Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 現時點 最近情況

samsam0801 發表於 28-11-2014 12:08 PM
因為好多暴民係針對警察而攪事,而唔係為佢地口中既和平示威,所以越多警察就越危險,我都驚呢幾日大黃蜂 ...

建議由 油麻地 MTR 落, 行過去 信和. 如看見 有事..即走....
The HK police has been more than generous with these "protestors", if they were dealing the American police, i bet riot guns and tasers would have been used already with numerous people hospitalize.
Hong Konger should be grateful with what we've got, HK is already one of the safest and most prosperous cities in the world.      

而家D警察自從掟催淚彈之後真係上晒頭癲左架拉,見平民百性行慢少少就打就拉,嚇走好多旅客,仲亂過未清場之前,做生意既朋友都話D差佬藍絲帶黑社會一搞事, 又吾駛做生意
其實佔領其間個個零月我都照行照睇玩具,條路仲闊左好行左,而家真係吾夠膽去,但訂左要攞都無計
samsam0801 發表於 28-11-2014 12:08 PM
因為好多暴民係針對警察而攪事,而唔係為佢地口中既和平示威,所以越多警察就越危險,我都驚呢幾日大黃蜂 ...

既然"暴民"只針對警察,你不是更加不用怕出旺角嗎?還是其實你也和我一樣,已分不出警察和暴民的分別。
dasw123 發表於 28-11-2014 01:09 PM
而家D警察自從掟催淚彈之後真係上晒頭癲左架拉,見平民百性行慢少少就打就拉,嚇走好多旅客,仲亂過未清場之前 ...

同意,因為會在旺角轉車,所以差不多日日會行經旺角彌敦道信和,作為一個普通行人,最小行來行去都唔會有壓力,同某電視台播出既影像好唔同,佢地不斷話旺角好危險......叫人唔好去(d商戶真係{:1_224:})
但尋晚去完信和買野行返去搭車,真心有壓力law,感覺係好多警察既目光都不懷好意,好以d途人個個係犯咁,
仲有就係替一d專業同理性既警察朋友不值,比斑鷹派既同胞標籤埋
lastblade 發表於 28-11-2014 03:05 PM
同意,因為會在旺角轉車,所以差不多日日會行經旺角彌敦道信和,作為一個普通行人,最小行來行去都唔會有 ...

你(同意)佢這點:
dasw123...話...警察,藍絲帶,黑社會係同一類

唔好個腦只係掛住玩玩具, 要用吓個腦分別是非.
真正暴民係部份著住制服揸棍亂打人既人渣

如果示威既就係暴民, 你仲可以去到買玩具?  你同啲藍絲去到MK神早已經被消失咗

上面部份留言都痴線... 返緊工都忍唔住要講 !

你理得 '示威者' 係咪扮買野JE ?
條行人路係人都有權用... 有權企...
大家素不相識... 佢有佢企我有我企... 情況根本就完全等於平時西洋菜街滿晒人行街
根本你告非法集會都告唔到 ( 除非你老屈 ! 即係呢幾日某 D 暴力痴線佬做緊既野 ! )

你憑乜野拎人地政治立場... 來決定人地可唔可以使用條行人路 ?
我話你知 !
唔理佢係藍屍定黃屍 ! 只要佢無做犯法野佢都可以使用條行人路...

破壞法治 ? 最破壞法治就係你呢班以人地政治立場去判定人地有冇罪既人
davehammer 發表於 28-11-2014 12:33 PM
The HK police has been more than generous with these "protestors", if they were dealing the American ...

咁你不如講香港差佬算好彩, 如果係外國示威者, 放火燒車打劫搶嘢, 智唔會俾人打都唔還手? 多Q餘.
唔去理個起因, 反而係助紂為虐.  中國人DNA係特別啲.

dasw123 發表於 28-11-2014 01:09 PM
而家D警察自從掟催淚彈之後真係上晒頭癲左架拉,見平民百性行慢少少就打就拉,嚇走好多旅客,仲亂過未清場之前 ...

比平時仲好行, 去信和啲路唔洗同人迫到行出馬路, 又唔洗硬食啲二手煙

djdavid 發表於 28-11-2014 03:17 PM
你(同意)佢這點:
dasw123...話...警察,藍絲帶,黑社會係同一類

可能我中文唔好啦
"做生意既朋友都話D差佬藍絲帶黑社會一搞事, 又吾駛做生意 ">> 你喜歡點解讀就點解讀啦
我唔想toydailys 都要玩文字地獄啦
玩具 發表於 28-11-2014 03:31 PM
上面部份留言都痴線... 返緊工都忍唔住要講 !

你理得 '示威者' 係咪扮買野JE ?

睇見樓上班人真係可悲, 呢啲人自己夜晚走一轉, 睇吓行過示威既人危險定行過著制服既危險.
會無端端喺你後面扑人個頭幾棍係邊個?

火藥味好濃,我一直認為呢度係可以放鬆的地方,嘈黎嘈去影響心情:54:

如果講呢D請去網友閒聊區
http://www.toysdaily.com/discuz/ ... p;fid=27&page=1
搬post la ...

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x