所以我成日都不違言
直接話果 D 人睇唔出問題根本既人係蠢同智力較低
蠢唔緊要呀
受教都 OK 呀
但解釋埋都唔聽既
就真係無得救

佢地眼光只係睇到面前有班人企出來
唉呀
好多人好似好亂呀
係咁多
simpsons 發表於 29-11-2014 08:48 AM
你講乜差野~~~

蘋果同蘋果比~橙同橙比~係基本常識,亂掉垃圾同強姦比???

難道濫用暴力不算衝擊法治?還要是專業警員,知法犯法,罪加一等吧?強姦犯舉報強姦犯,不可以是良心發現?有何可笑?橙同橙比~係基本常識,但是閣下卻將阻街和暴力衝擊混為一談,就是橙同橙比? 警察濫用權力,唔代表你地可阻街, 同樣地,有人阻街,唔代表警察可以濫用權力。
simpsons 發表於 28-11-2014 08:41 PM
刪POST啦~~~~~
犯法D人惡過警察什麼世界~~~~警察有不對,藍屍都唔係全對,黃屍都唔好得去邊囉。廣告都有講 ...

笑左
我真係好想知道o係西洋菜街9企犯左 D 咩法 ?
刪POST啦~~~~~
犯法D人惡過警察什麼世界~~~~警察有不對,藍屍都唔係全對,黃屍都唔好得去邊囉。廣告都有講人多擠迫地方請聽警方指示啦,警察叫你行你就企仲要兇警察。
好多地產代理:x出入都隊張鋪位資料來
yugi 發表於 27-11-2014 05:46 PM
好多地產代理出入都隊張鋪位資料來

謝謝回覆.
現在玩具店子 變成地產之地 . . . .嘆氣十聲
地產佬:地產佬:地產佬:*:*:*
Wrong post and I help you to move already.
Douglas.M.Saint 發表於 27-11-2014 05:56 PM
Wrong post and I help you to move already.

Sorry Douglas Sir
煙士近MTR兼且群眾集中在旺角中心那方,或者好D,但信和呢幾天就避一避,昨晚買完Game即走,因為樓下很多Police

上週 行過,發覺多左 d斯文 (著套裝)情侶,個場又光猛左,啲牆又多左海報,啲經紀 又週圍 行行企企 阻塞通道,晤知點解 啲實Q 又多 (平時只見1,2個,而家一層有成3,4個) ……
Thankyou brother
頭像被屏蔽
而家好明顯唔係驚示威者本身...而係驚伴隨著示威者出現的, 某種玩棍盾無雙的生物...
剛剛買完bb突自,示威者就無,地產佬同我地依班發燒友就通層都係
樓下附近非常安全 但2/F可能有cosplay妖怪....早兩日見到件cosplay肥妹露左半邊屎忽出黎...我頂呀...
蝦您波凸 發表於 27-11-2014 08:21 PM
樓下附近非常安全 但2/F可能有cosplay妖怪....早兩日見到件cosplay肥妹露左半邊屎忽出黎...我頂呀...

不要怕,玩具無罪,正義長存
b855506 發表於 27-11-2014 07:38 PM
剛剛買完bb突自,示威者就無,地產佬同我地依班發燒友就通層都係

Bb突自是什麼?謝謝